Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    CUMHURBAŞKANI KAYSERİ'YE 2.370 GÜN ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ!

    24 Ekim 2020 - 11:34

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kayseri’ye geliyor. Cumhurbaşkanı’nın Kayseri’ye gelişi ile Kayseri halkı haklı olarak hızlı tren ve Kayseri Ankara arası otoban için yeni müjde verecek mi diye beklenti içine girdi bile.

    Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’ye ilk hızlı tren müjdesini 2.370 gün önce  yani 27 Nisan 2014’te vermişti.

    27 Nisan 2014’te Kayseri’ye miting için gelen ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’ye o gün yani 6 yıl 6 ay önce yani 2.370 gün önce hızlı tren sözünü vermişti.

    Mehmet Özhaseki’nin de 5. Dönem Kayseri büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı o tarihte Eroğan hızlı tren müjdesini şu cümlelerle vermişti: “Biliyorum sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle, Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlama kararını aldık" demişti.

    Aradan tam olarak 6 yıl 6 ay geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o tarihte verdiği hızlı tren müjdesi hala hayata geçirilemedi. Yanıbaşımızda 640 bin nüfuslu Sivas  Yüksek Hızlı Tren konforuna kavuşmuş durumda. Yine 360 bin nüfuslu Niğde ileri teknoloji donanımına sahip otoban konforuna kavuşmuş durumda. Yine yanıbaşımızdaki biir çok il sanayici üretimi teşvik edilir durumda.

    Maalesef Kayseri’ye gelince Kayseri İktidarın bu devasa yatırımlarından teşviklerinden hep mahrum kaldı.

    Kayseri hiçbir dönemde ekonomik alanda taşvik edilen iller arasına yerini alamadı.

    Geçenlerde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile bir görüşmemiz oldu çok önemli bir şey söyledi o konuşmada. Nursaçan Kayseri’ye gelmeyen Hızlı tren ve otoban ile alakalı “Hükümetimin ulaştırma bakanlığımız hızlı tren ve otoban konusunda çok büyük işlere imza atmıştır. Kayseri’ye ise hızlı tren ve otoban hala gelmemiştir. Ancak bu durum kesinlikle hükümetin ya da bakanlığın ayıbı değildir. Bu durum Kayseri’nin ayıbıdır” dedi.

    Evet Kayseri’ye hızlı tren hala gelmediyse bence de bu durum hükümetin değil Kayseri’nin ayıbıdır.  Kayseri’deki iktidar partisi vekilllerinin, muhalefetteki vekillerin Kayseri’deki oda ve derneklerin Nursaçan'ın da dediği gibi tüm Kayseri’nin ayıbı..

    Evet Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri’ye geliyor. Kayseri halkı haklı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber bekliyor. Aslında Eroğan Müjdesi 2370 gün önce 27 Nisan 2014’te vermişti. Aslında Kayseri o müjdeli haberin hataya geçmesini istiyor.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar