Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    Kayserispor'u rahatlatan galibiyet

    29 Ocak 2023 - 17:54 - Güncelleme: 29 Ocak 2023 - 18:02

    Kayserispor İstanbul deplasmanından İstanbulspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Sezon başında tahtası kapalı olan ve transfer yapamayan Kayserispor dar kadrosu ile çıktığı lig serüveninde İstanbulspor karşısında 9'ncu kez galip geldi ve upanını 29'a çıkarttı.

    zellikle Dünya Kupası için verilen aranın ardından ortaya koyduğu etkili ftubolla dikkat çeken İstanbulspor karşısında üstelik de 2 kez geriye düşmesine karşın alınan bu galibiyet Kayserispor açısından çok ama çok anlamlı.

    İstanbulspor'u 4-2 yenen Kayserispor puan cetvelinde de 1 basamak daha yukarı çıkarak epey bir rahatladı. 

     
     Sarı-Kırmızılı ekip iki kez geriye düştüğü karşılaşmayı Carlos Mane, Onur Bulut, Emrah Başsan ve İlhan Parlak'ın golleri ile 4-2 kazanırdan taraftarına da büyük sevinç yaşattı. 

     Kayserispor bu galibiyetle puanını 29'a çıkartarak puan cetvelinde de 7. sırayaya yükseldi. 

    Deplasmanda 4'ncü galibiyet..

    Kayserispor İstanbul deplasmanından 3 puanla dönerken bu sezon geride kalan 20 haftada 9. galibiyetini almış oldu.

    Deplasmanda oynadığı 10 karşılaşmadan 4 galibiyet 1 beraberlik ve 5 yenilgi alan Kayserispor 10 maçtan 13 puan topladı.  Kayserispor evinde oynadığı 10 karşılaşmadan ise 5 kez galip geldi 1 kez berabere kaldı 4 maçta da yenildi ve içerde 16 puan topladı. 

    Zorlu İstanbul deplasmanında ev sahibi ekip 10 . dakikada  Lokilo  ile 1-0 öne geçti. Evsahibi ekibin diğer golü ise 32. dakikada  Ethem'den geldi.

    Günün kazananı Yukatel  Kayserispor'a 3 puanı kazandıran golleri ise   18. dakikada Carlos Mane, 52. dakikada Onur Bulut, 83'te Emrah Başşan ve 89'da  İlhan Parlak kaydetti.

    Kayserispor'a galibiyeti getiren gollerden ikisi duran toplardan Onur Bulut ve Emrah Başsan'ın kullandığı serbest vuruşlardan geldi. 

     Bu sonucun ardından Yukatel Kayserispor  puanını 29 yaparken  puan cetvelinde 7. sıraya yerleşti İstanbulspor 16 puanda kaldı ve puan cetvelinde 18. sıradaki yeri değişmedi. 

    Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oyanan zorlu 90 dakikayı  Murat Erdoğan, Kemal Yılmaz, Özgür Ertem hakem triosu yönetti.

    Tek sarı kartın çıktığı karşılaşmada hakem Murat Erdoğan bence çok iyi maç yönetti ve skora etki edecek en küçük bir hatalı kararı dahi olmadı bu nedenle Hakem Murat Erdoğan'ı da tebrik etmek gerek.

    Kayserispor haftaya evinde Başakşehir'i ağırlayacak sonraki hafta ise Giresun deplasmanına çıkacak.

    Ligde ve kupada iki kulvarda devam eden Kayserispor önümüzdeki bu iki maçı da kazanırsa puan cetvelinde üst sıraları yeniden zorlamaya başlayacak gibi görünüyor. Dar kadroya rağmen ortaya konan bu başarıyı tebrik etmek gerek 

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar