• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



BERNA GÖZBAŞI KAYSERİSPOR'U BÜYÜK BİR ÇIKMAZA SÜRÜKLEDİ BORÇ 1.5 MİLYARA DAYANMIŞ

31 Mayıs 2023 - 09:22 - Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 08:39

Kayseirspor'da 3 dönem başkanlık yapan Berna Gözbaşı kulübü büyük bir batağın içine sürüklemiş durumda.

Kayserispor borç batağına saplandı ve bu bataklıktan nasıl çıkacak merak konusu! 

Döviz kurlarındaki son artış ile birlikte Kayserispor'un borcunun 1.5 milyar TL'yi geçtiği tahmin ediliyor..

Kayserispor Kulübünü böylesine sorumsuzca borçlandıran ve iddia ettiği sözde 15 milyon dolarlık alacağı için Kayserispor Kulübü'ne üstelikte döviz bazında temlik koyduran eski başkan Berna Gözbaşı'na ise kulübü nasıl  böyle sorumsuzca boruçlandırdığının hesabının ise yakında sorulması bekleniyor! 

Kayseri'de spor kamuoyu;  özellikle emanetçi başkan Ali Çamlı'dan Berna Gözbaşı'nın görev yaptığ son 3 yıllık dönemde yapılan transfer harcamalarınının yapılan harcamalar yapılan kulübün kasasına sponsorlardan giren paralar ve tüm mali yapı ile ilgili  detaylı bir şekilde bağımsız denetçiler tarafından araştırılmasına yönelik çalışmaların yakında başlayacağı konuşuluyor. 

Kayserisopr'da Berna Gözbaşı'nın sebep olduğu atrnomik borç yüzünden yaşanan mali kriz  büyüyor..  
 
Berna Gözbaşı, Kayserispor Kulübünü görev yaptığı 3 yıl içinde  yaptığı o sorumsuz ve hatalı yanlış transferler yüzünden borç batağına süreklenmiş tarihinin en borçlu kulübü haline sokmuştu.

Kayserispor Kulübü bu nedenle transfer tahtası kapanmış ve sezon başında ve devra arasında transfer yapamamıştı.

Kayserispor Kulübü yeni sezonda da şayet  Berna Gözbaşı döneminde yapılan  borçların bir kısmı ödenmez ise  yine tahtası kapalı kalacak ve transfer yapamayacak..! Mali kriz hala devam ediyor..

 Şu anda tahtanın açılması için ilk etapta 10 milyon avro yaklaşık 280 milyon TL gerekiyor. 

Mensah, Emrah Başsan ve Hosseini de  yeni sezon için sözleşme uzatmayı düşünmüyor. bunun dışında ise sözleşmesi devam eden takımda sadece 6-7 futbolcu var.

Kayserisopr'da   bıçak kemiğe dayanmış durumda transfer olmaz ise yeni sezonda büyük sıkıntı yaşanacağı ortada.

Kayserispor'da borç 1.5 milyar TL'yi geçmiş durumda

Hatta bu rakam kurların yaklaşık 1.5 yıldır aynı seviyelerde oluşu ile adeta yerinde saymakta idi. Ancak son 1 aydır  özellikle dolar ve avro kurundaki aşırı artış ile rakamın  1.5 milyar TL'yi geçtiği tahmin ediliyor..!

Bu arada Kayserisopr'u tarihin en borçlu kulübü haline getiren Berna Gözbaşı ise  15 milyon Dolar alacağını kurtarma çabasında!  

Öteyandan Kayseripor kulübünü sorumsuz bir şekilde borçlandırarak borç batağına sürükleyen eski başkan Berna Gözbaşı'nın birde kulüpten 15 milyon dolar alacağım var diye kulübün bütün alacaklarına temlik koydurması ise sinirleri hayli germiş durumda..

Vakit geçirilmeden, Berna Gözbaşı'nın görev aldığı 3 yıllık dönemde yapılan bütün harcamalar ortaya dökülmeli.

Aksi halde Gözbaşı döneminin sorumsuz harcamaları yine Kayseri halkının sırtına yüklenecek. 

Üstelik Başkan Ali Çamlı görev gelirken söz de vermişti . Çamlı,  "Berna Gözbaşı döneminden devraldığı o günün rakamı ile 1.1 milyar TL'lik borcun detayları bağımsız denetçiler tarafından incelenecek" demişti!

Kayseri kamioyu Ali Çamlı'nın verdiği bu sözü de yerine getirmesini bekliyor..

Kayserispor Kulübü tarihinde hiç bu kadar borçlanmamıştı. Anadolu kulüpleri içerisinde en borçlu kulüp ünvanı şu an da Kayserispor kulübünde..

Süper Lig'de 4 büyük kulüpler Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan sonra en borçlu kulüp Kayserispor..

Berna Gözbaşı
'na illaki bunun hesabı sorulacak sorulmalı da. Aaksi halde Ali Çamlı zan altında kalacak .

Çünkü Gözbaşı döneminde yapılan bu borç artışı öngörülür bir borç artışı değil. 

Erol Bedir de kulübü borçlu devretmişti ancan Erol Bedir  yüzde 25'lik bir borç artışı ile Gözbaşı'na devretmişti!

Erol Bedir'de kulübü borçlu devretmişti ancak onun devrettiği borç öngörülür borç olarak kamu tarafından da kabul edilmişti..

Çünkü Erol Bedir, rahmetli Recep Mamur döneminden 180 milyon TL borçla devraldığı kulübü 2.5 yıl sonra 220 milyon TL borçla yani öngörülür bir artış ile yani yaklaşık yüzde 25'lik  artık ile Berna Gözbaşı yönetimine devretmişti. 

Üstelik Erol Bedir döneminde yapılan bütün harcamalarda bağımsız denetçiler tarafından nedetlenmiş ve kulübün borcu resmi olarak ortaya konulmuştu. 

Berna Gözbaşı borcu 6 kat artırdı

Berna Gözbaşı ne yapmıştı. Berna Gözbaşı  220 milyon TL borç ile devraldığı kulübün borcunu şu anda 1.5milyar TL'ye çıkartmış durumda yani borç yaklaşık yüzde 600 yani, 6 kat artmış durumda! 

Bu durum hiç bir şekilde izah edilemez ederim diyen varsa da buyursun gelsin!

Bu nedenle diyoruz ki bu iş çocuk oyuncağı değil. Kayserisopr'un şu an ortaya konulan borcu öyle kabul edilebilir mantıkla izah edilebilir bir borç değil. Borç yüzünden tahta kapalı takımda oyuncu kalmadı sözleşmesi uzatılan Çağdaş Hoca da bu durumdan dolayı gitmek istiyor

Üstelik Kayserispor'un bu aşırı bortçlandırılmasında büyük usülsüzlük te kokuyor. Berna Gözbaşı döneminde yapılan transferlerde malesef  çok pis! kokular da geliyor.

Birileri Kayserispor Kulübünü bilerek zarara sürüklemiş birileri bu dönemde ciddi menfaatler sağlamış gibi görünüyor..

İşte bu dedikoduların da ortadan kaldırılması için mutlak suretle Berna Gözbaşı döneminde kime ne ödendi hangi menajere ne kadar para verildi yurt dışındaki hangi menajerlik şirketlerine ödemeler yapıldı  ortaya konulmalı. 

O dönemde oyunculara ne ücretler ödendi, Berna gözbaşının alacağı oludğu iddia ettiği 15 milyon Dolar kulübe nasıl geçti? ödemeler nasıl kimlere yapıldı? tüm bunlar  bağımsız denetçiler tarafından didit didik incelenmeli!.

Bunun için Ali Çamlı'nın biran önce hakete geçmesi gerekiyor.

Aksi halde kulübün kapısına kilit vurulacak sorumlusu da  üzerine düşeni yapmaz ise mecut başkan Ali Çamlı olacak.



 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar