Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    PİYASALAR TOZ DUMAN VATANDAŞ HUZURSUZ!

    09 Haziran 2022 - 12:19 - Güncelleme: 09 Haziran 2022 - 12:35

    Maalesef çok kırılman bir ekonomimiz var. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar durağan bir grafikte seyreden döviz rakamları malesef son bir kaç yıldır durdurulamıyor..
    Döviz artıkça akaryakıta, çaya şekere aklınıza gelen hatta gelmeyen her şeye peş peşe zamlar geliyor..

    Hükümetin öncelikle bu konuyu döviz konusundaki bu anormal dalgalanmayı dizginlemesi gerekiyor. Tamam üretim şart üretim olmadan dövizi dizginlemek zor, ithatalatımız ihracatımızdan malesef çok çok fazla cari denge bir türlü oluşturulamıyor. 

    Lakin bu durum vatandaşı fazlasıyla huzursuz etmiş durumda.

    Bir kaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanma, dövizdeki aşırı yükseliş, vatandaşı iyice karamsarlığa, umutsuzluğa itmiş durumda. İktidar acilen birşeyler yapmalı.

    Piyasalar yine allak bullak. Döviz uçuşa geçti. Hükümet sadece seyrediyor. Vatandaş büyük tedirginlik yaşıyori yine zam furyası gelecek diye.

     Neden hala  müdahale gelmedi artık sizinde mi beklentiniz yok Yazık çok yazık!! 

    Piyasalar toz duman. Döviz uçuşa geçti. Dolar 20 TL'ye koşar adım gidiyor.. Neden hala  müdahale edilmiyor. Yoksa sizinde mi beklentiniz kalmadı!! 

    Dövizdeki bu dalgalanma yine enflasyonu patlatır. 'yaz geldi gıda fiyatları düşer' beklentisi de boşa çıkar. Bu hızla benzin 35 TL olur Zamlar peş peşe gelir. Hükümet daha neyi bekliyor. Müdahale şart!

    Geçen bir ortamda sohbette bir arkadaş dedi ki "Tayyip Erdoğan'ı annesi Kadir Gecesinde doğurmuş. Bu adam çok şanslı.Yine son anda bir şeyler olur Erdoğan seçim kazanır" şeklinde bir cümle kullandı.

    Ancak durum çok ağırlaşıyor. Makasın aralığı her gün artıyor. Üstelik vatandaş hakikaten çok huzursuz ve demoralize durumda.  Piyasalar çok karışık. 

    Hepsinden önemlisi bu iktidarın artık bitme noktasına geldiği yönünde müthiş bir 'algı' da oluşmuş durumda. 

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar