Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    FENERBAHÇE MAÇINDA KAYSERİSPOR'UN 2 PUANI GASP EDİLDİ!

    07 Kasım 2021 - 22:50 - Güncelleme: 07 Kasım 2021 - 23:21

    Süper Lig'de 12. hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe ile oynayan Kayserispor güçlü rakibi karşısında aslında fena oynamadı. Rakibinde son haftalardaki kötü futbolu Kayserisopr'a önemli bir avantaj oldu

    Rakibin son haftalardaki kötü performansını çok iyi değerlendiren Kayserispor maçın 85'nci dakikasına kadar 2 farklı önde götürdüğü karşılaşmada,  VAR hakemi Mete Kalkavan resmen Kayserispor'un 2 puanını gasp etti ve Fenerbahçe'ye altın tepside 1 puan hediye etti.  

    Malesef Anadolu takımlarının kaderi malesef Kayserispor'a yapılan bu haksızlık ne ilk ne de son. 

    Öylesine enteresan öylesine saçma sapan kararların verildiği bir karşılaşma oldu ki hakikaten evlere şenlik.

    Karşılaşmayı yöneten FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın vermediği pozisyonları penaltı olarak değerlendiren VAR Hakemi Mete Kalkavan Fenerbahçe'ye resmen ve alenen kıyak geçti.

     32. dakikadaki  İrfan Can'ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topa yükselen Kayserispor'lu oyuncuların pozisyonu Cüneyt Çakır tarafından penaltı olarak değer bulmazken malesef VAR hakemi tarafından penaltı olarak değerlendirildi. 

    39. dakikada verilen penaltı pozisyonunu İrfan Can gole çeviremedi top direkten döndü.
    Bu penaltı atışından 6 dakika sonra Kayserisopr'un golü geldi. Sarı-Kırmızılı ekip kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topla buluşuşan Kolovetsios topu yakın mesafede topu filelerle buluşturdu ve Kayseirspor 1-0 öne geçti ve devre bu skorla sona erdi

     61. dakikada ise Kayseirspor farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içinde Emrah Başsan harika pasında topu Gavranovic ile buluşturdu tecrübeli golcü Gavranovic bu pozisyonu çok iyi takip etti ve topu filelere göndererek skoru Kayserispor lehine 2-0'a taşıdı. 

    Kayserispor karşılaşmayı 85. dakikaya kadar 2-0 önde götürdü.

    Karşılaşma  85. dakikaya kadar 2-0 Kayserispor üstünlüğü ile devam ederken, Fenerbahçe'li oyuncuların kullandığı şutlar  maç boyunca biri penaltıdan olmak üzere 4 kez direğe takıldı.

    Fenerbahçe 85'te Miha Zajc'ın golü ile farkı 1'e indirdi ve hayli ümitlendi. 
    Fenerbahçe'nin beraberlik golü ise tartışmaya açık ve çok konuşulacak bir pozisyon oldu


    Maçın hakemi Cüneyt Çakır karşılaşmanın sonuna 5 daikak uzatma süresi ekledi. Ancak 90+7'de Fenerbahçe lehine yine VAR hakemi Mete Kalkavan'ın kararı ile bir penaltı daha verildi. Penaltı atışını ise Mesut Özil kullandı ve Özıl bu pozisyonu golü çevirerek skoru da ilan etti. 

    Bu sonucun ardından Fenerbahçe 10  puan gerisinde girmiş oldu. Bu beraberlikle puanını 15'e çıkartan Kayserispor ise puan cetvelinde 13. sıraya geriledi.   

    Karşılaşma sonrası açıklama yapan Ali Çamlı haklı olarak Cüneyt Çakır'ı  eleştirdi. 
    Malesef hakemler Anadolu takımlarınının hakkını çok rahat gasp ediyor. Aynı pozisyonlar 4 büyüklere verilmiş olsa inanın şimdi kıyameti kopartırlardı.

    Fenerbahçe'ye resmen altın tepside 1 puan hediye edildi. Kayserispor'un ise 2 puanı resmen ve alenen gasp edildi. 

    Bu maçın ardında lige milli maç arası verildi. Kayserispor'un bu arayı çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.

    Milli maç sonrası 3 haftalı çok önemli bir seri Kayserispor'u bekliyor. Kayserispor  Göztepe'yi konuk edecek, Çaykur Rize ile deplasmanda karşılaşacak.  Antalyaspor'u evinde ağırlayacak. sonraki hafta ise Beşiktaş deplasmanı var.

    İşte Beşiktaş deplasmanına kadar oynayacağı 3 Maç adeta Kayserisopr'un kaderini belirleyecek. 

    Kayserispor o 3 maçtan alabildiği kadar puan almalı. Aksi halde sıkıntılı günler yine Kayserispor'u bekliyor olacak..

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar