• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



EMEKLİ VE MEMURA VERİLEN ZAM ORANI SİNİRLERİ BOZDU!

04 Ocak 2023 - 08:31 - Güncelleme: 04 Ocak 2023 - 14:41

Hükümet dün  Aralık enflasyonunun belil olmasının ardında 2023 Ocak dönemi memur ve emekli maaş zam oranlarını açıkladı.

Açıklanan bu oran başta emekliler olmak üzere bütün kesimin ciddi manada sinirlerini bozdu.. 

En düşük zammı 800 TL ile emekli aldı resmen dağ fare doğurdu. Çünkü hayat pahalılığının ve fahiş fiyat artışlarının olduğu günümüzde zam oranının da makul oranda olması bekleniyordu.

Nasıl olmasın ki iktidara yakın köşe yazarları "En düşük emekli maaşının refah payı ve ek zam ile birlikte  en az 5.500 TL olacağı"  yönünde yorumlar yaptı köşelerinde bu oranları kamuoyu ile paylaştı.

Daha bir önceki gün ünlü köşe yazarı ve yorumcu Cem Küçük katıldığı bir tv programında en düşük emekli maaşının 5.500 TL ile 6.000 TL arasında olmasının beklendiğini söyledi. 

Hal böyle olunca  vatandaşta bunun üzerinde beklenti içine girdi. Ancak  %25 zam ile en düşük emekli maaşı 4.375 TL olarak açıklandı  Bu rakam emeklinin ciddi manada tepkisini çekti

Emekliye 800 TL'lik komik zam sinirleri gerdi. Seçim arifesi en düşük emekli maaşına refah ek zam yapılmadı 4.350 TL olarak açıklandı.

Açıklanan zam oranı bu iktidara ciddi manada sıkıntı verecektir bu korkunç hata düzeltilmez ise bunu hep birlikte göreceğiz. 

Umarım bu yanlış biran önce düzeltilir en düşük emekli maaşı alan kesim haklı olarak refah payı ve ek zam istiyor.

Emekli ve memur zammındaki komik artış büyük bir kesimin sinirlerini germiş durumda. Emekli de memur da bu rakamlardan hiç ama hiç memnun değil.

Bu durum seçime giden AK Parti hükümetine ciddi bir zarar verecektir!

'2023 Türkiye Yüzyılı Olacak' mottosuyla yola çıkan iktidar maalesef memur ve emekliye verdiği zam oranı ile açıklanan mottoya ters bir durum ortaya koydu.

Bu zam oranı bu iktidarın önümüzdeki seçimlerde ciddi bir yara alması anlamına gelir.

2023 Ocak dönemi Emekli ve Memur için açıklanan zam oranı iktidarı seçim öncesi sıkıntıya sokacaktır.

İşin garip tarafı bundan bir kaç ay önce Cumhurbaşkanı ve bazı bakanların "2023 memur ve emekliye ciddi manada bir zam verilecek" söylemleri vardı.

İktidara yakın kanallar bu söylemleri günlerce tartışma programlarına taşıdı. Lakin şu anda hepsi sus pus kimde bu oranları tartışmıyor hiç bir kanal bu zam oranını gündemine alıp dahi konuşmuyor.  

Sanki parti içinde birileri Recep Tayyip Erdoğan'ın içten içe altını oyuyor aksi halde seçime gidilen bir dönemde böyle bir zam oranını açıklamanın başka bir izahı yok. 

Özellikle 4.350 TL olarak açıklanan en düşük SGK emekli maaşına ivedilikle ek zam verilmeli. Çünkü toplum içindeki en mağdur kesim onlar.

2023 için açıklanan memur ve emekli maaş zammı oranı ile adeta bu iktidar ayağına sıkmıştır. Üstelik seçim arifesinde böyle bir zam oranı açıklamak sanki içten içe bir sabote gibi!

Milyonlarca emekli ek zam ve refah payı ile ilgili insanca yaşayabilecekleri zam beklerken ek zam ve refah payı verilmesi emekli derneklerininde nedense hiç tepkisini çekmedi. 

Emeklinin hakkını savunan emekli derneklerinin ise tek bir tepkisini göremedim.

Hakikaten  bu emekli dernekleri kime hizmet ediyor? Bu emekli derneklerinin başındaki şahsiyetler; size sesleniyorum; ' Hayırdır ya siz bu dönemde tepkinizi göstermeyeceksiniz de ne zaman tepki göstereceksiniz? ' 

3 milyonun üzerinde üyenin 4.350 TL maaşa mahkum edilmiş durumda bu emekli nasıl geçinecek ne yiyip ne içecek..!!

Bu oranın açıklanmasının ardından çevremde bir çok insanın "Bunlara asla oy vermeyeceğim" dediklerine şahit olmaya başladım!! 

Açıklanan zam oranı önümüzedeki seçimlerde AK Parti itdidarını ciddi manada sıkıntıya sokacak bu net bir şekilde görülüyor! 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar