• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİ'DE 19 BİN ÖĞRETMEN PROMOSYON GÜNCELLEMESİ BEKLİYOR! (TEKRAR )

28 Mart 2023 - 11:25 - Güncelleme: 29 Mart 2023 - 09:56

Bu köşeyi 2 Ekim 2022'de yazmıştık aradan aradan yaklaşık 6 oldu yani 180 gün geçti hala Kayseri'de özellikle merkez ilçeler Melikgazi, Talas Kocasinan ve Hacılar gibi öğrenmenlerin yüzde 80'in görev aldığı bölgede maaş promosyonu çözülemedi.

Buradaki asıl neden ilçe milli eğitim müdürlerinin yetersiz kalışımı, promosyon anlaşmasında imzalanan maddelerin çok ağır oluşumu yoksa Bankaların  mantık dışı ayak diremesi mi henüz bilinmiyor.

Bu arada Eğitim Bir Sen'in göstermelik mi dersiniz dostlar alışverişte görsün tarzı mı dersiniz güya bankaların güncelleme yapmamalarına karşılık geçenlerde aldıkları sözle EYLEM PLANI vardı ve bu eylem planından da malesef yine bir sonuç çıkmadı..

Vali Çİçek'in konuya el atması şart oldu sanki.. 

Artık konuya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in el atması gerekiyor burada bir sıkıntı var çünkü. hemde büyük bir sıkıntı! Üstelik Bu maaaş promosyonları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin bankalarla yaptıkları anlaşmalarda bazı şaibelerin olduğu da artık konuşulmaya başlandı. İşte bu nedenle Vali Gökmen Çiçek'in bence bir önce el atması gerekiyor.. 

2 Ekim 2022'de;  19 öğretmen maaş promosyonu bekliyor başlıklı yazıyı tekrar sizlerle paylaşıyorum. Aradan 6 ay geçmiş konuya ilişkin hala bir arpa boyu yol kat edilememiş. Yorum Kayseri'de görev yapan çok kıymetli öğretmenlerimizin..



" KAYSERİ'DE YAKLAŞIK 19 BİN  ÖĞRETMEN MAAŞ PROMOSYON GÜNCELLENMESİ İSTİYOR

Kayseri'de Milli Eğitim Bakanlığı'na mensup yaklaşık 19 bin öğretmen maaş promosyonlarının güncellenmesini bekliyor.  Bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin ortak çalışma çağrısına yanaşmadığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik promosyon güncellemesi konusunda çalışma başlattı.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Ayhan Teltik'in bu konudaki çalışması eminim başta Vali Gökmen Çiçek olmak üzere kamuoyundan da büyük destek görür. Çünkü Vali Çiçek öğretmen camiası tarafından da çok sevilen bir vali olarak dikkatç ekiyor

Bu nedenle 19 bin öğretmenin promosyon güncellemesi için ortak çalışma teklifine yanaşmayan bazı! ilçe milli Eğitim müdürlerinin binlerce öğretmenin bu beklentilerine cevap verecek pozitif adımlar atması şart. 

Son bir yılda yaşanan yüksek enflasyo,  yapılan banka promosyon sözleşmelerinde  ödenen rakamları değersiz hale getirmiş durumda. 

Bu nedenle öğretmenler  banka  promosyonun ivedilikle  güncelemesini istiyor bu konuda da İl Milii Eğitim Müdürü Ayhan Teltik'ten çalışma yapılmasını istiyorlar haklı olarak.. 

Kayseri'de de özellikle öğretmen camiasında bu konuda  büyük bir beklenti var. Nasıl olmasın, 3.500 TL emekli maaşına 8.500 TL banka promosyonu verilirken, ortalama 12-13 bin TL maaş alıp 3-4 bin TL'lik  promosyonun güncellenmiyor olması binlerce öğretmenin sinirlerini bozuyor ve bunda da yerden göğe kadar da haklılar.  

Milli Eğitim camiası bo konuda da özellikle Kayseri Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik'in süreci hızlandırması ve öğretmenlerin lehine sonuçlanacak bir promosyon anlaşmasının ivedilikle yapılmasını istiyor..

AYHAN TELTİK:  İLÇELERLE ORTAK HAREKET ŞART!

Öteyandan öğretmenlerin banka promosyonu konusunda kendisi ile görüştüğüm Ayhan Teltik,  dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Teltik banka pmosyonu anlaşmasında özellikle ilçe milli eğitim müdürlükleri ile ortak hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu söylerkende bazı ilçe müdürlerinin ortak çalışmaya karşı çıktıklarını söylüyor.!

( Bu arada, Bazı ilçe müdürleri bu konuya neden yanaşmıyor bilmiyorum ama binlerce öğretmenin menfaatinin söz konusu olduğu bir durumda ilçe müdürlerinin yapıcı olması gerekiyor aksi halde bunun vebalini de taşıyamazlar. ) bunu da belirtmiş olalım. 

Promosyon güncellemesi  konusunda ilişkin samimi açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ayhan Teltik,  bu konuda ilçe milli eğitim müdürlüklerine yetki verildiğni belirterek:  "Bazı ilçeler 1 yıl önce bazı ilçeler 7-8 ay önce promosyon anlaşması yapmış. Bu anlaşmalarda 2-3 bin TL promosyon datığıtılmış. Ancak son 1 yıl içerisindeki maaş artışları ve enflosyon artışları da ortada. Verilen bu promosyonlar erimiş gitmiş Güncelleme şart." diye görüş belirtiyor. 

AYHAN TELTİK  "15 BİN TL PROMOSYON TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİK"

İl Müdürü Ayhan Teltik geçtiğimiz hafta İl Müdürlüğü olarak sadece kendi bünyelerindeki yaklaşık 1.000 civarında personeli kapsayan bir banka promosyonu ihalesi de yapmış.

Ancak ihale bankaların en yüksek teklifinin 15.000 TL olduğunu bunun da yaklaşık 2-3 TL'nin sözleşme devam ettiği için ceza olarak geri ödenecek olması ve geriye 12-13.000 TL kalıyor olması nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

RAKAMIN EN AZ 24-25 BİN TL OLMASI GEREK

İl Müdürü Ayhan Teltik, öğretmen maaşlarının ve ek ders ödemelerinin ortada olduğunu bu nedenle bankaların öğretmen maaş promosyonu teklifi yaparken bunları dikkate almaları gerektiğini belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

"Geçen hafta il milli eğitim müdürlüğünde 1.000 personeli kapsayan ihalede 15 bin TL teklif edildi biz kabul etmedi ve ihaleyi iptal ettik. Şimdi Tüm Kayseri genelini kapsayan tüm İlçe milli eğitim Müdürlerinin de bize destek vermesini beklediğimiz geniş kapsamlı bir promosyon ihalesi yapmak istiyoruz burada da rakamın en az
24-25 bin TL civarında olmalı.  İilçeler 'sözleşmemiz devam ediyor' diye bahanelerle geliyorlar. Lakin enflasyon ve maaş artışları ortada. geçmiş dönemde verilen promosyonlar eridi gitti. İvedilikle promosyon güncellenmesi şart. Öğretmenlerimiz haklı bir beklenti içerisinde
"  

KAYSERİ'DE 19 BİN ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR..

Kayseri'de yaklaşık olarak 19 bin öğretmenin görev yaptığı ifade ediliyor. 19. bin öğretmenin aylık ortalama ek ders ücretleri ile birlikte 13.000 TL aldıkları hesap edilirse bankalara ayda 247.000.000 TL (İkiyüz kırkyedi milyon TL) para yatıyor. 

Bu nedenle Kayseri'de görev yapan 19 bin öğretmen biran önce promosyon güncellemesi yapılması gerekiyor.  7-8 ay önce 1 yıl önce yapılan promosyon anlaşmalarında öğretmenlere ödenen 3-4 bin TL'lik ödemeler ise yeni güncelleme ile bir kısmının ödenebileceği ifade ediliyor. 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ BU KONUDA BİZE DESTEK VERMELİ ORTAK HAREKET ŞART

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Banka Promosyonu anlaşması konusunda bazı ilçe milli eğitim müdürlerinin "Sözleşmeyi bir 7-8 ay önce yaptık, 1 yıl önce yaptık" şeklinde ifadeler kullanarak  ortak hareket etmeye yanaşmadıklarını ifade ediyor. Bu tamamen yanlış bir davranış..

İl Müdürü Ayhan Teltik, "Kayseri'de öğretmen camiasının bu konudaki beklentilerini yakınen takip ediyoruz. Bizlere bu yönde sürekli olarak talepleri var. Bu talepleri bizlerde dikkate almak durumundayız. Bununla ilgili çalışma yapıyorum. Hafta içinde yine İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile promosyon konusunda toplantı yapacağız. Onlara konuyla alakalı çalışma yapmalarını söyledim. İlçe Milli Eğitim Müdürleri bu çalışmamıza destek olursa 19 bin öğretmen için çok verimli bir ihale yapmış oluruz" dedi.

İl Müdürü Ayhan Teltik, Özellikle, Melikgazi Kocasinan,  Talas, Bünyan ve Develi gibi büyük ölçekli ilçe milli eğitim müdürlerinden bu konuda destek olmalarının beklendiğini söyledi. 

BANKALAR ZORLUK ÇIKARTIYOR!

Öteyandan İlçe Milli EĞitim Müdürleri ise promosyon anlaşmalarının 7-8 ay önce yapıldığını promosyon güncelemesi için bankalarla yapılan görüşmede ise bankalaranı bu konuya yanaşmak istemediğini ifade ediyorlar. 

ÖĞRETMENLER BEKLENTİ İÇİNDE

Banka promosyon güncellemesi isteyen öğretmenler ise hayli sıkıntılı, Öğretmenler, bu konuda büyük bir zarar gördüklerini belirtiyor  ve Enflasyonun neredeyse 10 katı kâr yapan bankalar banka promosyon sözleşmelerini güncellemeye yanaşmadıklarından şikayetçi. Kayseri'de görev yapan yaklaşık 19 bin öğretmen sorunun biran önce çözülmesini bekliyor..
 
 
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Vatandaş
    1 yıl önce
    Ne kadar promosyon verdilerse geçmişte aynen bankaların yaptığı gibi taksit taksit geri ödesinler verdikleri üç kuruş promosyonu. Aynı kendilerinin yaptığı gibi… Gayet adil olur

Son Yazılar