• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR'DA SÖZÜN BİTTİĞİ YER! ARTIK TOPYEKÜN SEFERBERLİK ZAMANI..

29 Aralık 2020 - 12:06 - Güncelleme: 29 Aralık 2020 - 12:51


KAYSERİSPOR'DA SÖZÜN BİTTİĞİ YER! 
 TOPYEKÜN SEFERBERLİK ZAMANI..


Bu yazımı, fazla uzun tutmak istemiyorum,a ma nerede biter kestiremiyorum. Bilenler zaten biliyor, anlamak isteyen zaten anlıyor. 4 hafta beraberlik serisin ardından 3 maçtır da yenilgi serisine başlayan Kayserispor tamamen dip yaptı.

Malesef sözün bittiği yerdeyiz..


Amacım kimseyi eleştirmek değil, iyileri kötülemek hiç değil.Ama ömrü Kayseride geçmiş, yıllarca Kayserispor'u takip eden,  içerde dışarda Atatürk Satdı'nda Kadir Has Stadı'nda,  3'nci Ligde, 2. Ligde, KAYSERİSPORU ' gözlemleyen ve yorumlayan  bir gazeteci olarak diyorum ki sözün bittiği yerdeyiz..

Bundan daha kötüsü malesef bir bir dönem hiç bir sezonda olmamıştı. Takım durumu içler acısı..

ŞEHRİ-İ EMİNLERE SESLENİYORUM!

Onursal başkanımıza, belediye başkanlarımıza, siyasilerimize, STK temsilcilerine,  Kayserispor'umuzda geçmiş dönemlerde görev yapmış Başkan ve yöneticilerine, meslektaşlarımıza  ve tabiiki kulübün gerçek sahibi Büyük Kayserispor taraftarı ve onları temsilen KAPALI KALE taraftarlar grubuna takımın içinde bulunudğu mevcut durumunu  aktarmak istiyorum


BU KULÜP 6-7 YILDIR EKONOMİK KRİZLERLE BOĞUŞUYOR

Kayserispor, son 6-7 yıldır hem ekonomik hemde sportif krizlerle boğuşmakta ve  bu yıllardaki en büyük kriz ise 2013-14 sezonunda yaşanmıştı.

O Sezon Kayserispor küme düşmüştü.  2014-15 sezonunda takım tekrar lige çıksada ekonomik kriz ve borçların döndürülememesi nedeniyle, ikinci büyük kriz 2016-17 sezonunda patladı..

EROL BEDİR 2016-2017 SEZONUNDA İKNA EDİLEREK YÖNETİMİ DEVRALDI

2016-2017  sezonu devre arasında şehir olarak Kayserispordan umutlar tamamen kesilmişken; devre arasında göreve gelen Dr.Erol Bedir yönetimindeki ekip bir mucizeyi gerçekleştirdi. Herkesin düşer dediği takımı kümede tuttu.

EROL BEDİR YÖNETİMİ O SEZON ZORU BAŞARDI

Erol Bedir Yönetimi adeta olmayan takımı tamamladı,  olmayan bütçelerle devasa borçlarla boğuştu, ama özellikle Kapalı Kale gurubu başta olmak üzere taraftarının da desteği ile imkansız başarıldı ve 2016-2017 sezonunda takım ligde kalma başarısını ortaya koydu.


MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İLAVE BORÇ YAPMADI

Dr.Erol Bedir yönetimi 2 sezon daha yine borç içinde kıvranarak, borcu borçla kapatıp mümkün olduğu kadar ilave borç yapmamaya çalıştı,  üstelik, transfer konusunda çok az hata yaptı, aldıkları oyuncular isabet noktasında Türkiye ortalamasının üstünde oldu.

Halen takımın, en iyileri olan, Lung, Pedro Henrike, Sapunaru o dönemlerden kalan oyuncular. (Mevcut yönetim göndermeseydi daha bir çok oyuncuda bu yükü omuzlayabilirdi.)


MEVCUT BAŞKANIN EKONOMİK VE SPORTİF LANLARI HAZIR SANILIYORDU!

Halen görevde olan yönetim ise geçtiğimiz sezonun 11. haftasında görevi devraldı Başkanın hem önceki yönetimde Başkan yardımcısı olması, hem de yönetim içinden başkan seçilip 15-20 gün başkan olarak çalışıp, kendi götürdüğü genel kurulda görev talep etmesi tüm ilgililerde;  "Ekonomik ve sportif planları hazırdır"  düşüncesini hakim kıldı ve bu nedenle görev kendisine verildi.

HER OLUMSUZLUKTE ESKİ BORÇLARI BAHANE ETTİ!

Ancak, seçilen mevcut başkan; Kayserisporla ilgilenen herkesin kabaca bildiği, kendisinin ise evraklar üzerinde inceleme imkanı olup, genel kurulada (Fazlasıyla) sunduğu üzere net ve kesin bilgisi olduğu halde, her olumsuzlukta eski dönem borçlarına sığındı.

MEVCUT BAŞKAN BİRLEŞTİRİCİ OLMAK YERİNE AYRIŞTIRICI OLDU!

Mevcut başkan birleştirici-toparlayıcı olması gerekirken kendisi tersini yaptı, her şeye rağmen kendisine yardımcı olmaya çalışan GERÇEK DOSTLARINI kırmaktan çekinmedi, bu nedenle de  yönetiminden istifalar oldu, Yönetim dışındakiler ise bir şeye karışmadı. 


Mevcut başkanın kendisi ve yakınındaki futbol dünyasına yabancı oldukları futbolu bilen insanlar olmadıkları bilinmekte. Bunun neticeside  geçtiğimiz yıl devre arasında 10 dan fazla futbolcu transfer edilmiş, Campanoro hariç hiçbirinden verim alınamamıştır

KAYSERİSPOR GEÇEN SEZON KÜME DÜŞMÜŞTÜ!

Geçen sezon devre arasında yapılan o transfer hataları yanlış transfer politikaları yüzünden Kayserispor geçen sezon küme düşmüştür.

Cumhurbaşkanımızın iradesiyle liglerde düşme kaldırılmamış olsaydı şu an Kayserispor bir alt ligde mücedele ediyor olacaktı. Ancak Ligden düşme kaldırıldığı için Kayseirsopr bu sezonda Süper Lig'de devam etmektedir.

GEÇMİŞTEN DERS ALINMADI..


Bu sezon ise, önceki transfer ve yönetim anlayışından hiç ders çıkarılmamış ve 16-17 oyuncu daha transfer edilerek iddialı bir şekilde ve yine eski yönetimlere taş atarak takım yönetilmeye çalışıldı.

GELİNEN NOKTA ORTADADIR

Birbuçuk sezonda alınan 30 yakın oyuncu, harcanan veya borçlanılan 250 trilyonun üzerinde para!!? 

PEKİ NE OLDU?

Bu takım geçen sezon küme düştü, bu yılda acilen önlemler alınmaz ise kaçınılmaz sonuç kapıda. Kayserisopr'un bu sezonda sonu karanlık!

Gerek geçtiğimiz sezon ki transferlerde, gerekse bu yılki transferlerde köşeyi dönen menejerler dört gözle devre arasını  bekliyor.

BAZI MENAJERLER KAYSERİSPOR'U MESKEN TUTMUŞ!

Menajerler; Fernandes, Alibek, Ackah,  Mmanzala, Muğdat, Kanga, İlhan Parlak ve İlhan Depe ile olmayacağını onlarda biliyorlar ve duyumumuz odur ki şimdiden Kayserisporu mesken tutmuş.

Nasıl olsa transfer hataları, menejerlerin kim oldukları ve kimlerin arkalarında olduğu konuşulmuyor. Ne hata yapılırsa yapılsın "İki tane eski borç twiti ile konuyu saptırabiliriz hedefi şaşırtırız"  düşüncesi hakim

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU AYRI BİR AÇMAZ..

Bu güne kadar böyle oldu. Teknik direktör konusu ise ayrı bir açmaz. Bir heyecan gelir düşüncesiyle hoca değişikliğine de gidilemez. Her ne kadar 1,5 yılda 5. Hoca değişikliği olsa da; belki faydası olabilir diye düşünülebilir.

Ancak,siyasi, şahsi bağlantı ve destekleri nedeniyle gönderilemez.  Samet Hoca'da   geçtiğimiz sezon aniden istifa edip, gittiği için bir daha istifa edeceğini düşünmüyorum. Kaldı ki Kayserispor'daki sıkıntının gerçek sebebi de Hoca konusu değil..


ŞEHRİ YÖNETENLER DURUMA EL KOYMALI!

Kayserisporun problemi, KÜÇÜK DEĞİLDİR ve basit yöntemlerle çözülemez.
Şehri yönetenler, bu takımla ilgilenen herkes, ve Kayserispor'un en büyük gücü taraftarları bu çarpık ve sonu iyi olmayacak gidişata ACİLEN el koyması gerekiyor. Aksi halde yarın çok geç olabilir..

MEVCUT BAŞKAN GEREĞİNİ YAPMALI!


Mevcut kulüp başkanı, hemen genel kurul kararı alıp, adaysa ve genel kurul tasvip ederse yönetimini FUTBOL AKLI ile güçlendirmelidir. 

MEVCUT BAŞKAN ADAY DEĞİLSE İŞİ BİLEN FUTBOLDAN ANLAYAN BİR EKİP ACİLEN GÖREVE GELMELİ!


Şayet başkan aday değil veya bu krizi yönetebilecek daha yetkin bir ekip var ise yönetim değişmelidir.

Aksi halde, devre arasında kulüpte etkili menecerlerin ve onları destekleyenlerin getirip satacağı birkaç oyuncunun takviyesi bu problemi aslaçözemez.  Sadece son transferlerde olduğu gibi bilinen ve bilinmeyen aracılar kazançlı çıkar.

TOP ARTIK;  ONURSAL BAŞKAN, HATALARINI GÖREN MEVCUT KULÜP BAŞKANI,ŞEHRİ YÖNETENLER VE BÜYÜK TARAFTARDADIR!!

"TOPYEKUN SEFERBERLİK" Yoksa bu takım küme düşecek!
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar