Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR'DAKİ ASIL SIKINTI..!!

    22 Aralık 2020 - 17:15 - Güncelleme: 22 Aralık 2020 - 20:00

    KAYSERİSPOR’DAKİ ASIL SIKINTI…!!

    Kayserispor Antalya deplasmanından da hedeflediği galibiyeti bulamadı  2-0 mağlup oldu.  

    Samet Aybaba yönetiminde Süper Lig’de 5’nci maçına çıkan Kayserispor maalesef 5. maçta ta galip gelemedi. Aybaba yönetiminde 4 beraberlik 1 yenilgi alan Kayserispor 5 maçta 4 puan topladı.

    Samet Aybaba’ın şu anda Kayserispor’daki puan ortalaması ise 0.8  

    Kayserispor Aybaba yönetiminde, Galatasaray, Göztepe, Karagümrük ve Trabzonspor maçlarında berabere kaldı Antalyaspor’a mağlup oldu.

    AYBABA İLE 5 MAÇTA 4 PUAN, BEKTAŞ İLE 6 MAÇTA 6 PUAN!

    Aybaba ile Kayserispor 5 maçta 4 puan ve ortalama 0.8. 
    Peki Kayserispor Bayram Bektaş yönetiminde ne yapmıştı. Kayserispor Bayram Hoca yönetiminde ise 6 maça çıktı ve 6 puan topladı. Bektaş'ın 1 puan ortalaması vardı, Aybaba'nın ise şu an itibarıyla 0.8 ortalaması bulunuyor

    Kayserispor Bektaş yönetiminde Ankaragücü ve Kasımpaşa’yı mağlup etti, Alanya, Erzurum, Sivas ve Rize’ye mağlup olmuştu.


    Bayram Bektaş'ın Kayserispor'daki 6 maçlık seride puan ortalaması ise 1 olarak gerçekleşti. 
     
    Maalesef  o çok eleştirdiğimiz Bayram Bektaş bile şu an itibarıyla Samet Aybaba’dan daha iyi bir ortalamaya sahipti. 

    Peki burdaki başarısızlık Samet Aybaba'ın başarısızlığı mı? kesinlikle hayır. Buradaki başarısızlık sadece ve sadece kötü kurulan kadroya ait, bu kötü gidişin asıl nedeni; sezon başında yapılan hatalı ya da yanlış transferler.

    Kayserispor maalesef istenen sonuçları bir türlü alamıyor. Buradaki sıkıntı ise  kesinlikle Hoca’dan kaynaklı bir sıkıntı değil.

    Samet Aybaba burada kesinlikle başarısız diyemeyiz. Çünkü sıkıntının temelinde Kayserispor’daki kadro kalitesi yatıyor. Maalesef Kayserispor’da bu sezon oluşturulan kadro belik de son yılların en kötü kadrosu.

    Ligde 12 hafta geride kalmış, sezon başında yapılan 20 transferden bir tek katkı, bir tek icraat yok. Kayserispor şu ana kadar 2 galibiyet 4 beraberlik ve 6 yenilgi almış, takım hala eski oyuncuların sırtında gidiyor.

    Kayserispor’da yük hala,  Henrique, Sapunaru, Lung ve Lopes’in omuzlarında. Bunların dışında sezon başında yapılan 20 transferin içinde Campanharo dışında bir tek oyuncunun katkısı yok.

    Maalesef Kayserispor sezon başında öylesine hoyrat öylesine rezil transferler yapmış ki, bunun sıkıntısı hala yaşanıyor.

    Samet Aybaba’nın elinde illaki sihirli değnek yok. Samet Hoca daha ne yapsınki. Sezon başında son gün transferi olarak takıma dahil olan  Denis Alibec ve Fernandes’in hala takıma gram katkıları yok.

    Antalya maçında bu ikiliyi gördünüz resmen yürüdü, Samet Hoca ikinci yarıda mecburen bu ikiliyi oyundan almak zorunda kaldı.

    3 yıllık sözleşme imzalanan ve 3 yıllık maliyeti yaklaşık 40 milyon TL’yi bulan  sözüm ona yıldız transfer Denis Alibec, ve 2 yıllık sözleşme imzalanan ve 2 yıllık maliyeti yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan 34 yaşındaki Fernandes, geride kalan 12 maçta yarım puanlık dahi katkı sağlayamadı.

    İşin garip tarafı bu ikilinin takımın başarısı adına, en küçük gayreti çabası daha yok!
    Maalesef yönetim hatayı sezon başında bu kötü ve yanlış transferlerle yaptı.

    KÖTÜ SONUÇLARIN SUÇLUSU SADECE HAKEMLER Mİ?

    Kayserispor’da Göztepe deplasmanında atılan bir gol VAR kararı ile iptal edildi. Yine Antalyaspor deplasmanında Henrique’nin attığı 2 gol  VAR kararı ile iptal edildi.
    Ancak Henrique’nin iptal edilen birinci golde faul olduğu, ikinci golün ise ofsayt olduğu gerekçeleriyle iptal edildiği ifade ediliyor.  

    Ancak yöneticilerin çıkıp alınan başarısızlığı hakem hatalarına bağlamaya çalışmaları da yanlış. Çünkü alınan kötü sonuçların suçlusu hakemler değil,  maalesef Kayserispor’da sezon başında yapılan yanlış transferler ve bu yanlış transfere izin veren yöneticilerdir.

    BÜTÜN POZİSYONLARDA HENRİQUE VAR

    Kayserispor’un hucum hatta maalesef sadece Henriqe uzerine kurulu.  Kayserispor’un oynadığı bütün maçlarda ceza sahası içinde geliştirdiği bütün ataklarda pozisyonlarda Henrique var.

    Peki milyon avrolar verilerek sezon başında transfer edilen diğer oyuncular nerde/ Yazık günah bütün yük tek bir oyuncuya yüklenemez.

    Hadi Herique sakatlansa ya da ceza alsa ya da hastalansa takımın hali ne olacak?

    HASAN HÜSEYİN KALMALIYDI

    Takımın önemli silahlarından biri Hasan Hüseyin yine bu yönetimin beceriksizliği neticesinde takımdan ayrıldı. Hasan Hüseyien’e alacağına karşılık bonservisinin verildiği açıklaması yapıldı.

    Allah aşkına Hasan Hüseyin ne kadar alıyordu ki?  Böyle bir değeri bir şekilde ikna edip takım bünyesinde tutmak gerekirdi ancak beceremediler.

    Maalesef Samet Aybaba’nın bu kadro ile burada başarılı olması imkansız gibi görünüyor. Bu hafta Konyaspor maçı var Kayserispor Konyaspor maçını mutlaka kazanmalı, aksi halde işler iyice arap saçına döner.

    Konya galibiyeti Kayserispor’a rahat bir nefes aldıracaktır, ancak olası bir yenilgi Kayserispor'da iç karışıklığa sebep olacak hatta Samet Aybaba bile takımda kalmak istemeyecektir.  

    DEVRE ARASINDA ÇOK İYİ 5-6 TAKVİYE ŞART

    Bu kadro ile maalesef bir yere varılamayacağı aşikar. Devre arasında bu takıma en az 5-6 takviye şart.  

    Bunun için mevcut kadrodan yer açılması en azından 5-6 yabancının sözleşmelerinin feshi gerekiyor. Ayrıca Kayserispor Kulübü’nün devre arasında transfer yapabilmesi için tahtanın da açılması bunun için gerekli çalışmanında biran önce yapılması gerekiyor. 

    Aksi halde Kayserispor bu kadro ile sezonu asla tamamlayamaz ve küme düşer.


    Sezon başında transferde yapılan o kadar çok yanlış o kadar çok hata var ki, devre arasında ve gelecek transfer dönemlerinde tahta açmak ve borçları ödemek için bu kulübün daha çok, çaba harcaması gerekecektir. 

    Şayet sezon başında iyi transferler yapılmış olsaydı, devre arasında şayet tahtayı açamasak bile bir şekilde idare edilebilirdi.

    Geçmişte Erol Bedir döneminde benzer durum yaşanmıştı. O sezon devre arasında Kayserispor'dan ayrılan bir oyuncunun kulübü FİFA'ya şikayet etmesi nedeniyle transfer yasağı gelmiş ve bu nedenle transfer yapamamıştı. Ancak mevcutlarla ve alt yapıdan yapılan bir kaç takviye ile başarılı bir sezon geçirmiş ve kümede kalmayı başarmıştı. 

    İşte devre arasında transfer tahtasının kapalı olacağı hesaba katılarak sezon başındaki transferleri daha akıllıca yapmak gerekiyordu malesef yapılamadı. Şimdi hem transfer tahtasını açmak için hem de transfer için para gerekecek.   

    Hal böyle olunca yönetimin yarın bir gün çıkıp "Transfer tahtasını açtırmak için şu kadar gerekiyor. Transfer yapmak için bu kadar para gerekiyor" diye kamuoyuna açıklamalar yapmakta hiç ama hiç inandırıcı gelmeyecek ve Kayseri'den karşılık bulmayacaktır.

    Kulübü sezon başındaki yanlış ve hatalı transferlerle bu denli bir borca sokmak, mevcut yönetimin en büyük yanlışı en büyük hatasıdır.  



      

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar