Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR İÇERDE ASLAN DIŞARDA KEDİ!

    12 Eylül 2022 - 09:03 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 09:17

    Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmalarının ardından evinde Antalyaspor'u 1-0 mağlup eden Kayserispor taraftarına büyük sevinç yaşattı 

    Sarı-Kırmızılı ekip bu sezon geride kalan 6 haftada da evinde adeta aslan kesildi. Kayserispor evinde oynadığı 3'ncü maçtan da kayıpsız ayrıldı.  Ancak evinde 3'te 3 yapan Kayserispor malesef deplasmanda aynı başarıyı sergileyemiyor.

    Çağdaş Hoca her ne kazar, deplasmanda oynadğımız rakipler çok güçlü dese de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir puan alınamayacak takımlar da değildi. Kayseirspor bunu geçen sezon Hikmet Karaman yönetiminde defalarca ortaya koydu ve büyük takımların hepsinden ya 3 puan ya beraberlik aldı. 

    Kayserisopr geride kalan 6 haftanın ardından Çağdaş Atan yönetimnde adeta içerde aslan dışarda kedi rolüne bürünmüş durumda.. 

    Ligde geride kalan 6 haftada 3 galibiyet 3 yenilgi alan Kayserispor özellikle evinde maç kaybetmeyerek dikkatleride üzerine çekiyor. Kayserispor son olarak, dün evinde konuk ettiği   Fraport TAV Antalyaspor karşısında da 1-0 galip gelerek puanını 9'a çıkarttı.  Kayserispor daha öncede Evinde Giresunspor ve İstanbulspor takımlarını mağlup etmişti.

    İlk yarısı golsüz geçen müsabakanın tek golü Kayserispor'lu Mame Thiam'dan 54. dakikada geldi. Thiam'ın golünde asisti ise Miguel Cardoso yaptı. 

    Maçın ikinci devresine etkili bir oyunla başlayan Kayserispor  2. yarının ilk 15 dakikasında oldukça etkili ve istekli bir oyun ortaya koydu.

    Karşılaşmaya ikinci yarıda giren İlpan Parlak ile Sarı-Kırmızılı ekip net pozisyonlarda yakaladı. Sarı-Kırmızılı ekip Karşılaşmanın 54. dakikasında ise  Miguel Cardoso'nun nefis ortasında usta golcü Mame Thiam ile golü buldu ve Kadir Has Stadı'nda 1-0 öne geçti.

    Kayserispor'un golü sonrasında ise Antalyaspor hocası 3 oyuncu birden değiştirerek Kayseirsopr yarı alanında baskısını artırmaya çalıştı ancak golü bulamadı ve müsabaka bu skorla sona erdi.  

    Kayserispor Antalyaspor karşısında 1-0 galip gelirken puanını 9'a çıkarttı. Antalyaspor ise bu yenilgi ile  6 puanda kaldı.  Kayserispor önümüzdeki hafta Hatay deplasmanına gidecek Antalyaspor ise sahasında Adana Demirspor'u konuk edecek. 

    ÇAĞDAŞ HOCA GALİBİYETTEN MEMNUN

    Karşılaşma sonrası Çağdaş Atan Antalya maçını değerlendirdi. İllaki karşılaşma ile ilgili taksiksel analizler de yaptı ancak burada benim en çok dikkatimi çeken cümlesi ise  şu oldu.

    Çağdaş Hoca geldiği günden bu yana takımın oynadığı sistem konusunda eleştiri oklarına hedef oluyor. İşte bu eleştirilerden de haberdar olduğu anlaşılan Çağdaş Hoca hemen her fırsatta alınan galibiyetlerde kendisine pay çıkarma gayretinde. 

    Antalya maçı sonrasında sarfettiği bir cümle de bunun bir kez daha ortaya koymuş durumda. Çağdaş Hoca galibiyeti kendine yontarcasına şu ifadeyi kullandı:  Soyunma odasındaki konuşmamız ve taktiksel değişim işe yaradı."

    Kayserispor bir iyi bir kötü, içerde kayıpsız dışarda başarısız. Çağdaş Hoca 6 hafta geride kaldı Çağdaş Hoca'ya sistem ile ilgili eleştiriler hala devam ediyor. Sadece içerde kazanmak Kayserispor'a yetmez. deplasmanlardan da puan getirmemiz lazım. Aksi halde işimiz kolay değil..
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar