• Reklam
Reklam
Reklam
Osman Polat

Osman Polat


HAYATIMIZ FUTBOL

08 Ağustos 2020 - 15:37 - Güncelleme: 08 Ağustos 2020 - 15:50

HAYATIMIZ FUTBOL        

 Hayatımızın her tarafı futbol,fakat futbolun her bir tarafından tutup görev yapanlar hislerinin,taraftarlıklarının, birde nefsi tutumlarının zayıflıkları ile görev yaptıkları müddetçe TÜRK Futboluna katkılarından çok zararları oluyor.
 

Ülke futbollarına katkı sağlayan İngiltere başta, Almanya,Belçika fark yaratıyorlar,futbola bakış açılarında büyük takım,küçük takım olgusunu yok etmiş ve bunu futbolseverlere, seyircilerine oynadıkları futbolla gösteriyorlar,birde hakemlerin adalet dağıtarak skora katkı yapmaları kadar doğal,güzel bir şey olamaz.
 

 YAŞAM BİR SONRAKİ MAÇ İÇİN DEVAM EDİYOR
 

 Adil futbol adil yönetim ve futbolun içindeki her bir parça adalet yanlısı olunca,hak edenin galibiyetini kutlamaları büyük bir centilmenlik-dostluk -fair play’dir,yenmek yenilmek sonuç sahada kalıyor, yaşam bir sonraki maç için devam ediyor.
 

 Bu güzellikleri 7-8 yaşlarından itibaren alt yapı dediğimiz yerden başlatan ve sporcuları yetenekleri ve kişilikleri ile işleyen onurlu bir çizgiyle korkusuzca sahaya süren anlayış ve sabırla şans veren antrenörler sporcuları ülke takımlarına kazandırırken,ülke futboluna renk katmaları kaçınılmaz oluyor.Milli takım seviyelerindeki başarı Dünya sıralamaları ile kanıtlanıyor.
 

 GÜNÜ KURTARMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TÜRK FUTBOLUNA YARAR DEĞİL ZARAR VERİYOR
 

 Hiç sormuyoruz kendimize, biz neden başaramıyoruz, biz neden gençlerimize sabırla güvenip ısrarla sahada tutup korkularını,heyecanlarını yok etmeye yardımcı olmuyoruz.
 

 Neden biliyormusunuz,TÜRK futbolu anlık kısa süreli başarılar için varlar,anlık başarı içinde başka takımlardan transfer çalışmaları,yada yabancı oyuncuların transferleri ile günü kurtarma planları gençlerimiz ve ülke futbolu adına ne kadar zarar verdiğimizi, neler yaptığımızı değerlendirmemiz gerekmektedir.
 

 TFF VASIFLI ANTRENÖNLERLE ÇALIŞMALI
 

 Altınordu birçok eksikliklere rağmen altyapı anlayışının lokomotifi olmaya devam ediyor. TFF, konfederasyonlar,faal futbol dernekleri ve kulüpler altyapı antrenörlerinde farklı vasıfları hassasiyetleri üzerinde bulunduran antrenörlerle çalışmalı hakeme saygı, rakibe saygı ve kişiliğini sahaya yansıtan ekip olgusuna önem veren ve işine aşkla sarılan antrenörlerle çalışmalıdırlar.
 

 Mücadeleyi hiç bırakmayan , kurallar çerçevesinde topa sert, mücadeleden yılmayan ve oyun kuralları içinde yapılan sertliklere, rakibe kâsti yapılan sertliği, kural dışı davranışı ayırabilen oyuncularla, hatta hakemlerle kendini ah’larla vah’larla ceza alanı içinde yerlere bırakanları cezalandıran hakemler değil, antrenörleri olmalı ki bu terbiye ile yetişen oyuncular doğruyu yapıp, dürüstlüğü seçerek ulaşmalı yarınların Türk Futboluna.
 

 MESLEĞİNİ SEVMEK VE FEDAKARLIK ÇOK ÖNEMLİ
 

 Bu ve buna benzer davranışların gelişimini işine önem veren tüm antrenörler başarabilir fakat mesleğini sevmek, evlat yetiştirircesine fedakarlık yapmak, herşeyden önce insan yetiştirmeyi önemseyen antrenörlerle yol almak, tabiki Ekonomik alanda desteklenen değerli olduğu her zaman hissettirilen meslek durumuna taşınması, alt yapıcı zihniyetin gelişimi adına atılacak tüm adımların, ülke futbolu adına atılması futbola mutlak katkı sağlayacaktır.
 

 Bu anlayışla kulüplerin yarınlarını kurtarıp, borç batağından kurtarabiliriz. 
 

Ülke futbolunun içindeki sorunlardan bir tanesi de bir kenara atılan ve umursanmayan küçük sorunlarla yok edilen mükemmel yeteneklerin kaybolması, burada profesyonelliği kullanamadık maalesef, Burada kaybeden Türk Futbolu ve evlatlarımız, yani hepimiz kaybettik.
 

 Geçmişe bakarak şimdiki genç yetenekleri şanslı görüyorum, yaşamına, beslenmesine, gece uykusuna dikkat edip kendine her anlamda dikkat eden sporcular kaçınılmaz ön plana çıkıyor, ilgi görüp hedeflerim ulaşıyorlar.

 

 Bizlerde taraflı tarafsız mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Özellikle de Avrupa’da sahne aldıklarında onlarla koşuyor, onlarla mücadele ediyor, onlarla gol atıyor ve golü önlüyoruz,Yolunuz açık olsun, yarınlar sizin, hepimizin...

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Alaattin
    3 yıl önce
    Gerçekten harika bir yazı, oldukça aydınlatıcı. Teşekkürler Osman Bey.
  • Osman POLAT
    3 yıl önce
    Ben teşekkür ederim her kesimden benzeri konuşmalar olmakta fakat hayata geçmesi sağlanmıyor,işin içindekilerden elini taşın altına koyacak cesaretlere ihtiyaç vardır ve cesaretleri destekleyenlere,o zaman hedeflere ulaşmak mümkün olur sanırım...