Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR'DA İSTİFA!

    14 Mart 2021 - 14:06 - Güncelleme: 15 Mart 2021 - 01:46

    Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Kayserispor Galatasaray'a evinde 3-0 mağlup oldu. 

    Rakiplerin kazandığı hafta Kayserispor'un kaybetmesi büyük bir kayıp.
    Çaykur Rize Hatay'ı, Ankaragücü Göztepe'yi, Gençlerbirliği Fenerbahçe'yi mağlup etti, Erzurumspor evinde Trabzonspor'dan 1 puan aldı.


    Kayserispor 31 puanda kaldı ve 14. sırayı Çaykur Rize'ye devretti ve 15. sıraya geriledi.
    Potadaki Başakşehir ile aradaki puan farkı 2'ye Erzurumspor ile aradaki puan farkı 4'e indi. 
    Bu hafta da deplasmanda kritik bir Fatih Karagümrük maçı var. 

    Sarı-Kırmızılı ekibin mutlak suretle bu zorlu deplasmanda 3 puanla ayrılması gerekiyor. 
    Karagümrük maçı özellikle psikolojik sınır açısından çok ama çok önemli. 

    Bu karşılaşma kritik bir viraj çünkü. 

    Kasımpaşa, Ankaragücü ve Başakşehir'in bu hafta oynayacakları karşılaşmalardan galip gelmeleri demek Kayserispor'un yeniden haftaya potaya girmesi anlamına gelirki bu durum Kayserispor için büyük bir yıkım olur.

    Evet buraya kadar ki kısım Süper Lig'de mücadele veren temsilcimiz Kayserispor'un önümüzdeki haftalardaki durumunu ortaya koyma adına yapılan değerlendirmeler idi. 

    Şimdi asıl konumuza gelelim. 

    Yazımızın başlığı 'Kayserispor'da istifa' evet yanlış duymadınız Kayserispor'da bir istifa yaşanmış. 

    Heralde istifa konusunda akla gelen ilk isim, 'Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz' olur.

    İnsanlar  Mustafa Tokgöz'ün istifa ettiğini düşünebilir çünkü;  

    Mustaf Tokgöz'ün Galatasaray maçı sonrasında Başkan Gözbaşı ile çelişen açıklamaları  insanları bu düşünceye sevk edebilir. .

    Mustafa Tokgöz'ün Başkan Gözbaşı'nın maç ile ilgili yorumları sonrasında  özellikle hakemlerle ilgili yaptığı açıklama Kayserispor taraftarının çok tepkisini çekti.  

    90 günlük cezası biten Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı Galatasray maçı sonrasında  maçın hakemi Halis Özkahya'yı eleştiren bir açıklama yaptı Kayserispor'a yapılan haksızlığı eleştirdi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Moralimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Adalet isteyenleri tüm Türkiye gördü, adaletlerini buldular."

    Gözbaşı bu açıklamayı yaptıktan sonra mikrofonlar Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz'e çevrildi.  Mustafa Tokgöz'ün Başkanla çelişen maç yorumu herkesi şok etti.  Tokgöz şu değerlendirmeyi yaptı:

    "Kayserispor olarak eski hakemlerde oluşan bir tanesi de yabancı olmak suretiyle 6 kişilik bir hakem heyeti kurduk,

    Sadece maçlarımızda verilen kararların bize raporları veriliyor. Raporumuz geldi.

    Bir kırmızı kart pozisyonu var tartışılan. Açık ve net konuşmam gerekirse hakem heyetimiz bunun asla kırmızı kart olmayacağını söyledi.

    Hakem Halis Özkahya gördüğünü vermeye çalışan olduğunu gördük.

    Taç olduğu düşünülen bir pozisyondan yediğimiz gol var ama bunu hakeme maal edemeyiz. Biz oynayamadık, yenildik. 

    Başkanım konuya duygusal yaklaştı ama doğrusu ve gerçek bu. Galatasaray'ı tebrik ederim
    "

    Mustafa Tokgöz, Başkan Gözbaşı ile çelişen bu açıklaması herkesi şaşırttı

    Berna Gözbaşı; "Adalet isteyenler adaletini buldu" diye Galatasaray'ı ve maçın hakemini eleştirirken, Tokgöz'ün, "Başkanım konuya duygusal yaklaştı doğrusu ve gerçek bu Galatasaray'ı tebrik ederim" demesi taraftarın tepkisini çekti. Üstelik, karşılaşmada verilmeyen kırımızı kart, taca çıkan topun devamında gelen bir gol pozisyonu varken!

    Böylesine bariz hakem hatasının yaşandığı bir maç için Tokgöz'ün "Hakem Halis Özkahya gördüğünü vermeye çalışan bir görüntü verdi" sözleri hakikaten de talihsiz açıklamala olmuş. .

    İşte bu çelişkili sözler ve sosyal medyada bu durumun geniş yankı bulması Tokgöz'ün eleştiri oklarına hedef olması ve taraftarın istifaya davet etmesi,  insanları haklı olarak "Mustafa Tokgöz istifa mı etti?" düşüncesine sevkedebilir.

    Ancak istifa eden isim Mustafa Tokgöz değil..

    Basın Sözcüsü Tokgöz'ün Galatasaray maçı sonrası Başkanla çelişen açıklamaları ulusal çapta yayın yapan spor kanalların da da gündem oldu.

    Bu konu, özellikle Tv 100 kanalı'nda yayınlanan VAR ODASI Programı'nda geniş olarak ele alındı.

    Var Odası programı yorumcularından Emre Bol, Tokgöz'ün Başkan Gözbaşı ile çelişen açıklamasını ağır bir şekilde eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

    "Berna Başkana şunu söylüyorum bu adama dikkat et. Senin yanında başkan konuşuyor adalet diyor, Berna başkanın bu açıklamasının ardından sen kimsin ki bu açıklamayı yapıyorsun. 6 kişilik hakem heyeti raporunu başkana niye söylemiyorsun. Bak Mustafa (Program sunucusu Bol'u uyarıyor. Mustafa deme Yöneticinin adı Mustafa  Tokgöz. Sonra Bol Bak Mustafa Tokgöz diye devam ediyor) sen hangi takımlısın onu söyle, Kayserili yöneticimisin, Galatasaraylı yöneticisimisin. Kayserilimisin?  Galatasaraylımısın?  Sen nasıl çıkıpta kendi kulübün hakkında aksi bir şey söylüyorsun?"

    Emre Bol'un bu tepkisi karşısında Kayserispor Basın SözcüsüTokgöz'ün programa canlı olarak bağlanması ve Emre Bol'a sarfettiği sözler de yine aşırı Derecede dikkat çekiciydi! 

    Var Odası programına telefonla katılan Tokgöz de şu ifadeleri kullandı ve canlı yayında o çelişen yorumlarından dolayı Başkan Berna Gözbaşı'dan özür diledi. İşte Tokgöz'ün o açıklaması

    "Emre Bey'in söylediği düşünce düşünebilir tartışılabilir. İçerde başka bir sıkıntı mı var diye bir şey söyledi. Şöyle söyleyeyim, şu konuda haklısın Emre Bey, Berna hanım yanımda o açıklamayı yaptıktan sonra benim hakemlerle böyle bir görüş belirtmem aksi yönde açıklama yapmış olmam Başkanımızı zor duruma düşürmüş olabilir. Kulübümüz adına yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermişsem özür dilerim."

    Programa katılıp özür dileyen Tokgöz'ün bu özrü ne denli karşılık bulur bilinmez ancak bu durum Kayserispor Kulübü'nde ciddi sıkıntılar olduğunu gösteriyor.

    Malesef Kayserispor Galatasaray karşısında sadece 3-0'lık yenilgi almadı. Bir maçta galibiyette olur yenilgi de olur. Ancak bu durum 'TAKIM OLAMAMA' durumunu gözler önüne seriyor.

    Başkanı ayrı sözcüsü ayrı telden konuşuyor. Kulüple şehir, yönetim ile başkan, yönetim ile teknik heyet, futbolcu ve hepsinden önemlisi taraftar ile arada ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor. Bu durum ise şehrin en önemli marka değeri Kayserispor'a zarar veriyor.

    Başkan ve yöneticinin farkıl telden konuşmaları ulusal medyaya malzeme oluyor adamlar alay ediyor dalga geçiyor. Basın Sözcüsünü; "Bu adam Kayserispor'un mu Galatasaray'ın mı basın sözcüsü' diye tiye alıyorlar. 

    Malesef Kayserispor iyi yönetilemiyor. Bu tarz yönetim Kayserispor'a çok ama çok zarar veriyor.  

    Taraftar üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor maç öncesi hiçbir şehirde görünmeyene bir kenetlenme sağlıyor Kayserispor'u Galatasaray maçı öncesi 500 araçlık konvoyla moral motivasyonu sağlıyor,  Şehir üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor lakin yönetim kademesinde ciddi sıkıntılar var. Bu durum Kayserispor'u da üzülerek söylüyorum kümeye bir alt lige götürür!

    KAYSERİSPOR'DAKİ İSTİFA!

    Kayserispor'daki istifa ise Alper Kelkitli Hoca'dan geldi.

    Evet Kayseirspor'da Denizli, Malatya, Hatay ve Çaykur Rize maçlarında galip gelen ekibin yardımcı antrenörü Alper Kelkitli istifa etti. 


    Uğur Kulaksız ile alt yapıdan göreve gelen ve 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan teknik heyette Uğur Hoca'nın yardımcısı olan Alper Kelkitli, Galatasaray maçı öncesi hiç anlamadığımız bir şekilde alt yapıya geri gönderildi. Bu duruma haklı olarak bozulan Alper Kelkitli de istifasını verdi. 

    Kayserispor'da asıl istifa etmesi gerekenler dururken en masumundan geliyor istifa..

    Takdir şehri yönetenlerin, takdir taraftarın takdir bu takıma gönül verenlerin.. 
    Sağlıcakla kalın.. 

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar