• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR KONYA MAÇI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİK!

11 Mart 2022 - 09:32 - Güncelleme: 11 Mart 2022 - 09:33

Kayserispor 13 Mart Pazar günü Kadir Has Stadı'nda ligin güçlü ekiplerinden Konyaspor'u konuk ediyor. Sarı-Kırmızılı ekip Konyaspor ile lig tarihinde 58b randevuya çıkacak.
 
Sarı-Kırmızılılar Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde bu zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını da sürdürüyor. Haftayı sahasında oynadığı Alanyaspor yenilgisi ile kapatan Kayserispor iki haftadır Süper Lig'de kaybediyor.

Sarı Kırmızıllar bu hafta evinde oynayacağı Konyaspor maçını ise kazanarak yeni bir seri yakalama peşinde. 

Bu önemli karşılaşma öncesi dikkat çeken istatistikler var.

Kayserispor ile Konyaspor 58. Randevuya çıkacak

Ligde 38 puanla 10. sırada yer alan Kayserispor Şampiyonlar ligi hedefi ile yoluna devam eden rakibi Konyaspor ile lig tarihinde 58. randvuya çıkacak. 

Puan cetvelinde 52 puanla, lider Trabzonspor'un 15 puan gerisinde, en yakın takipçisi Başakşehir'in ise 5 puan önünde  2. sırada yer alan Konyaspor Kayseri deplasmanı hazırlıklarını da sürdürüyor.

57 maçta Kayserispor'un üstünlüğü var

Kayserispor ile Konyaspor arasında bugüne kadar oynanan 57 karşılaşmada ise Kayserispor'un üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 57 karşılaşmada Kayserispor 22 kez galip gelirken Konyaspor ise 20 kez galip gelebildi. 15 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

Süper Lig'de 28. Randevu

Kayserispor pazar günü sahasında konuk edeceği Konyaspor ile Süper Lig tarihinde ise 28. randevuya çıkacak. Kayserispor ile Konyaspor arasında Süper Lig'de bugüne kadar oynanan toplam 27 karşılaşmada  ise Konyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

Oynanan toplam 27 maçın 11'inde Konyaspor galip gelmiş 7'sinde ise Kayserispor kazanmış 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmış.


Piyasa değerleri bakımından Kayserispor ağır basıyor

İki anadolu kulübünün mücadelesi şeklinde geçecek karşılaşma önceki iki kulübün diyasa değerleri ve buna karşılık puan cetvelindeki sıralamaları da hayli dikkat çekiyor.

Kayserispor 35 milyon avro

Berna Gözbaşı'nın döneminde son 3 sezon olduğu gib ibu sezonda transfere çok hızlı giren ve gereğinden fazla transferlerle dikkati çeken Kayserispor şu anda 35 milyon avro piyase değeri ile en pahalı kulüpler sıralamasında 10. sırada yer alıyor. Kayserispor'un 38 puanla 10. sırada yer aldığı da gözden kaçmamalı.

Konyaspor 23 milyon avro

Rakip Konyaspor ise 23 milyon avro ile Süper Ligde bu sezon en ucuz maliyetli 2. takım. ilk sırada 14. milyon avro piyasa değerine sahip Altay bulunuyor.

Evet 23 milyon avpo piyasa değerine sahip Konyaspor'un geride kalan 28 haftada 52 puan toplayarak 2. sırada yer alıyor olması da dikkatlerden kaçmıyor. 

Boy ortalamaları

Her iki ekibin yaş ortalaması ise 26 olarak dikkat çekiyor. Konyaspor ve Kayseirspor'un boy ortalamaları ise şöyle Konyaspor 1.82 boy ortalaması ile ligde 5. sırada, Kayserispor; 1.81 ortalama ile 18. sırada yer alıyor.

Karşılaşmanın Hakemi ise Yasin Kol

Kayserispor'un pazar günü Kadir Has Stadı'nda saat 13.30'da karşılaşacağı Konyaspor maçını ise Yasin Kol yönecek. Yasin Kol'un yönettiği maçlarla ilgili de yine dikkat çeken bir istatistik var. 

Yasin Kol bu sezon Konyaspor'un toplam 3 maçını yönetmiş ve Konyaspor bu 3 maçtan da galip gelmiş. 

Yasin Kol Kayserisopr'un ise bu sezon 1 maçını yönetti ve Kayserispor Yasin Kol'un yönetitği o maçı da kazandı. 

Konyaspor ve Kayserispor'da Eksik Oyuncular

Konyasporlu Eray Birnican Kayserispor maçında kırmızı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek

Kayserispor'da ise  Gustavo Campanharo (Sarı kart cezalısı), Mame Thiam (Sakat , Bernard Mensah (Çapraz bağ sakatlığı) forma giyemecek.
Öteyandan alanyaspor maçında kırmızı kart gören Hikmet Karaman'da bu önemli karşılaşmada sahada olmayacak. 








 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar