Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİ-İSTANBUL ARASI 6 SAATE İNDİ!

    25 Ocak 2021 - 14:55 - Güncelleme: 25 Ocak 2021 - 17:13


    Evet Kayseri İstanbul arası karayolu ile tam da 6 saate indi!

    Nasıl mı oldu?

    Kayseri İsbtanbul arası otoban yaptılarda bizim mi haberimiz yok?
    Yüksek Hızlı tren ile ilgili bir gelişme oldu da bundan da mı haberimiz yok?
    şeklinde serzenişleri duyar gibiyim...

    Evet aynen de öyle..

    Kayseri İstanbul arası 6 saate indi..

    Şöyle ki;

    Dün Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı devreye girdi. Malesef 350 bin nüfuslu Sivas Yüksek Hızlı Tren konforuna kavuştu. Burda 'malesef Sivas' derken Sivaslı hemşehrilerimiz alınmasın illaki oradaki vatandaşlarımız da bu konforu fazlasıyla hak ediyor.

    Sadece 1.3 milyon nüfuslu Kayseri'de siyasilerinin beceriksizliği yüzünden Kayseri'nin, Kayserilinin böylesine önemli böylesine modern ve böylesine konforlu bir ulaşım aracına kavuşamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğu için böyle söylüyorum.



    Evet yıl 2021 olmuş hala Kayserili Yüksek Hızlı Tren konforundan mahkum..

    Bugün Sivas YHT ile ilgili ajanslara bir haber düştü. 

    yaklaşık 2.8 milyar TL maliyeti olan ve yapımına 2015'te başlanan Sivas-Ankara YHT hattı devreye girdi diye.  İlk olarak 12 yıl önce İstanbul Ankara arasında hizmete açılan ve aradan geçen daha sonra Ankara, Eskişehir, Ankara-Konya hatlarının devreye girdiği Yüksek Hızlı Tren hattı malesef Kayseri'de de yılan hikayesine dönmüş durumda.

    2015 yılında projesine başlanan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattıda tamamlanmış durumda. 

    Nüfus bazlı bakıldığında 1.3 milyon nüfuslu Kayseri'ye oranla,  350 bin nüfusa sahip Sivas'ın YHT hattınının kullanım oranı ne kadar olacağı tartışıladursun Sivaslı hemşerilerimiz bu konfora kavuşmuş durumda. Onlara hayırlı uğurlu olsun. 

    Darısı inşallah Kayseri'ye diyeceğiz ancak Kayseri'de de bu proje yılan hikayesine dönmüy durumda. 

    Neyse Kayseri'nin Yüksek Hızlı Treni yok ancak Sivas sayesinde Kayseri-İstanbul arası karayo ile yaklaşık 6 saate düşmüş durumda.

    Şöyle ki; Kayseri'den 2.5 saatlik bir yolculukla Sivas'a gider oradan da Yüksek Hızlı Tren'i kullanarak İstanbul'a yol alan bir kişi toplamda 6 saat gibi bir zaman zarfında İstanbul'a ulaşmış olacak.

    Kayseri-istanbul Arası kara yolu ile yaklaşık 9 saat olduğu düşünülürse;  Kayseri-İstanbul arası 3 saat daha kısalmış olacak. 

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar