• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİ'DE BİNLERCE ÖĞRETMEN HALA PROMOSYONDA GÜNCELLEMESİ BEKLİYOR!

05 Şubat 2023 - 16:01 - Güncelleme: 05 Şubat 2023 - 16:14

Kayseri'de binlerce öğretmeni ilgilendiren promosyon güncellemesi hala yapılamadı. Öğretmenler bu konunun makul rakamlarla biran önce netleşmesini istiyor. Bu nedenle İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin konuyu hızlandırması bekleniyor. 

Melikgazi ve Kocasinan ve Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri geçtiğimiz hafta içinde bankalara çağrı mektubu gönderdi bu iki ilçede bu hafta içinde promosyon güncelemesi için yeniden ihale süreci başlayacak. 



Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Elmalı 17 bin TL'yi kabul etmedi. Elmalı :"En az 25 bin TL olacak yoksa kabul etmem" diyor

Bu arada Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bankalarla yapılan gö; üşmede Finansbank'ın 17100 TL;  teklif vermiş İş Bankası'nın  13.000 TL ve Halk Bankası'nın 12.000 TL, Yapı Kredi Bankakası'nın ise 7.000 TL teklif sunduğu belirtiliyor. 

Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman  Elmalı'nın ise bu rakamları kabul etmediği rakamın en az 25.000 TL olması gerektiği konusunda kararlı olduğu belirtiliyor. Talas'da cayma bedelinin ise yapılan sözleşmede 1.800 TL olduğu bu nedenle Talas'ın yapılan görüşmelerde elinin güçlü olduğu da kaydediliyor. 

Melikgazi İlçe Milli Eğitim'de ise cayma bedelinin çok yüksek olduğu konuşuluyor.

Kayseri'de en fazla öğretmen kadrosuna sahip olan Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenlerin promosyon güncellemesi konusunda görüşmeleri sürdürüyor.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya'nın bankalarla yapılan görüşmede,mevcut bankayı sıkıştırarak, daha yüksek promosyon güncellemesi yapmaya çalışıyor. 

Melikgazi'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin  şu anda anlaşmalı oldukları bankaya,  ek dersi baska bankaya taşıma fatura talimatlarını iptal etme ek hesapları kapatma Milli Eğitim Bakanlığı'nın  diger ödemelerini başka bankadan yapma tehdidinde bulunduğu ifade ediliyor.

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nünde banka promosyonu konusunda cayma bedeli olarak konulan rakamın hayli yüksek olduğu bu nedenle güncelleme konusunda kocasinan'ın bu konuda ellerinin yeterince güçlü olmadığı konuşuluyor



 Kayseri'de 2022 Ekim ayında başlayan öğretmenlerin banka promosyonları güncelleme görüşmelerinde henüz bir sonuca varılamadı. 

Bazı ilçeler birleşip ortak hareket etme gayretinde 

Merkez ilçeler dışında bazı küçük ilçeler ortak çalışma yaparak sorunu bir nebze olsun çözmüş görünüyor.  Felahiye, İncesu, Yeşilhisar, Tomarza, Yahyalı Hacılar, Sarız ve develi birleşip promosyon konusunda ortak hareket kararı aldı. 

Pınarbaşı'da promosyon kaymakam Tokur'un girişimleri ile 20 bin TL'ye çıkartılmış

Pınarbaşı ilçe milli eğitimdeki promosyon güncelleme konusunda ise İlçe Kaymakamı kaymakam Serkan Tokur'un ise halen  8000 TL olan promosyonun üzerine bankalarla görüşerek 12000 TL daha ekleme yaparak güncelleme yapılması talebinde bulunduğu ve  ve farkli kurumlari bir araya getirip anlaşmayı yaptığı belirtiliyor. 



2023'te öğretmene verilen zamların ve ders ücretlerdeki artışların da göz önüne alınarak öğretmenlerin promosyonlarda ciddi bir güncelleme yapılmasını bekledikleri her kes tarafından bilinmekte.. 
 
Bu nedenle öğretmenler  banka  promosyonun ivedilikle  güncelemesini istiyor bu konuda da İl Milii Eğitim Müdürü  Bahamettin Karaköse'nin de konuyu hızlandırması için gayret göstermesi isteniyor.  

Kayseri'de de özellikle öğretmen camiasında bu konuda  büyük bir beklenti sabırsızlıkla devam ediyor

5-6 bin TL maaş alan emeklilere dahi 8 bin TL prosyon verilirken, ders ücretleri ile birlikte ortalama 17-8 bin TL maaş olan öğretmenler promosyonları bu oranda güncelleme bekliyor.
Promosyon güncellemesi  konusunda yetki ise ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bulunuyor. 

Kayseri'de yaklaşık 19 bin öğretmen görev yapıyor.  Yaklaşık 1 yıl önce 1 yıl önce yapılan promosyon anlaşmalarında öğretmenlere ödenen 3-4 bin TL'lik promosyonlar ise  hayli düşük kalmış durumda.   

Bankalar istenilen rakamı vermekte direniyor 

Öteyandan İlçe Milli EĞitim Müdürleri ise promosyon anlaşmalarının 7-8 ay önce yapıldığını promosyon güncelemesi için bankalarla yapılan görüşmede ise bankalaranı bu konuya yanaşmak istemediğini ifade ediyorlar. 

Öğretmenler bu konuda haklı olarak sabırsızlanıyor..

Banka promosyon güncellemesi isteyen öğretmenler ise hayli sıkıntılı, Öğretmenler, bu konuda büyük bir zarar gördüklerini belirtiyor  ve Enflasyonun neredeyse 10 katı kâr yapan bankalar banka promosyon sözleşmelerini güncellemeye yanaşmadıklarından şikayetçi. Kayseri'de görev yapan yaklaşık 19 bin öğretmen sorunun biran önce çözülmesini bekliyor..
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar