• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİ'DE ÖĞRETMENLERE KOMİK PROMOSYON TEKLİFİ!

20 Ekim 2022 - 11:54 - Güncelleme: 20 Ekim 2022 - 12:50

Kayseri'de il ilçe milli eğitim müdürlükleri ve promosyon güncellemesini bir türlü halledemiyor.

Kayseri genelinde  görev yapan yaklaşık 19 bin öğretmen promosyon güncellelemesi konusundaki belirsizlikten ötürü hayli gergin. Sorunun biran önce çözülmesini istiyor haklı olarak.. 

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 1.000 personeli ilgilendiren bir promosyon ihalesine çıktı lakin oradanda sonuç alınamadı.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yakınlarda bu promosyon güncellemesi konusunda bir çalışma yapmış ancak bankanın en yüksek teklifi 16.200 TL olmuş..

Üstelik 8 ay önce yapıldığı için önce yapılan ödemenin de 2.300 TL'si iade olacakmış öğretmenin eline ise sadece 13.900 TL geçecekmiş.. Haliyle İlçe Milli Eğitim Müdürü de rakamın düşük olması nedeniyle imzayı atmamış. 

Nasıl atsın ki önlerinde Maraş örneği var. Kahraman Maraş'ta geçtiğimiz ay 
yaklaşık 1 ay önce Kahraman Maraş il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortak hareket ederek  13.400 öğretmeni kapsayan promosyon güncelemesi yapmış ve 23.400 TL'ye imza atılmıştı. 

Kocasinan ile birlikte benzer görüşmeler; yaklaşık 9 bin öğretmenin görev yaptığı Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de devam etmekte.

Orada da promosyon güncellemesi için bankaların yaptığı en yüksek teklif 16-17 bin TL civarında. Bu rakam iade ile birlikte 13 bin TL'lere kadar düşüyor. Bu nedenle Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü de bu konuda somut adım atamıyor..

Bu yılki aşırı enflasyon nedeniyle yıllık yüzde 400- yüzde 500 kar oranlarına ulaşan bankalar, öğretmenlerin promosyon güncelemesi konusunda komik rakamlar ortaya koyuyor..

Öncelikle şunu bir kenara yazmak lazım; Kayseri'de 19 bin öğretmen görev yapıyor
Öğretmen Maaşları belli..


Öğretmenin aldığı maaş, kıdemine göre değişiyor. Kayseri'de görev yapan yaklaşık 19 bin öğretmen ortalama 11-12  bin TL maaş alıyor bu rakam ek ders ücretleri ile 12-13 bini buluyor.. 

Ortalama 12-13 bin TL maaş alan öğretmene 16.400 TL promosyon teklifi hakikaten ayıp!

Şöyleki; 3.500 TL maaş alan bir emekliye bankalar 8.500 TL promosyon veriyor ve de hiç te öyle öğretmenlerin promosyon anlaşmasındaki ağır şartlar da öne sürülmüyor.

3.500 TL maaş alan emekliye 8.500 TL promosyon veren bankaların 12-13 bin TL bandında maaş alan öğretmeen ise minimum, 3 hatta 3.5 katı yani en az 30.000 TL (Otuz bin TL) promosyon vermesi gerekiyor..

Öncelikle promosyon güncellemesi için masaya oturan Kocasinan ve Melikgazi ve de diğer ilçe milli eğtiim müdürleri hatta 1.000 Kişinin çalıştığı İl Milli Eğitim Müdürü bu hesabı göz önünde bulundurmalı..

Promosyon güncellemesi için masaya otururken öğretmenin alacağı promosyonun en az 30 bin TL olması gerektiği akıllardan çıkartılmamalı.

Ayrıca bankalarla yapılan promosyon anlaşmasında hiç anlam veremediğim o saçma sapan ağır şartlar asla ve kata kabul edilmemeli.!

Sözün özü Kayseri'de 19 bin öğretmen hak ettiği oranlarda promosyon güncellemesinin yapılmasını bekliyor.

Ayrıca yıl başından sonra yani 2023 Ocak'ta öğretmen maaşlarının ortalama 20 bin TL'ye ulaşması da kuvvetle muhtemel. Böyle bir durumun söz konusu olduğu bir ortamda 16-17 bin TL'lik promosyon günceleleme teklifleri hakikaten de komik ve gülünç duruma düşüyor. 

 Hani 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' diye bir atasözümüz vardı. 

Emekliler bireysel olarak 3.500 TL'lik maaşa 8.500 TL promosyon alabiliyorsa, İlçe Milli Eğitim Müdürlerenin bu anlamda eli daha güçlü. Toplamda 19 bin öğretmenin  yer aldığı toplu bir anlaşma yapılıyor daha yüksek rakamlarda anlaşmalar olmalı bence..


ÖĞRETMENLER VALİ GÖKMEN ÇİÇEK'İN KONUYA EL ATMASINI İSTİYOR!.

Ha burada Kayseri'de bir çok öğretmen promosyon güncellemesindeki bu belirsizliğin bir önce ortadan kalkması ve mantıklı bir anlaşmanın yapılabilmesi için Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten de özellikle destek bekliyorlar.

Kayseri'de görev başlamasının ardından çok kısa bir sürede  vatandaşların yanısı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar tarafından da çok sevilen bir profile sahip olan Vali Gökmen Çiçek'en promosyon konusuna el atması bekleniyor. 

PROMOSYON KONUSUNDA  MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ ARADAN ÇIKSIN ÖĞRETMEN BİREYSEL OLARAK KENDİ TAYİN ETSİN!

Ya da emeklilerde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı bir karar alsın öğretmenler maaşlarının yatacağı bankayı breysel olarak kendileri tayin etsin ve bunun neticesinde de promosyon görüşmesini doğrudan kendisi halletsin tıpkı emeklilerin yaptığı gibi..

Maaş Promosyonu ile ilgili en doğrusu bu konudaki yetkinin  il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınıp doğrudan bireysel olarak öğretmene verilmesi.


Aksi halde promosyon konusundaki şaibe ya da belirsizlik yıllar boyunca devam edcektir. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum

Son Yazılar