Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    Çayı koy Rize Cuma akşamı sizdeyiz! (Arşiv 2 Şubat 2017)

    04 Temmuz 2020 - 08:59 - Güncelleme: 08 Ağustos 2020 - 13:51

    Çayı koy Rize Cuma akşamı da sizdeyiz!

     Süper Lig’de özellikle ligin ikinci deversinde adeta Kaserispor fırtınası esiyor. Şaka felan değil, rüya hiç değil, böyle bileğinin hakkıyla 90 dakika koşarak, rakibe ecel terleri dökdürerek puanları toplayan Kayserispor, bir anda rakiplerinde korkulu rüyası olmuş durumda.

    21. hafta maçında Kayseri Kadir Has Stadı’nda Bursaspor’u ağırlayan ve 2-0 mağlup ederek seriyi 4’e çıkartan Kayserispor puanını da 22 yaparak 20 Kasım 2016’da Gençlerbirliği yenilgisi ile girdiği ateş hattından da çıkmayı başardı. Kayserispor, ligin ilk devresinde 20 Kasım 2016’da   11. Hafta maçında  sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ne  2-0 mağlup olmuş ve o hafta kırmızı çizginin altına yani düşme potasına girmişti.

    Bursaspor karşısında alınan 2-0’lık galibiyetin ardından, Çaykur Rizesspor’un da Galatasaray ile 1-1 berabere kalıp puan kaybetmesi ile Çaykur Rize’ye ateş hattına atarken kendisi de düşme potasının dışına çıktı.

    24 Şubat Cuma günü deplasmanda Rize ile oynayacak

    Üstelik Kayserispor  hafta da deplasmanda Çaykur Rizespor’a konuk olacak. Cuma günü deplasmanda oynanacak müsabaka ise 19.00’da başlayacak. Kayserispor timsah avından sonra akşam çayına Rize’ye gidiyor.

    Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri çeken Kayserispor, Bursaspor karşısnıda hakikaten müthiş bir oyun ortaya koyarak 3 puanı bileğinin hakkıyla aldı.

    Maçın başından itibaren Umut Bulut, Güray Vural ve Deniz Türüç ile sayısız net gol pozisyonlarına giren Kayseirspor devreyi golsüz kapatmasına rağmen ikinci devrenin hemen başında, takımın yıldız golcüzü Welliton ile skoru 1-0 yaptı. Kayserispor ikinci golü ise yine sahanın yıldızı Rajko Rotman ile buldu.

    Kalede Ali Ahamada adeta devleşti ve Bursaspor’un etkili ayaklarına kalesini kapattı. Müthişde kurtarışlar yaptı. Defans buloğunda Levent Gülen, Mabiala ve Hakan Aslantaş’ın müthiş performansı, orta alanda, Rotman Deniz Türüç ve Lawal’ın yine akıl almaz performansı ileride Güray ve Umut Bulut’un müthiş çabası Kayserispor’a galibiyeti getirdi.

    Yine özellikle ikinci yarıda oyuna giren ve ikinci devrenin hemen başında attığı golle takımı adeta ateşleyen Welliton’un performansı da ayakta alkışlanacak cinstendi. Aynı şekilde ikinci yarı Lawal’ın yerine giren N’Guame da görevini başarıyla yerine getirenler arasında idi.

    Rehavete kapılmadan hırsla mücadele ettiler.

    Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray galibiyetlerinin ardından takımda bir performans düşüklüğü bekleniyordu. Korkulan olmadı. Oyuncuları hakikaten tebrik etmek gerekiyor ayakları yere basarak rehavete kapılmayarak oyun çıkarttı. Rakibi 90 dakika boyunca adeta rakip sahaya hapsetti. Bursaspor’dan daha fazla koştu daha fazla golü aradı, daha fazla hıslı ve istekli idi. Şüphesiz tüm bunlar bir araya gelince galibiyet kaçınılmaz oldu. Üstelik Bu karşılaşma çok rahat  5-0, 6-0  bitecek bir maçtı. Olsun 2-0 ‘da hakikat bir sonuç.

     

    Bursaspor maçını 9.200 taraftar izledi.

    Bursaspor maçında galibiyetin en önemli mimarlarından birisi de şüphesiz tribünler oldu. Kayserispor’u Bursaspor maçında resmi rakamlara göre 9200 taraftar izledi. Bu hakikaten küçümsenemeyecek bir rakam ve bu sezonun rekoru. Fenerbahçe maçındaki resmi rakamın 8.045 olduğunu düşündüğümüzde Bursaspor karşılaşmasını izlemeye gelen taraftarın 9.200’lere ulaşması demek hakikaten küçümsenemeyecek bir sayı olduğu ortaya çıkmakta.

     

    Bursaspor galibiyetinin önemli mimarlarından biri de taraftar oldu..

    Kayserispor taraftarını tebrik ediyorum. Özellikle Kapalı Kale gurbunu tribünleri ateşlediği için tebrik ediyorum. Hakikaten önemli bir misyon üstlenmiş durumdalar Sarı-Kırmızılı oyuncuları motive etme adına büyük bir görevi yerine getiriyorlar. Tribünleri ateşleme adına önemli bir görevi yerine getiriyorlar.

    Üstelik Bursaspor maçında taşkın hareketlerden de kaçındılar bu çok önemli. Kayserispor Kulübü’ne ceza gelmemesi adına taşkınlıklardan kaçınmış olmaları sevindirici umuyorum, sezon sonuna kadar bu şekilde devam edeceklerdir.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar