Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR İLK 10 DAKİKADAN SONRA NEDEN OYUNU BIRAKTI!

    14 Ağustos 2022 - 13:04 - Güncelleme: 14 Ağustos 2022 - 14:05

    Kayserispor geçen hafta Beşiktaş'a deplasmanda 1-0 yenilimişti ancak ortaya koyduğu futbol ile spor kamuoyunu olumlu bir beklenti içine sokmuştu.. 

    Ancak Kayserispor ligin ikinci haftasında evinde konuk ettiği İstanbulspor'u 1-0 yendi lakin ortaya koyduğu kötü futbol ile önümüzdeki haftalar için taraftarı endişelendirdi.   

    Süper Lig'de ikinci hafta maçında Kayserispor kendi saha ve seyircisi önünde çok önemli bir sınava çıktı..


    Evet çok önemliydi çünkü 2 yıllık yasak nedeniyle Ligin transfer yapamayan tek takımı olarak dikkat çeken Kayserispor geçen hafta Beşiktaş ile karşılaşmış 1-0 yenilmesine rağmen güçlü rakibi karşısında iyi bir mücadele ortaya koymuştu..

    Beşittaş'ı yenebilirdik ya da puanda alabilirdik ancak, İstanbulspor maçı Beşiktaş maçında çok daha önemliydi çünkü ligin yeni ekibi İstanbulspor bu sezon Kayserispor'un doğrudan rakiplerinden kendine denk takımlardan birisiydi

    Bu nedenle Beşiktaş maçından daha çok bu maç önemliydi.

    Kayserispor İstanbulspor maçını kayıpsız kapattı. Ancak bu durum dışarıdan görüldüğü gibi değil. Maçı izlemeyenler şimdi "İyi Kayserispor güzel bir galibiyet aldı önümüzdeki haftalarda da bu şekilde gider" diye düşünebilir ancak kesinlikle yanılırlar.

    Çünkü Beşiktaş karışısında Kayserispor 1-0 yenilgi almıştı ancak ortaya konan futbol ilerleyen haftalar için ümit vermişti..

    Oysa İstanbul maçında 1-0 kazandık lakin ortaya konan futbol ise ilerleyen haftalar için büyük bir endişe verdi..

     Kayserisopr 4. dakikada Carole'in  asisti  ve Miguel Cardoso golü ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. üstelik 4. dakikaya gelmeden önce 2 tane da daha çok net gol pozizyonuna girildi ki 4. dakikada 3-0 olabilecek bir maçtı.

    Kayserisopr 4. dakikada gelen golün ardından ilk 10 dakika rakip takıma adeta nefes aldırmadı. Sürekli olarak pres yaptı topu hep 3. bölgede tutmayı başardı rakip ceza alanı içerisinde sürekli golü aradı.

    İşte ne olduysa 10. dakikadan sonra oldu. ilk 10 dakikada o beşiktaş karısında izlediğimiz Kayserispor üzerine de koyarak İstanbulspor'a nefes aldıkmaz iken, o 10 dakika sonra sanki oyuncular birden firene bastı..!

    Sarı-Kırmılı oyuncular i10. dakikadan sonra oyunu adeta bıraktı.. Teknik Direktör Çağdaş Atan'ta maç sonrası yorumunda bu konuya özellikle dikkat çekti. Çağdaş Hoca dediki: "İlk 10 dakikalık başlangıçta oyun olarak maçın çok farklı yerlere gideceğini düşündüm. Ancak golden sonra inanılmaz bir şekilde tedirgindik, oynamaktan vazgeçtik."  

    Çağdaş Hoca ilk 10 dakikada ortaya konan performansın ardından maçın farklı yöne gideceğini düşünürken sonrasında oyuncuların birden frene bastığını oynamaktan vazgeçtiğini söyledi..

    Malesef aynen de öyle oldu.. İşte bu nedenle İstanbulspor karşısında ortaya konan futbol beni ilerleyen haftalar için endişelendirmeye başladı..

    Kayserispor iyi olduğu için değil, rakip  çok kötü olduğu için kazandı.. ! 

    Kayseirsopr bu maçta çok ama çok şanslı idi. İstanbulspor'da son vuruşlarda çok ama çok beceriksizdi. Bu durum ise Kayserispor için büyük bir avantaja dönüştü. Biz İstanbulspor karşısında hakikaten de çok şanslı idi. Kayserispor'un mağlup olması an  meselesi idi. 

    Kayserispor'un önümüzdeki hafta Başakşehir deplasmanı sonrasında ise içeride Giresun maçları var. Bu maçlar yine Sarı-Kırmızılı ekip için hayati önem taşıyan maçlar çünkü bu iki takımda  kendine denk takımlar.. 

    Şimdi Kayserisoprlu oyuncular neden oyunu  bıraktı bunu biraz düşünmek gerek! 'Aslında sebebini bizler biliyoruzda) 

    Bu sezon Kayserispor trnasfer yapamadı ancak mevcut kadroyu da önemli ölçüde korudu. 

    Bu durum transfer yasağı olan Kayserisopr'a biraz avantaj gibi gözükse de geçen sezon yönetimin yaptığı beceriksiz ve hesapsız transfer politikaları yüzünden, astronomik rakamlarla üstelik 2 yıllık 3 yıllık sözleşmeler kulübü ciddi manada ekonomik darboğaza soktu.

    Kayserispor'un oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor..!

    Geçen sezon imza  attırdıkları oyuncuların yüksek maliyeti, bu sezon gelirleri oldukça düşen Kayserispor için büyük bir sıkıntı büyük bir külfet oluşturdu. Zaten geçtiğimiz hafta yönetim para arayışı içerisine de girmişti.. Yönetim şimdi oyuncuların o astronomik maaşlarını ödeme telaşında ancak kaynak yok gelecek para yok..

    Aşırı yüksek maliyetli oyuncuların çok fazla olduğu Kayserispor'da ciddi anlamda mali problem oluşturuyor.. 

    Süper Lig'de yayın gelirleri çok düştü. Kayserispor'un sponson gelirleri bu sene yok denecek kadar az. Çünkü geçen sezon dan bütün ödemeler yapılmış durumda. 

    İşte olayın bu tarafına bakınca  İstanbulspor maçında ilk 10 dakikadan sonra Kayserisporlu oyuncuların neden oyunu bıraktığı daha iyi anlaşılıyor sanırım. Hal böyle oluncada  şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor  Kayserispor'u bu sezon çok sıkıntılı bir süreç bekliyor..!! 

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar