• Reklam
Mustafa Tuna KAYA

Mustafa Tuna KAYA


İŞİ BİR BİLENE SORUN!

21 Kasım 2020 - 10:47 - Güncelleme: 21 Kasım 2020 - 20:47

Her mesleğin öğrenim süreleri vardır.

Çıraklık, kalfalık ve ustalık. Bu aşamalardan geçen insanlar, yaptıkları işlerde söz sahibi olurlar. O işin bütün ince ayrıntılarına hakimdirler. Anlamadığın bir işe girişmişsen eğer o alanın uzmanına sormak kadar doğal bir şey yoktur.


Tabi ki, her işin ustasının da iyisi ve kötüsü vardır. Örneğin, hastalık anında en iyi doktor, eğitimde en iyi öğretmen vs. Her alanda en iyisi ile çalışmak, en iyi hizmeti almak, her kurumun ve her bireyin en doğal hakkıdır.

Ancak öyle bir meslek ve iş dalı var ki herkes işin uzmanı, herkes işin ustasıdır. Yeter ki, kısa süre bu işin ucunda kıyısında bulunsun. Anında ustalık belgesine sahip olur söz edebilecek kıvama gelir. O iş ‘’FUTBOL’’dur.

Ben bu işin en alt kademesinden en üst kademesine kadar verdiğim 27 yılımın hatırına, bir şeyler yazmak, eleştirmek ve övgüler dizmek hakkım olduğunu düşüyorum.

Uzun süredir Kayserispor’da yapılan yanlışları dile getirdik. Neydi bu yanlışlar;

1. Sportif direktörlük koltuğu: Burası futbolun kalbi, olmazsa olmazıdır. Buraya oturan şahıslar, futbolun içinden gelmeli, menajerlik kısmına hakim olmalı, yönetici özeliği olmalı ve yetkilerini hak ile kullanmalıdır.

Kulüp çıkarlarını her şeyin üstünde tutmalı, en önemlisi futbolcu psikolojisinden çok iyi anlamalıdır. Çünkü muhatap olduğun kişiler milyonluk çocuklardır.


2. Yanlış transfer tercihleri: Kayserispor da son iki sezondur yapılan transferlerin %90’ı yanlış. Her transfer tutacak diye bir durum söz konusu değildir. Hata payı 10 transferde en fazla 3-4 olmalıdır.

3. Hoca tercihleri: Geminin kaptanı, yol göstericisi, futbolun patronu. Yanlış hoca Dünya’nın en iyi takımlarını bile zirveye taşıyamaz.

En önemli yanlışlar bunlardı. Şimdi zararın neresinden dönersen kardır mantalitesi içerisinde yapılan doğru hamleler,  bundan sonraki süreçte belirleyici olacak.

Artık şahsi düşüncem dümen emin ellerde. Saha dışında Samet Aybaba saha içerisinde Sapunaru. Samet Hoca’nın tecrübesi ile sahaya koyacağı oyun karakterini ilk haftadan hissedeceğimizi düşünüyorum.

Bu 4 haftalık zorlu süreç içerisinde Galatasaray deplasmanı çok büyük önem taşıyor. Bu deplasman özgüvenimizi yükseltmek adına çok önemli.


 Doğrular yapıldıkça dile getirmekte boynumuzun borcudur. Ortak paydamız olan Kayserispor’un başarısı her şeyin üstündedir. Yapılan doğru hamleler için emeği geçenlere teşekkür ederim.

 Ancak bir şey daha söylemeden geçemeyeceğim bu zamana kadar söylediklerimin ve konuştuklarımın hepsi halisane niyetlerle yapılmış haklı eleştirilerdi ve eleştirilerin doğru olduğunu hep beraber gördük. DOST acı söyler atasözü bunun önemini belirtir. Eğer ki arafta kaldığınız bir durum olursa ‘’       

Şİ BİR BİLENE SORUN’’ her şeyi sizin bilmeniz imkansız, sizin göremediğinizi bir başkası görebilir.


Tavsiyedir: Futbolun kalbini boş bırakmayın, uzmanına teslim edin. Bu sizi daha başarılı yapacaktır…

SAYGILAR

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum