• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR AVRUPA AŞKINA!

02 Mart 2022 - 08:35

Kayserispor'da Avrupa sesleri iyice yükselmiş durumda.

Özellekli ligin ikinci devresinde ortaya koyduğu başarılı performansı ile dikkat çekmeye devam eden Kayserispor bu akşam Beşiktaş ile zorlu bir Kupa mücadelesi verecek. 

Kayserispor Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa'da mücadele etmeyi hedefliyor. İşte bunun için çeyrek finalde bu akşam kazanmayı çok istiyor. 

Son 16 turunda Fenerbahçe'yi 45 dakika 10 kişi oynamasına rağmen kupadan saf dışı eden Kayserispor bu akşam da Beşiktaş ile İstanbul'da çeyrek finalde karşı karşıya geliyor. Kayserispor'da hedef Beşiktaş'ı da kupada saf dışı bırakmak ve finale kalmak.

Vodofona Park'ta saat 20.30'da başlayacak zorlu mücadeleyi Arda Kardeşler yönetecek. 

Hikmet Karaman yönetiminde özellikle Ligde ikinci devre müthiş bir çıkış yakalayan ve aldığı üst üste galibiyetlerle bir anda puanını 38'e çıkartarak küme düşme endişesini önemli ölçüde üzerinden atan Kayserispor'da gözler şimdi Türkiye Kupası'na çevrilmiş durumda.

Haftayı zorlu Trabzonspor deplasmanında aldığı 3-2'lik yenilgi ile kapatan,  Kayserispor'un İlk yarıyı 2-0  önde kapattığını da unutmayalım.

Çünkü şampiyonluğun en büyük favorisi Trabzonspor karşısında hem de Trabzon'da 2-0 öne geçmek öyle her takımın harcı değil.

İkinci devrede 48 ve 59'da gelen iki gol tamamen Kayserispor'un hatası idi ancak 90'da gelen penaltı ise kesinlikle penaltı değildi.

Trabzonspor'u hakemlerin kolladığı malesef açık ve net bir şekilde o son dakikada verilen penaltı kararı ile de bir kez daha görüldü. Neyse artık Trabon maçı geride kaldı Kayserispor'da rota Türkiye Kupası.

Evet dönelim tekrar Türkiye Kupası çeyrek final maçına..

Kayserispor bu akşam saat 20.30'da  Vodofona Park'ta Beşiktaş ile final bileti alabilmek için karşı karşıya gelecek. 

Kayserispor çeyrek finale gelirken aralarında Fenerbahçe'nin de bulunduğu 4 maçı kazanarak geldi. Kayserispor Ziraat Türkiye Kupası'nda sırasıyla; 
Artin Hopaspor'u 3-1 , Iğdır FK'yı 4-0,  68 Aksaray'ı 4-0 ve Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Beşiktaş ise Altay ve Göztepe'yi eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı. 

Kayserispor bu akşam Beşiktaş'ı da yenerek adını finale yazdırmayı çok istiyor. Hikmet Karaman çok tecrübeli ve kurt hoca. Hikmet Karaman özellikle büyük takımlara karşı takımı da çok iyi motive ediyor.

Kayserisporlu oyuncularda Türkiye Kupası'nı alarak Avrupaya gitmeyi çok istiyor ve takım olarak da buna inanmışlar. Kayserisqpor'un bu akşam Beşiktaş'ı da kupadan elemesi bana göre kesinlikle sürpriz olmaz..

Öteyandan Sergen Yalçın'dan sonra alt yapı hocası Önder Karaveli ile yola devam eden Beşiktaş ligde 44 puanla 6. sıraya kadar yükselmiş durumda.

Şampiyonluk iddiaları pek kalmadı gibi ancak onlarda Kayserispor gibi Kupayı alarak Avrupa iddialarını sürdürme çabasında bu nedenle kolay maç olmayacağı açık. 

Kayserispor'da 3 eksik 

Kayserispor bu karşılaşmaya sakatlıkları süren Emrah Başsan ve Bernard Mensah ile koronavirüse yakalanan genç kaleci Bilal Bayazıt'ın dışında tam kadro çıkacak. 

Beşiktaş'ta eksik sayısı fazla

Siyah Beyazlı ekipte ise eksik sayısı fazl. Beşiktaş bu akşam forma giyemeyecek oyuncular ise şöyle:   Adem Ljajic (Oynama izini yok), Fabrice N'Sakala (Kadro dışı), Miralem Pjanic (Uyluk gerilmesi), Domagoj Vida (Boyun Sakatlığı), Oguzhan Özyakup (Uyluk gerilmesi), Souza (Uyluk gerilmesi), Mert Günok (Çapraz bağ yırtığı)

Beşiktaş ile Kayserispor arasındaki 40. randevu

Kayserispor ile Beşiktaş, Türkiye Kupası Çeyrek final maçında bu akşam karşı karşıya gelirken 40. randevuya da çıkmış olacaklar. İki takım arasında geride kalan 39 maçta ise Beşiktaş'ın 21 Kayserispor'u 12 galibiyeti bulunuyor. 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 

Haber: Mustafa Duranm / AYAKLIGASTE.COM





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar