Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR'U TARİHİNDE EN FAZLA BORÇLANDIRAN BAŞKAN!

    15 Kasım 2022 - 18:42 - Güncelleme: 16 Kasım 2022 - 13:19

    Kayserispor devreyi tamamladı ve Başkan Gözbaşı Konya maçı sonrası enterasan açıklamalarda bulundu ve 'Benden bukadar başka katkı sağlayamam' dedi.

    Berna Başkan ödemeler konusunda tıkanmış Kayserispor ile birlikte kendi şahsi işinde de sıkıntılı bir sürece girdiğini de ifade ediyor.

    Kayserisopr'da 3 yıldır başkanlık görevini yapan Berka Gözbaşı'nın kulübü yaklaşık 900 milyon TL borçlandırdığı konuşuluyor. Rakam astronomik bir boyuta ulaşmış durumda. Berna Gözbaşı'nın kulübü ne kadar kötü  yönettiği de yavaş yavaş gün yüzüne de çıkıyor. 

    Berna Gözbaşı şayet rakamlar doğru ise Kayserisopr'u kulüp tarihinde en fazla borçlandıran başkan olarak kayıtlara geçmiş durumda. Kayserispor ayrıca anadolu kulüpleri içerisinde de bu kadar fazla borçlanan tek kulüp olarak garip bir rekora da imza atmış durumda. 

    Bunun hesabını kulübü son 3 yıldır yönetenler illaki verecek vermelidir de. Aksi halde bu beceriksiz yönetimin akıl almaz hoyratca harcamaları  netiçesinde oluşan 900 milyon TL'lik borcun faturası bu şehre çıkacak.  

    Evet yanlış duymadınız, Kayserisopr Başkanı Berna Gözbaşı, Kayserispor tarihinde, Kayserispor'a bugüne dek en fazla zarar veren başkan olarak tarihe geçmiş durumda...

    Berna Gözbaşı Kayserispor'un bu hafta 2-1 mağlup olduğu Konyaspor maçı sonrasında mikrofonlara çıktı dediki;  "Benden artık bu kadar, Kayserisopr'a verebileceğim bir şey kalmadı!"  Sanırsınız, Kayserispor'a son 3 yılda maddi anlamda büyük katkılar sağlamış kulübü borçsuz bir kulüp haline getirmiş..

    Berna Gözbaşı yine aynı konuşmasında şöyle bir cümle daha kullandı: "Herhalde yaptığım maddi katkıyı Kayserispor tarihinde hiçbir başkan yapmamıştır!"

    Hakikaten de çok komiksiniz Berna Başkan. 

    Berna Başkanın yanlış yönetiminin, hatalı transferlerin, 5 para etmeyecek futbolculara milyonlarca dolar ödemesinin faturasını bu şehre ödetmeye çalışıyor. 

    Kayserisopr'u sorumsuzca borçlandıranların 900 milyon TL'lik faturası, kesinlikle bu şehre kesilmemeli.

    Nerelere harcandığı bile belli olmayan adeta sır gibi saklanan bu 900 milyon TL'lik borç, Büyükşehir'e, Melikgazi, Kocasinan'a, Talas'a ya da Erciyes Holding'e ve Kayserili diğer sanayicilere salma atılarak ödeme yoluna asla gidilmemeli..

    Bu işin 3 yıl boyunca sefasını süren Berna Gözbaşı yaptığı hataların yanlış ödemelerin yanlış transferlerin bedelini ya ödemeli ya da kendisini bu transferlerde yanlış yönlendiren birileri varsa o da ona hesap sormalı.. 

    Şu anda Kayserisopr'un 900 milyon TL borcu olduğu konuşuluyor.  Öncelikle bunun hesabını detaylı bir şekilde vermeniz gerekiyor..

    Kulübü 900 milyon borca sokup sonra "Benden bu kadar elimden başka bir şey gelmiyor" demek hiç samimi gelmiyor. 

    Berna Başkan Kayserispor'u rekor bir borca sokmuş görülüyor. Gözbaşı  göreve yeni başladığı dönemlerde ağzına sakız sürekli eleştirdiği önceki yönetimden 4-5 kat daha fazla kulübü borca sokmuş durumda.

    Berna Gözbaşı'dan önce 3 sezon görev yapan Erol Bedir görevi 180 milyon TL borçla devralmıştı. Erol Bedir 3 sezon sonra Kulübü Berna Gözbaşına 220 milyon TL borçla devretti. Yani Erol Bedir borç miktarı yüzde 20 oranında artmış bir şekilde devretti. 

    Üstelik Kayserispor'un 3 sezon önceki borçları bağımsız denetçiler tarafından didik didit denetlendikten sonra  resmi olarak kamuoyuna açıklandı. Erol Bedir döneminde 3 sezonda yapılan bütün transferler yapılan harcamalar en ince ayrıntılarına kadar denetlindi ve borcun 220 milyon TL olduğu kayıtlara geçti.

    Berna Gözbaşı ne yaptı. 3 sezon önc 220 milyon TL borçla devraldığı Kayserispor'u şu anda 900 milyon TL borca soktuğu konuşuluyor.  Yani Borç miktarı yüzde 400. Yani 4 katı bir borçlanma olmuş..

    Bu arada Berna Başkan diyormuş ki 'Bu borcun 450 milyon TL'lik kısmı benim alacağım' evet Berna Başkan yaklaşık 3 yıllık görev döneminde kulübe yaklaşık 450 milyon TL vermiş ama borç olarak vermiş.

    Peki bu 450 milyon TL doğru yerlere kullanılmış mı Kesinlikle Hayır! şu kadar para harcadım bende başka Kayserispor tarihinde hiçbir başkan bu cebinden bu kadar para harcamadı" demekle bu iş bitmiyor sayın Başkan..!

    Görünen o ki bu paralar doğru şekilde harcanmamış. Takıma zerre kadar faydası olmayan  Fernandes'e 2-3 milyon dola, Alibec'e 4-5 milyon dolar vererek kulübü  acımasızca borca sokmak suretiyle "Ben şu kadar par harcadım" deyip sonra çıkıp "Harcadığım paramı verin" demekle bu işin içinden sıyrılamazsınız .(  Fernandes ve Alibec gibi kulübe hiç bir katkısı olmadan astronomik ücret ödenen daha bir kaç oyuncu daha var)

    Her sezan 20-30 transfer yapmak marifet değil. Allah'tan bu sezon tahta kapalıydı da bu saçmalık tekrarlanmadı. 

    Öncelikle Erol Bedir Döneminde olduğu gibi, Kulübün özellikle Berna Gözbaşı'nın görev yaptığı son 3 sezonda yapılan bütün transferler yapılan bütün harcamalar, menajerlere futbolculara ödenen paralar, kulübün diğer harcamaları için yapılan ödemeler  her ne ödeme varsa  bağımsız denetçiler tarafından denetlenmeli.. 

    900 milyon TL borç nereye gitti bu paralar nererele harcandı bunun bir açıklaması yapılmalı..

     Berna Başkanın o konuşmasından yine çok komik olan bazı bölümler ise şöyle:

    Gözbaşı, dedi ki: "Süper Lig'de transfer yasaklarına rağmen üst sıralarda yer aldık. 3 yıl önce takım çok zor bir durumdayken başkan oldum Büyük badireler atlatarak Kayserispor'u ligde tuttuk."

    El cevap: Sayın Başkan transfer yasaklarına rağmen bu sezon ilk 14 haftada transfer tahtalarının kapalı olmasına rağmen 23 puan topladıklarını düşünüyor. Oysa kamuoyu ve futbolu birazcık bilen herkesin ortak görüşü, "Allahtan bu sezon tahta kapalı imiş, yoksa önceki sezon yaptıkları gibi yine saçma sapan yığınla transfer yapar ve takımın ahengi bozulur üstüne üstlük Kayserisopr'un borcu bir kaç kat daha artartı. Kaldı ki Kayserisopr'un bu sezonki başarısı Geçen sezon Hikmet Hoca'nın oturmuş kadrosunun başarısıdır. Bunu kimse inkar edemez. 

    Berna Gözbaşı: " Hem kendi işim, hem kendi ailem, artık kendimi yok etme noktasına geldim."  

    El Cevap: Berna Başkan kusura bakmayın Kayserispor Kulübü sizin kötü yönetiminiz nedeniyle böyle bir çıkmaza girdi. 

    Özellikle üstüne baba basa söylüyorum 900 milyon TL borç nereye gitti bu paralar nererele harcandı bunun bir açıklaması yapılmalı.. Bu işte art niyet olduğunu düşünmüyorum ancak varsa Kulübü böylesine astronomik bir borca sokan o isimlerde ortaya çıkartılmalı

    Şimdi bir kaç aydın oyuncuların paraları ödenmiyor. Son olarak Kadir Has Stadı'nın ismine Erciyes Holding'in sponsor olması ile oyuncuların maç başı ödemelerinin bir kısmı ödendi..

    Önümüzdeki günlerde yine oyunculara ödeme yapılması gerekiyor. Berna Başkan tkanmış durumda "Ben artık yokum " diyor. 45 günlük devre arasında ise bu sorunun çözümü isteniyor..

    Bu arada Berna Gözlbaşı'nın kendi şirketleri ile ilgili de ortaya atılan ve gerçekten üzücü olan bazı iddialar da var bunları detaylarını burada açıklamak istemiyorum ancak ortada çok büyük bir sorun var.

    Berna başkan bütün bunları bilemek yapmış olamaz o zamanda Berna Başkanı böylesine bir duruma, hem kulübü hem şahsi işini böylesine bir çıkmaza kimler soktu açıkcası kamuoyu merak ediyor. 

    Ancak şu da bir gerçek Kayserisopr bu şehir için önemli bir marka değeridir. Kimse Kayserisopr üzerinden ticaret siyaset yapmaya kalkışmasın kimse Kayserisopr'a iyi şeyler yaptım diye kulübü böylesine borçlara sokup sonra kamuoyuna 'MASUM' rolü yapmaya kalkışmasın.  


      



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar