• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



ÜLKEDE 6 MİLYON EMEKLİ 2.500 TL MAAŞ İLE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR!

13 Mart 2022 - 13:02 - Güncelleme: 13 Mart 2022 - 13:52

Evet ülkemizde Türkiye'de 6 milyona yakın emekli vatandaşımız 2.500 TL maaş ile yaşam savaşı veriyor.

Ekonomik kriz hayat pahalılı, insanların alım gücününün hızla aşağı doğru düşmesi özellikle 84,3 milyon nüfuslü Türkiye'de yaklaşık 6 milyonluk kesimi oluşturan emekli vatandaşlarımız 2.500 TL ile geçim mücadelesine mahkum edilmiş durumda.

Ekonomik sıkıntı ordada her şeyi devletten beklememek lazım tamam ama, bu devletin bu hükümetin de SOSYAL DEVLET olgusuna yakışır şekilde hareket etmesi de şart.

Ülkeyi yönetenler bahane üretmek yerine ivedilikle bu soruna çözüm üretmeleri gerekiyor..

Tamam 2020'de ortaya çıkan ve son iki yılda dünyayı kasıp kavuran bir pandemi gerçeği var. Yeni yeni etkisi azalmaya, ekonomiye baskısı hafiflemeye başladı. 

Pandemi dünya genelinde  hakiketen de ciddi boyutta zararlar verdi. Dünya genelinde resmi rakamlara göre 6.4 milyon kişi, ülkemizde ise yine resmi rakamlara göre yaklaşık 96 bin kişi hayatını kaybetti..

Coronvirüs salgını dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de ekonomiyi olumsuz etkiledi. 
Pandeminin olumsuz etkisi yavaş yavaş ortadan kalkıyor derken 1 aydır dünya gündemini yine olumsuz yönde etkileyen RUSYA-UKRAYNA savaşı zaten kötü olan devletlerin ekonomisini iyice sıkıntıya soktu.

6 milyon emeklinin durumu içler açısı

Zaten dış etkilere karşı adeta pamuk ipliğine bağlı Türk ekonomisi bu Rusya-Ukrayna savaşından fazlasıyla nasibini aldı..

Zamlar peş peşe geliyor. Benzin ve mazot zammına yetişemiyoruz. Akşamdan sabaha zam haberleri ile uyanıyoruz.

Dünya piyasasında petrol fiyatına gelen zamlar anında yansıtılıyor. Benzine mazota gelen zamlar hayatın her alanını olumsuz yönte etkiliyor.

Gıdadan, teknolojiye, kıyafetten sağlığa  her alanda zamlar birbiri ardına geliyor..

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi piyasanın bu oynak pozisyonunu fırsat bilen aç gözlü stokçular ortaya attıkları saçma sapan dedikodularla temel gıda maddelerine başta sıvı yağ, un, şeker gibi ürünleri sipeküle ederek fiyatları artırıyorlar..

Ev kiraları almış başını gidiyor,
Ekmek 3 TL'ye dayanmış durumda, 
En Düşük ev kirası 1.000 TL olmuş
Ocakta kullanılan 12 kg tüp olmuş 260 TL
Otobüs bilet fiyatları tam bilet 4.5 TL, öğrenci 2.5 TL
Kış döneminde en ısınma giderleri ve bina aidatı minimum 600 TL
Sebzenin meyvenin fiyatları astronomik rakamlara ulaşmış


En küçük bir market alışverişi 200 TL'nin altına düşmüyor

Daha bir çok zorunlu tüketim maddelerinde fahiş fiyatlar almış başını gitmiş..

Ülkede 13 milyon emekli bulunuyor

Türkiye emeklilerin özellikle 6 milyon emeklinin  ( 6 milyon emekliyi en az 3 ile çarpsak 18 milyon kişi eder )  durumu hakikaten içler açısı. Hane halkı ile totalde 18 milyona ulaşan bu kesim  hayat kötü ekonomiden doğrudan etkileniyor. 

Ülkede 13 milyon emekli bulunuyor. Bu emeklilerin yaklaşık 2.5 milyonu aşkın bölümü 1 Ocak 2022'den itibaren yani şurda 2 aydır  2.500 TL maaş alıyor. (Bu kesim Aralık 2021'e kadar 1.500 TL alıyordu)  

Toplam 13 milyon emekli'nin yaklaşık 4 milyonu da Dul ve yetim maaşı yani kesim de ortalama 2.500 TL maaş alıyor. 

Ülkede;  2.500 TL emekli maaşı ile geçinmeye mahkum bırakılan ve aileleri ile hesaplandığında rakamın 20 milyonu aşan bir kesim var.

Ülkedeki son ekonik gelişmeler bu 25 milyon kesimin belini hayli bükmüş durumda. Hükümetin bu soruna acil çözüm bulması şart.

Haziran 2022'yi yani zam dönemini beklemeksizin ivedilikle bu kesimin maaşlarına ciddi bir iyileştirme yapılması gerekiyor.



Sosyal devlet olmanın geriği de bu sorunu ivedilikle çözmeyi gerektirir!

Ülkeyi idare edenlerin kaynağı nereden bulacağız diye bahane üretmek yerine hakikaten de çok ivedilikle bu kanayan yaraya parmak basmaları gerekiyor..
Bunları ifade ederken, 13 milyon emeklinin 6 milyonu 2.500 TL maaş alıyor bu kesimin durumu içler acısı derken, 13 milyonun  kalan 7 milyonluk emekli kesiminin durumunun da sakın güllük gülistanlık olarak sanılmasın.! 

Kalan 7 milyonlyuk kesiminde yaklaşık 4 milyonu 3.200 TL civarında diğer kısmı da 4-5 bin TL civarında maaş ılıyor. onların durumu da hakikaten çok vahim..

Önümüzde yaklaşan bir seçim var Mevcut hükümetin özellikle emeklilerin bu kesiminin içinde bulunduğu büyük sorunu çözmeden seçime gitmesi bu hükümetin sonu olur. Çünkü durum çok ciddi!!

Muhalefet kanadının ise emeklilerin; Özellikle de "2.500 TL maaşa  mahkum edilen" 6 milyona emeklinin sorunlarını meclise taşıyıp çözüm üretme çabaları ciddi bir puan kazanımı sağlayacaktır..

Bu arada emekli derneklerinin başkanları Allah aşkına nerede !!!

Emeklilerin aidatları ile saltanat hayatı süren 10-15 bin lira civarında maaş harcirah alan Emekli dernekleri başkanları emeklinin bu sorununu neden gündeme getirmez ki!!


Türkiye genelinde ki Emekli derneklerinin güya haklarını savunan sendikalara burdan seslenmek istiyorum..

Hakikaten bu emekli sendikaları  temsilcileri şu dönemde neredeler ne iş yapıyorlar!!

2.500 TL ile yaşam savaşı veren 6 milyonu aşkın emeklinin çektiği çileyi eziyeti dile getirmek gündeme getirmek ile görevli bu sendika başkanları ne yapıyor Allah aşkına..

Şu dondurucu soğukların hüküm sürdüğü, hayat pahalılığının hat safaya ulaştığı şu dönemde Emekli derneklerinin başkanları niye sus pus ollmuşlar..

Tamam üye emeklilerin aidatları ile adeta büyük bir saltanat sürüyorsunuz, Ankara'da İstanbul'da seminer, toplantı adı altında 5 yıldızlı lüks otellerde konaklıyor  10-15 bin TL maaş alıyorsunuz. Anlatık siz bu zamlardan bu hayat pahalılığından etkilenmiyorsunuz..

Lakin azıcık şöyle dostlar alışverişte görsün cinsinden bile çıkıp iki satır basın açıklaması yapın, kameralar karşısına geçin iki cümle sorunları sıkıntıları dile getirin..

Kul hakkı yiyorsunuz vesselam...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar