Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    DANIŞMAN!

    15 Mart 2021 - 13:34 - Güncelleme: 15 Mart 2021 - 14:00


    DANIŞMAN;

    Malesef şu günlerde özellikle Süper Lig'de bu konu hayli gündemde. 
    Kayserispor'un Galatasasaray ile oynadığı maçın hemen sonrasında Kayserispor Başkanı'nın beyanatına tamamen ters düşen bir beyanatın DANIŞMAN tarafından mikrofonlara aktarılmış olması heralde Türkiye Futbol tarihinde de bir ilk oldu.

    Başkanı ile çelişen maç yorumu yapan Kayserispor Danışmanı ulusal boyutta yayın yapan tv programların da da spor yorumcularının alay konusu oldu.

    Böyle bir süreçte DANIŞMAN'ın görev ve sorumluluklarına dair bir yazı yazalım istedik.. Şöyleki; 

    ‘Danışman’  Türk Dil Kurumuna göre;
    İhtisas sahibi olduğu konuda Müşavirlik hizmeti veren kişi. Yani Türkçemizde kullanıldığı şekliyle, ihtiyaç duyulup sorulduğunda sadece Yöneticisine fikir beyan etme hakkı olan şahıs.
    Güncel örneğine gelirsek;
    Kayserispor Başkanının ÜCRETLİ veya ÜCRETSİZ Kulüpte istihdam edip, kendi talimat ve direktifleriyle çalışması gereken kişi.
    Başkanın konuşmadığı durumlarda, başkanın görüş ve düşüncelerini ilgililerle paylaşan SÖZCÜ!?
    Yöneticiyken istifa edip, daha sonra  Danışman olarak geri dönen Maddi, Hukuki ve Sportif sorumluluğu olmayan ama Seçilmiş YÖNETİM KURULU üyelerinin üzerinde yetki kullanan Kulüp çalışanı. (Seçilmiş yöneticiler dışında,Teknik direktör, oyuncu,müdür, Danışman,muhasebeci vs. Kulüp çalışanıdır)
    Danışman, fikrini sadece Başkana söyler. Başkan bir konuda açıklama yapmışsa, artık başkanın SÖZCÜ’süne LAF DÜŞMEZ!!
    Söyleyeceğinin bir önemi yoktur. Kendisini Danışman ve sözcü olarak çalıştıran Başkandan sonra kameralara koşmamalı, soru sorulsa bile  "Başkan gerekli açıklamayı yaptı" demelidir.
    Hele hele, Kayserisporun canının yakıldığı, üst düzey hakem hocalarının neredeyse tamamının "Kırmızı kart"dediği pozisyon için, aynı paralelde konuşan Başkanını tekzip edip, DUYGUSAL davrandı diyerek gönlündeki takım Galatasaray olsa bile, Kayserispor Başkanının danışmanı!! sıfatıyla Galatasaray taraftarının sempatisini kazanmaya çalışması hiçte şık olmamıştır.
    Ayrıca;
    Birisi yabancı olmak üzere, 6 hakemin Kayserispor için görev yaptığını maçtan hemen sonra, önemli pozisyonlarla ilgili raporun geldiğini ve buna göre kırmızı kart olmadığının tesbit edildiğini söylemesi ise tam bir SKANDALDIR
    Bu hakemler kimlerdir?
    Kayserisporla ilgili verdikleri mesainin karşılığı nedir?.
    Bu heyet fikirlerini Başkanlada
    Paylaşmışlar mıdır?
    Kulüp başkanının ve yönetimin söylem ve icraatlarını beğenmeyebilirsiniz ama unutmayalım ki; genel kurulda yetki almış, yetenek,tecrübe ve imkanları ölçüsünde görev yapan ve önümüzdeki genel kurulda döneminin hesabını vermekle sorumlu olanlar BAŞKAN ve yönetim kuruludur.
    Danışman  ve diğer çalışanlar bugün var yarın yoktur. Herkes,yetki,so-rumluluk ve hadleri nisbetinde hareket etmelidir.
    Sonuç olarak;
    Türkiyede hiç bir kulüpte olmayan, sözcüsü olduğu başkanını tekzip eden bu Danışman örneğinin;
    İhtiyaç sebebi, çalıştırılma şekli, yasal sorumlulukları, yetkileri ve bu durumun mevzuatımızdaki yerinin açıklığa kavuşturulması  Kayserispor sevdalılarının beklentisidir.
    Ne dersiniz, sayın Mustafa Tokgöz?
    Ne dersiniz, sayın Berna başkan?
    Kayserispor başkan danışmanının yönetime geliş, istifa ve danışmanlığa dönüş süreçlerinde yaşananları öğrenebilecek miyiz?
    Hangi eylemlerin arkasında hangi hesaplar yatıyor?
    Kayserispor taraftarlarının dikkat ve ilgisinin bu konuya dönmesini  diliyor, bunlar tam olarak masaya yatırılmaz ise sportif başarının da zor olduğunu düşünüyorum.
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar