Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR'DA KAN KAYBI DEVAM EDİYOR, EN KÜÇÜK UMUT IŞIĞI DAHİ YOK!

    01 Aralık 2020 - 18:03 - Güncelleme: 01 Aralık 2020 - 20:21

    KAYSERİSPOR'DA KAN KAYBI DEVAM EDİYOR, EN KÜÇÜK UMUT IŞIĞI DAHİ YOK!

    Kayserispor’da maalesef kan kaybı sürüyor. Bayram Bektaş’tan sonra takımın başına getirilen Samet Aybaba’da maalesef takımın kötü gidişatına çare olamadı.
    Kayserispor Aybaba yönetiminde çıktığı ikinci lig maçından da puan kaybetti. Aybaba ile iki maça çıkan Kayserispor 4 puan kaybetti. Üstelik bu ara da  Kupa maçında 2. Lig ekibine de elendik. Bu konuya birazdan tekrar döneceğiz.

    BİRİLERİ HAVAYA GİRMİŞ

    Kayserispor İstanbul’da Galatasaray’dan puan alınca havalara girildi anlaşılan.  Bazaları “Biz İstanbul’da Galatasaray’dan puan aldık içerde Karagümrükten hayli hayli puan alırız” diye düşündüler ancak durumun öyle olmadığı maalesef görüldü.

    Kayserispor’un toplama bir takım olduğu aşikar. Nihayetinde Samet Aybaba göreve geleli iki hafta olmuş. Aybamanın elinde zaten sihirli değnek yok.

    Takımı uçurmasını beklemek de zaten doğru değildi. Eldeki mevcut kadro da nihayetinde bu fazlasını bekleyemezsiniz zaten. Hata başta yapılmış hata yanlış üstüne yanlış transferler yapılarak yapılmış. Bu haliyle takımı toparlamak da çok zor

    KARAGÜMRÜK MAÇI TİPİK BİR BERABERLİK MAÇIYDI

    Karagümrük maçı tibip bir beraberlik maçıydı. Ne Kayserispor ne de Karagümrük galibiyeti hak edecek bir oyun sergilemedi.  İki tarafta vasattı.

    Kayserispor, Karagümrük karşısında sanki son sıralarda değilmiş sanki önünde zorlu maçlar yokmuş gibi bir hava ile mücedele etti.  Samet Aybaba ile oyuncular sanki biraz daha gayretli gibi gözüksede, bu bu yönetimin transferlerde yaptığı anormal hatalar yüzünden takım bir türlü düze çıkamıyor.

    30 TRANSFER İÇİNDE HALA 2-3 İSİM SİVİLİP ÇIKAMADI

    Geçen sezon devre arası ve bu sezon başı itibarıyla toplam 30 oyuncu transfer edildi ve maalesef bu 30 oyuncunun içinden hala 2-3 oyuncunun sivrilmemesi sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Elinde santroforun Kanga, alternatifin İlhan Parlak, böyle bir durumda takım nasıl düzelecek.

    Lenon  diye bir oyuncumuz var 1 milyon Avro bedelli bir oyuncu, bir tane icraatı yok. Bu oyuncuyu fotoğrafına bakarak mı aldınız, 10 hafta geçmiş, ne bir gol, ne bir asist ne de maalesef en küçük gayret dahi yok.

    Son dakika transferlerinden Fernandes’e bakıyorsunuz hala yüreyecek hali yok. Diğer oyuncular ha keza aynı. İkinci yarı Henrique girdi asist yaptı İlhan dokunabilse gol olacak ama olmadı.  Yine eskiden kalan oyuncuların performansı.

    KAYSERİSPOR YANLIŞ TRANSFERLERİN CEZASINI ÇEKİYOR

    Kayserispor’da transfer fiyaskosunun cezasını çekiyor.   10 Hafta geride kaldı 2 galibiyet 2 beraberlik 8 puan toplamış 18. Sırada takım

    Kayserispor evindeki Kagümrük maçını mutlaka yenmesi gerekirdi. Şimdi Göztepe’ye gidecek Trabzon gelecek. Puan aslanın ağzında.

    Şimdi çarşambanın gelişi perşembeden belli. Önümüzde çok önemli iki maç var ancak ileriye umutla bakamıyoruz. Maalesef “Kayserispor iyi oynuyor ancak kazanamıyor” diyebileceğimiz bir durum söz konusu bile değil.

    Galatasary Kayserispor ile berabere kaldı ancak gitti Rize’ye 4’tane attı. İiyi oynuyor sonuç mutlaka alınır Ancak Kayserispor’da böyle bir durum söz konusu değil.

    KAYSERİSPOR’UN KAPASİTESİ BU

    Kayserispor’un gücü bu. Kaybettiği puanlar kaza değil. Kapasitesi bu kadar. Samet Aybaba döneminde daha dik durmaya çalışıyor. Hoca tecrübeli. Ancak mevcut kadro kötü.

    30 transferi yapan kimse suç onların. Bülent gitti ancak, suçlu gitti mi? Bu oyuncuları kim aldırdı?
    Bu kadar oyuncuya ödenen paraların toplamı ligdeki 7-8 takımın ödediğinden daha fazla.  16 yabancı alıp birinin sözleşmesini fesh edip birinin sözleşmesini donduruyorsan son 3 günde Ali Bec, Ferdandes gibi oyuncuları alıyor ve yüksek rakam ödüyorsan diğer Anadolu takımlarından çok fazla harcağığın ortada.

    DEVRE ARASI 3-4 TRANSFER ŞART

    Devre arasında 3-4 tane mutlaka transfer lazim. Samet Aybaba istiyor ve takımda eksik bölgeler var mutlaka transfer yapılmak zorunda. Nasıl yapacaksın hangi yabancıları göndereceksin hangilerinin sözleşmesini feshedeceksin

    İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ’NE BÖLÜKBAŞI’NIN GÖREVİNİ VERİLMİŞ!

    Berna Gözbaşı’nın yanında futbolu bilen bir yönetici yok. Şu anda Tercuman Yunus Akbulut’a Bülent Bölükbaşı’nın görevi vevirilmiş. Böyle takım yönetilmez. Yunus Akbulut, tercüman, İngilizce öğretmeni futbol geçmişi yok.  Bölükbaşı’nın görev ve sorumluluklarını buna nasıl verirsiniz çok enteresan. Yine Berna Gözbaşı'nın yanındaki bir isim Mustafa Tokgöz. Tokgöz'ün de futbol bilgisi yok.

    Futbol çok farkıl bir şey hocanın, oyuncuların dilinden anlayacak birinin olması gerekiyor. Sportif direktör ya da futbolu bilen bir yönetici olması gerekiyor. Şu anda ki yönetimde böyle bir yönetici yok.
     
    KAYSERİSPOR’DA EN BÜYÜK SIKINTI FUTBOLU BİLEN BİR YÖNETİCİNİN OLMAYIŞI

    Hekimoğlu ve karagümrük maçları sonrasında yöneticilerin çıkıp bir özeleştiri yapması gerikiyordu. Taraftardan özür dilemeleri gerekirdi. Sanki çok büyük kulüplerle oynamış ve yenmişiz havasındalar. 

    TARAFTAR TEPKİLİ, LİGİN ÜÇ YENİ EKİBİNE PUAN KAYBETTİK

    Taraftar Kayserispor'a hayli tepkili. Kayserispor evinde Süper Lig'in yeni ekiplerinden Erzurum'a mağlup oldu, Hatay'a mağlup oldu yine evinde Ligin yeni takımı Fatih Karagümrük maçında 2 puan kaybetti.

    Basın ve medya takımı motive etmek özellikle Karagümrük maçında alınan puanı başarı gibi lanse edebilir. Ancak yöneticiler kesinlikle özeleştiri yapmalıydı. Yöneticiler böyle diyemezler. Bu maçtan mutlak suretle 3 puan alınmalıydı. Taraftar üzülüyor.  Kayserispor'un çok rahat kazanabileceği maçlardan dahi puan alamayışı taraftarı hayli üzmüş durumda.

    Taraftarın da bu konuda artık sabrı kalmadı. Yönetilerin yine bu başarısızlığı ört pas etmek ve gündemi değiştirmek adına, "Kayserispor yakın zamanda şu kadar borç ödemek zorunda" gibi çıkışlar yaparak yine gündemi değiştirme çabalarına da gidilirse şaşırmayacağız

    Şu anda kulüpte futboldan anlayan bir yönetici yok. Orası sıradan bir işyeri da fabrika değil, orası Süper Lig Kulübü. Süper Lig kulübü profesyonel insanlarla yönetilir.  

    KUPA MAÇINDA 2. LİG TAKIMINA ELENDİ

    Kayserispor Türkiye Kupası 4. Tur maçında evinde 2. Lig takımı Hekimoğlu’na penaltılarda elenmişti. Tamam elenebilirsin. Lige ağırlık vereceğim dersin yedek oyuncularla çıkarsın ve maça asılmazsın Ancak böyle olmadı. Kayserispor normal ideal kadrosu ile çıktı ve 2. Lig Beyaz Grupta bulunan Hekimoğlu’na penaltılarda elendi. Osman Özköylü’nün takımı Hekimoğlu Trabzon bu hafta da deplasmanda Grupta lider bulunan Manisa’ya 6-1 yenildi. Manisa ise Kupa maçında Konyaspor’a 7-0 yenilmişti. Kayserispor’u kupada eleyen takımın durumunu görme adına..

    Kayserispor gazosuna dahi oynasa Kayserispor Süper Lig takımı ve bu kadar kötü oynama lüksü yok. Bu takımın isminin başında Kayseri ibaresi var.

    YÖNETİM ÇIKIP TARAFTARDAN ÖZÜR DİLEMELİ..

    Sonuç itibarıyla işler her hafta daha da kötüye gidiyor. Önümüzde Göztepe ve Trabzon maçları var maalesef umutla bakamıyor kimse

    Kayserispor’da bu ziyniyetle bu mantalite ile kulüp yönetilmeye devam edilmesi durumunda bu takamın kümede kalması çok büyük mucizelere bağlı.

    Şu aşamada Berna Başkan ya futboldan anlayan birilerini kulübe dahil etmeli yada futbolu bilen birileri ile istişare içerisinde olmalı.. Aksi  bu sancılı durum her hafta artarak devam edecektir..


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar