Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    ​​​​​​​İNŞALLAH SONUMUZ BURSASPOR'A BENZEMEZ!

    15 Aralık 2020 - 16:46 - Güncelleme: 16 Aralık 2020 - 08:27


    İNŞALLAH SONUMUZ BURSASPOR’A BENZEMEZ! 

    Kayserispor’da garip bir beraberlik furyası başladı. Sonu pek hayra alamet değil ancak yine de Allah sonumuzu hayır getire…

    Şöyleki;

    Kayserispor Samet Aybaba ile birlikte çıktığı son 4 lig maçından da beraberlikle ayrıldı. Sarı-Kırmızılı ekip Galatasaray deplasmanı, içerde Karagümrük, yine deplasmanda Göztepe maçı ve son olarak evinde Trabzonspor ile berabere kaldı.

    Kayserispor 4 haftadır berabere kalıyor. Bunu “Kayserisopr 4 haftadır yenilmiyor” diye algılarsanız hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.  

    Kayserispor evet 4 haftadır kaybetmiyor ancak Kayserispor 4 haftadır da galip gelemiyor. 3 puanlı sistemde maalesef beraberlik ile yenilginin pek bir farkı yok. Şayet küme kalmak istiyorsanız mutlaka galip gelmemiz gerekiyor aksi halde bu ortalama takımları küme düşürür! 

    Samet Aybaba Kayserispor'daki 4 maçlık seride aldığı beraberliklerden birisi de Galatasaray beraberliği idi ve bu beraberlik sanki büyük bir başarı gibi lanse edildi. Oysa Samet Aybaba'nın 2018-2019 sezonunda Burasspor'da görev yaptığı ve Bursa'nun küme düştüğü sezonda yine 4 büyüklerler karşısında bir çok kez beraberlik alınmıştı. Lakin takım küme düştü!


    Gelelim yazınının başlığına;

    Evet inşallah sonumuz Bursaspor’a dönmez. Çünkü Bursaspor  2018-2019  sezonunda  ligin en çok berabere kalan takımı oldu,  genel itibarıyla maç başına göre 1.08'lik puan ortalaması ile  ligi 37 puanla tamamladı ve küme düştü. Yani 1.08'lik  ortalama bile yetmiyor.

    Kayserispor'un şu anki 0.9'luk maç başı puan ortalaması durumun ne denli vahim olduğunu göstermeye yetiyorda artıyor bile.. 


    Samet Aybaba Bursa'da 27 hafta takımın başında kaldı

    Bursaspor 2018-2019 sezonunda Samet Aybaba ile sezona başladı. Samet Aybaba ile o sezon 27’nci haftaya kadar Bursaspor’un başında idi.

    Bursaspor Samet Aybaba ile o sezon Bursaspor, 27 maçta 13 beraberlik 5 galibiyet ve 9 yenilgi aldı 28 puan topladı ve 15. Sırada idi.

    27. Hatfada alınan Alanya yenilgisi ile Samet Aybaba’nın görevine son verildi ve takımın Başına Mesut Bakkal getirildi. Mesut Bakkal’da ligde kalan 7 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak  9 puan daha topladı ve ligi 37 puanla 16. Sırada tamamlayarak küme düştü.

    Üstelik o sezon Bursaspor 4 büyüklerle, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon gibi takımlarla da berabere kalmış ve Bursa basını bu durumu büyük başarı gibi lanse etmişti.


    Bursaspor 2018-2019 sezonunu 16 beraberlik, 7 galibiyet ve 11 yenilgi ile tamamladı. Ligin en çok berabere kalan takımı Bursasspor maalesef küme düştü.

    O sezon Bursaspor’un 11 yenilgisi vardı küme düştü Ancak yine o sezon 15 yenilgi alan Antalyaspor 7. Sırada 17 yenilgisi bulunan Kasımpaşa 14. Sırada ligi tamamlamıştı.
    O yüzden diyoruz ki İnşallah Kayserispor’un kaderi Bursaspor’a benzemez.

    Bunu da şunun için söylüyoruz;

    Hani şimdilerde Samet Aybaba takımın başına geçeli 4 hafta oldu. Kayserispor 8'nci haftadan itibaren maç kaybetmiyor.

    Kayserispor 4 haftadır berabere kalıyor ya. Birileri bu durumu başarıymış gibi algılıyor. Malesef yanlış yapıyor!

    Böyle bir algı kesinlikle doğru değil. Kayserispor’un maç kazanması gerekiyor.

    Kayserispor’un maç başı puan ortalamasını kesinlikle 1’in üzerine çıkarması gerekiyor.

    Samet Aybaba’ya birilerinin bu durumu hatırlatması, Aybaba’yı uyarması ikaz etmesi gerekiyor. Aksi halde haftalar bir bir geride kalıyor, makas daralıyor.

    Tamam, Göztepe ve Trabzonspor maçında Kayserispor iyi futbol oynadı iyi mücadele etti ancak yetmiyor. Kayserispor’un maç kazanması gerekiyor.

    Bu nedenle Antalya maçı büyük önem taşıyor. Kayserispor’un Antalya deplasmanında alacağı bir galibiyet ise her şeyi değiştirecektir. Tersine esen rüzgarın yönünü değiştirecektir.

    Trabzon karşısında  fena oynamadı..

    Kayserispor Trabzon karşısında fena bir oyun ortaya koymadı. Ancak Kayserispor'un  yorgunluğu her halinden belliydi. Trabzon’u böylesine kötü bir dönemde yakalamışken mutlak suretle yenmemiz gerekiyordu ancak olmadı.

    Galibiyet için motive şart.

    Kayserispor kazanmayı unuttu. 73 gündür galip gelemiyor. En son deplasmanda 2 Ekim 2020’de Ankargücü karşısında alınan galibiyetin ardından taraftar galibiyete, 3 puana hasret bırakıldı.

    Peki bunun için ne yapmak gerekiyor?

    Bunun için oyuncuları motive etmek gerekiyor. Peki nasıl olacak bu motive? Oyuncular öncelikle iyi bir prim sistemi ile motive edilebilir.


    Kayserispor'daki yanlış prim sistemi!

    Ancak içerde ve dışardı alınan beraberliklere prim vermek kesinlikle doğru değil. Tamam deplasmanda alınan puana prim verebilirsin ancak iç sahada alınan beraberliğe prim vermek doğru bir yöndem değil.

    Mesela Kayserispor-Trabzon maçında Trabzonspor yönetimi deplasmanda 1 puan aldığı için oyuncularına prim verdi, diğer yandan, Kayserispor'da berabere kaldığı için prim verdi.

    Peki bu maçın kaybedeni kim? her iki takımda başarılı mı? tabiki hayır Kayserispor'un burda beraberliğe pirim vermesi yanlış.


    Ayrıca Kayserispor’da paket prim sisteminin devreye sokulması gerekiyor. 3 maçlık 4 maçlık bir seri belirlenip; Mesela: “3 maçta alınacak 6 puana şu kadar prim” ya da 4 maçta alınacak 9 puana ya da 10 puana şu kadar prim” şeklinde prim sistemi devreye sokulmalı. Galibiyet teşvik edilmeli.

    İçerde beraberliğe verilen prim kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Bursaspor bu hatadan dolayı düştü. Bursaspor 1.03 ortalama ile küme düştü, Kayserispor’da şu anda sezon başı itibarıyla 11 maçta 10 puan ve 0,9 puan orlamasına sahip. Bu durum büyük tehlike!

    Berna Başkan’ın ilginç istatistiği! 150 milyon TL’nin karşılığı 3  puan!

    Bu arada Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın ilginç bir istatistiği ortaya çıktı. Berna Başkan geçen sezon takımı devraldığı 11’nci haftada Kayserispor’un  7 puanı vardı. Berna Başkan göreve geldi ve bugüne kadar 30’a yakın transfer yaptı 150 milyon TL’ye yakın bu transferlere para harcadı ve sonuç Bu sezon’un 11’nci haftasında Kayserispor 10 puana sahip.

    Yani  görevi devraldığı geçen sezon ile bu sezon arasında ilk 11 hafta karşılaştırıldığında; yapılan 30’a yakın transfer ve harcanan 150 milyona yakın paraya karşılık arada sadece 3 PUAN VAR!


    Kayserispor’un ara transfer dönemine hazırlık yapması gerekiyor

    Kayserispor’un bulunduğu yerden üst sıralara tırmanması için illaki transfer şart. Bunun için devre arası çok önemli. Kayserispor’un öncelikle kadrosunda yeni transferlere yer açmak için revizeye gitmesi gerek

    Şu an için ortasaha, kanatlar ve ileriye top atacak oyuncu takviyesine ihtiyaç görünüyor. Ara dönemde çok iyi 4-5 takviye yaparak, Henrique, Sapunaru, Campanparo ve Lopes’in yükü azaltılmalı

    Bunun içinde öncelikle;  Kanga, Muğdat, Avramovski, Lenon, Manzala, Yaw Ackah’un bir şekilde sözleşmelerinin feshedilerek gönderilerek yer açılması ve devre arasında transfer yapılabilmesi için de transfer tahtasının açılması gerek.

    Transfer tahtasında borç gözükmesi zaten rutin bir durum,,

    Transfer tahtasındaki borca gelince: Zaten Süper Lig takımlarının genelinin transfer dönemlerinde transfer tahtalarında borçları bulunur. Transfer geldiğinde bu borçlar açılır ve transfer yapılır.

    Ancak şimdiden bunun çözümü yoluna gidilmelidir. Alacaklılarla görüşüp anlaşmak gerek. Çünkü Berna Başkan'dan önceki yönetimlerde de bu böyle oldu Transfer döneminde transfer tahtaları hep kapalı oldu. Zaten, Transfer tahtası kapalı diye transfer yapılmayan bir dönem de olmadı

    Üstelik gönderilecek oyuncuların da şimdiden halledilmesi gerek çünkü transferin son döneminde bu oyuncuları ikna etmek çok daha güç olacaktır.

    Aslında Alibec, ve Ferdandes’i de gönderilmesi büyük isabet olur ancak bu iki oyuncunun sözleşme şartları çok ağır, 2-3 yıl içinde Kayserispor’a 50-60 milyona malolacak olan bu oyuncular kolay kolay ikna olmazlar. 3-4 ay geçmiş bu iki oyuncudan hala bir icraat yok!  ve devre arasında transfer yapılabilmesi için de transfer tahtasının açılması gerekiyor.

    Taraftarın da artık sabrı kalmadı

    Öteyandan Takımdaki kötü gidiş en fazla taraftarı huzursuz ediyor. Yönetimin yoğunluğunu takıma vermesi gerekiyor.

    Taraftar da bir umut beklediği için bir işik gördüğü için son haftalardaki başarılı oyununu nedeniyle şu an için beklemede. Ancak içeride alınacak bir yenilgi taraftarın da sabrını taşıracaktır. Yönetimin de kendine uzatılan zeytin dalına sıcak bakmalı.

    Berna Başkana verilen ceza çok ağır oldu.

    Bu arada Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’na Göztepe maçı sonrasında hakeme yönelik hareketleri bahane edilereke PFDK tarafından verilen 90 günlük hak mahrumiyeti cezası hakikaten çok ağır olmuş. Nerdesin sezon biter bu kadar uzun bir ceza kesinlikle kabul edilemez.  Bununla ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapılmalı.

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar