Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR BEŞİKTAŞ İLE 32. RANDEVUYA ÇIKIYOR!

    24 Nisan 2021 - 14:27 - Güncelleme: 24 Nisan 2021 - 14:57


    Süper Lig'de yine sancılı bir sezon geçiren Kayserispor Ligde 37. hafta karşılaşmasını deplasmanda güçlü rakibi Beşiktaş'a karşı İstanbul'da oynayacak.

    35 Puanla küme düşme potası içinde yer alan Kayserispor bulunduğu bölgeden kurtulmak için güçlü rakibi karşısında puan ya da puanlar almaya çalışacak. 

    Kayserispor'un bu zorlu karşılaşma öncesi işi öyle kolay da gözükmüyor ancak, ligde tutunabilmesi için kalan bütün maçlar Kayserispor için büyük önem taşıyor.

    akip şampiyonluk mücadelesi veren bir pozisyonda da olsa Kayserispor bir şekilde kazanmak için var gücünü ortaya koyacak. 

    Vodofone Park'ta oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 20.30'da başlayacak. zorlu karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

    Zorlu 90 dakika öncesi dikkat çeken istatistikler;

    Kayserispor ile Beşiktaş Ligde daha önce 31 kez karşı karşıya geldi.

    Evet Kayserispor ile Trabzonspor bu akşam Süper Ligdeki 32'nci randevusuna çıkacak. İki ekip daha önce 31 kez karşı karşıya geldi ve geride kalan 31 karşılaşmada Kayserispor 9 kez galip gelirken Beşiktaş 17 kez kazandı. 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

    Her iki ekip arasında oyanann 31 maçta ise toplam 78 kez fileler havalandırılmış. Bu gollerden 46'sı Beşiktaş'a 32 gol Kayserispor'a ait.

    Genelde ise 49 karşılaşma oynandı.

    Beşiktaş ile Kayserispor Süper Lig'de 31 kez karşılaşırken, Süper Lig kupa ve diğer resmi müsabakalarda toplam 49 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında 1973-1974 sezonundan bu  tarafa  oynanan n 49 maçta ise  Beşiktaş 28, Kayserispor 12 kazandı.  9 karşılaşma ise  da berabere sonuçlandı. Toplam 49 maçta ise  Beşiktaş rakibine 79 gol atarken, Kayserispor ise 51 gol attı 

    Sergen Yalçın ve Hamza Hamzaoğlu'nun 12'nci randevuku

    Kayserispor Teknik Direkötrü Hamza Hamzaoğlu ile Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın lig tarihinde teknik direktör olarak  daha önce 11 kez karşı karşı geldiler.

    Oyanan 11 karşılaşmada 4 kez Sergen Yalçın'ın takım 4 kezde Hamza Hoca'nın takımı kazandı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

    Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili de ilginç istatistikler var:

    Bu akşamki zorlu 90 dakikayı yönetecek olan hakem Cüneyt Çakır daha önce Beşiktaş'ın 52 maçını yönetmiş. Bu karşılaşmalardan Beşiktaş 27 kez galip gelmiş 11 maç beraberlikle sonuçlanmış, 14 karşılaşmada da kaybetmiş.

    Cüneyt Çakır lig tarihinde Kayserispor maçlarında tam 38 kez görev almış. Kayserispor Cüneyt Çakır'ın yönettiği bu 38 maçta 7 kez galip gelebilmiş 15 karşılaşmada beraberlik almış 16 maçta ta mağlup olmuş. 

    Her iki ekibin piyasa değerleri;

    Her iki takımın piyasa değerleri karşılaştırıldığında ciddi farklılıklar gösterdiği görülüyor. Kayserirsopr 19.5 milyon avro piyasa değerine sahipken, Beşiktaş 87.2 milyon avroluk piyasa değeri ile dudak uçuklatıyor.

    Her iki takım arasındaki yaş ortalamamasında ise Beşiktaş daha genç bir kadroya sahip. Kayserispor 27.5 yaş ortalamasına sapihken Beşiktaş 26.3 yaş ortalamasına sahip bulunuyor. 

    Kayserispor'un A milli takımlara verdiği oyuncu sayısı 5 iken Beşiktaş'da bu rakam 9'a çıkıyor. 

    Kulüplerin resmi üye sayısı bakımından da Beşiktaş'ın Kayserispor'a karşı ezici bir üstünlüğü var. Beşiktaş Kulübü'nün 17 bin 775 resmi üyesi bulunurken Kayserispor'un 1.940 resmi üyesi bulunuyor. 

    Bu akşamki muhtemel onbirler ise şöyle:
     

    Beşiktaş: Ersin, Rosier, Montero, Vida, N'Sakala, Josef, Ghezzal, Atiba, Ljajic, N'Koudou, Mensah

    Kayserispor: Doğan, Kvrzic, Kolovetsios, Paz, Aziz Behich, Attamah, Pedro Henrique, Lennon, Muhar, Muğdat, İlhan

    Her iki ekibin eksik oyuncuları:

    Beşiktaş: Welinton (Sarı kart cezalısı), Douglas (Oynama izini yok), Muhayer Oktay (Oynama izini yok), Cyle Larin (Uyluk gerilmesi), Vincent Aboubakar (Uyluk sakatlığı), Oguzhan Özyakup (Adale çekmesi), Ajdin Hasic (Çapraz bağ yırtığı), Cenk Tosun (Patellar tendon yırtığı)

    Kayserispor: " Daniel Avramovski (Sarı kart cezalısı), Manuel Fernandes (Oynama izini yok), Harrison Manzala (Oynama izini yok), Yaw Ackah (Oynama izini yok), Wilfried Kanga (Oynama izini yok), Ugur Demirok (Sakatlığı bilinmiyor), Miguel Lopes (Sakatlığı bilinmiyor), Gustavo Campanharo (Kıkırdak hasarı), Ömer Uzun (Menisküs yırtığı) Sapunarı (ülkesine gitti izinli) 







     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar