• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



Kayserispor'un bu akşam Fenerbahçe'yi mağlup etmesi sürpriz olmaz!

04 Mart 2023 - 13:29 - Güncelleme: 04 Mart 2023 - 13:46

Süper Lig etikibi Kayserispor bu akşam Kayseri'de, şampiyonluğun önemli adaylarından Fenerbahçe'yi konuk edecek. Zorlu 90 dakikada Kayserispor'un kazanma olasılğı ise hayli yüksek.

Çünkü Kayserispor son haftalarda daha akılcı daha kollektif futbol oynuyor. Oyuncular birbirlerini çok iyi tanıyor. Sezon başında transfer yasağı bulunan Kayserispor aslında bunu bir anlamda avantaja dönüştürmüş durumda.

Oyuncular birbirlerini hakikaten de çok iyi tanıyor. Yardımlaşma üst seviyede. üstelik sezon başında kısıtlı imkanlara ve transfer yasağının olduğunu bile bile gelen Teknik  Direktör Çağdaş Atan'ın "Hayallerimiz bütçemizden büyük" mottosu da oyuncuları psikolojik olarak olumlu motive etti.

Kayserispor bu akşam güçlü rakibi karşısında galip gelmesi kesinlikle sürpriz olmaz. Bu akıllardan çıkarmamak gerek..!

Şimdi u akşamki karşılaşma öncesi önemli istatistiklere ve detaylara şöyle bir göz atalım; 

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor bugün RHG Enerji Stadı'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak olan zorlu 90 dakikayı Atilla Karaoğlan yönetecek.  

Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetimindeki Kayserispor haftayı Giresun galibiyeti ile kapatmış ve puanını 35'e yükseltmiş puan cetvelinde de 7. sırada yer alıyor. Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe ise haftaya 48 puanla ikinci sırada girmişti.

Kayserispor ligde oynadığı son 3 maçta galip gelirken Fenerbahçe ile ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabakayı ise Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

Her iki takımda da önemil eksikler var.  Kayserispor'da bu akşam oynanacak zorlu karşılaşmada  sakatlığı devam eden  Bernard Mensah takımdaki yerini alamayacak.
Fenerbahçe ise bu akşamki karşılaşmada, sakatlıkları süren Batshuayi, Mert Hakan Yandaş, Nazım Sangare ve Gustavo Henrique'den yoksuk çıkacak.

Bu akşam RHG Enerji Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Kayserispor ve Fenerbahçe'nin muhtemel takım kadroları da şöyle;
Kayserispor: Bilal Bayazıt, Gökhan Sazdağı, Hosseini, Arif Kocaman, Carole, Campanharo, Cardoso, Kemen, Emrah Başsan, Thiam.  Mane,

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydin, Szalai, Lincoln, Arao, Zajc, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci,  Valencia, Joshua King,

İki takım arasında oynanan maç istatistikleri

Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasındaki maç istatistiklerine bakıldığında;
Kayserisopr ile Fenerbahçe bugüne dek 43 kez karşı karşıya geldi.

Oynanan 43 maçta ise Fenerbahçe 26 galiibyet Kayserispor 8 galibiyet aldıx
 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Rhg Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19'da başlayacak Yukatel Kayserispor - Fenerbahçe karşılaşmasını Atilla Karaoğlan yönetecek... Müsabaka, beIN SPORTS 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak... Karşılaşma ayrıca tod platformundan şifresiz olarak yayınlanacak...

Zorlu 90 dakika öncesi önemli istatistikler;

Kayseirsopr Fenerbahçe ile oynadığı son 6 karşılaşmada 1 galibiyet 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı  toplam 2 gol attı.

Son iki sezonda İstanbul takımlarını konuk ettiği 11 Süper Lig maçının yedisini kazanan Kayserispor 4'ünü de kaybetti. Kayserispor  11 maç arasında  Fenerbahçe'ye rakip olduğu tek karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Yukatel Kayserispor, Çağdaş Atan yönetimindeki en uzun serisini yaşıyor. Sarı-kırmızılıların en üst ligde üst üste dört galibiyet aldığı son süreç ise Ocak-Şubat 2017 arasındaydı.

Görev yaptığı son beş Süper Lig maçında dört golde pay sahibi olan Gökhan Sazdağı (1 gol ve 3 asist, daha önceki 39 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakaladı (3 gol & 1 asist).

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Fenerbahçe 1 beraberlik 2 yenilgi.

Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak

Son gelişmelere göre yarın Kayseri'de oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarı alınmayacak. 

Bununla ilgili nihai kararı ise   Kayseri 2. Bölge İdare Mahkemesi verdi. Mahkeme  yürütmeyi durdurma kararını bozdu.  Kayserisopr ile Fenerbahçe yarın RHG Enerji Stadı'nda saat 19.00'da Fenerbahçe'yi konuk ediyor


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar