• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



İBB'DE BURS SKANDALI ŞEHİT ÇOCUKLARINA KONTENJAN YOK!

01 Ekim 2022 - 14:10

 İBB'DE BURS SKANDALI İBB ÖĞRENCİ BURSU BAŞVURUSUNDA ŞEHİT YAKINLARINA KONTENJAN AYIRMADI!

CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevde bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin günlerdir sosyal medya üzerinden duyurduğu "75 BİN ÖĞRENCİYE 4 BİN 500 TL BURS DESTEĞİ" kampanyasında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.  İBB burs başvularında şehit yakınlarına kontenjan ayrılmadı.  

Oysa  devlet ve özel üniversiteler başta olmak üzere üniversite öğrencilerine burs veren vakıfların yüzde 99'u şehit yakınlarına özel kontenjan ayırmakta. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi 75 bin öğrenciye burs kampanyasında şehit yakınlarını  pas geçti. 

İBB,  üç yıldır artırarak devam ettirdiği ‘Genç Üniversiteli Desteği’ projesinde 75 bin öğrenciye geri ödemesiz verilecek 4 bin 500 TL burs başvurularının duyurusunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştı.  Yapılan açıklamada, "Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, 26 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında İBB’nin “İstanbul Senin” mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilecek." denilmişti. Ancak burs başvurusunda skaldal bir detay ortaya çıktı. İBB burs başvurularında Şehit yakınlarına kontenjan ayırmadı. 

SOYLU'NUN İMAMOĞLU İLE İLGİLİ AĞIR SUÇLAMALARI VARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'nin başına geçmesinin ardından belediyeye PKK-DHKP-C gibi terör örgütlerinde yer almış ve örgütlerle bağlantısı olan kişileri aldığını duyurmuştu. .

PKK BAĞLANTISI UZUN SÜRE KONUŞULMUŞTU

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı İBB'de görev alan PKK terör örgütü ile bağlantılı kişilerin isimleri tek tek deşifre edildi. PKK bağlantılı şahısların öncesinde de CHP'nin örgüt üyeleriyle ilgili yaptığı hamleler Türkiye'de uzun süre konuşulmuştu..

MERSİN'DEKİ HAİN SALDIRIDA POLİS MEMURU ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİN CHP BAĞLANTISI GÜNLERCE KONUŞULDU

Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen canlı bombalı terör saldırısında bir polis şehit muş ve bir polis ve 3 sivil yaralanmıştı. Mersin'de polisi şehit eden teröristin de yine CHP ile ilgili bağlantısı günlerce konuşulmuştu. 

İşte böyle bir ortamda İBB'nin 75  bin öğrenciye Burs kampanyasında burs başvurusu yapanlar arasında şehit yakınlarına şehit çocuklarına kontenjan ayırmamış olması başta şehit yakınları olmak üzere şehit derneklerinin de büyük tepkisini çekti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar