• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



Bitti diyorduk ama bitmemiş; Çok daha öldürücü hale gelecekmiş!

05 Mayıs 2022 - 20:41 - Güncelleme: 06 Mayıs 2022 - 13:27

Koronavirüste korkutan öngörü 'Daha en kötüsünü görmedik. Çok daha öldürücü hale gelebilir' evet aynende bunu söylüyor. Üstelik bu söylem 2-3 gün önce ortaya atıldı. 

Ancak kimse önemsemedi sanki. Köşede bucakta küçük puntolarla habere yer veriliyor.. Kimbilir belki de  brileri insanları huzursuz etmek panik yaşatmak istemiyor..

Oysa iddiayı ortaya atan kişi ise öyle sıradan biri kesinlikle değil..

'Koronavirüste daha en kötüsünü görmedik, Çok daha öldürücü hale gelebilir" diyen o kişi Bill Gates..
Evet yanlış duymadınız, dünyanın en zengin iş adamlarından birisi olan Bill Gates.. 

Koronavirüs ile ilgili 'Çok daha bulaşıcı ve ölümcül olacak' diyen  Microsoft'un kurucusu ve büyük ortağı, hatta dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Bil Gates, Koronavirüs ile ilgili yine çok dikkat çeken yorumlar yapıyor örgörülerde bulunuyor..

Özellikle Rusya Ukrayna savaşının ardından adeta bir anda gündemden düşen Dünya ile birlikte ülkemizde de vaka ve ölü sayısında hızla düşüşe geçen Koronavirüs Pandemisinin malesef ülkemizde de dünyada da faturası ağır oldu..

Bill Gates'e göre de tehlike henüz geçmiş değil sıkıntı devam edecek gibi...

Peki faturanın ağır olduğu ifade ettiğimiz koronavirüste son durum nedir kaç kişi hayatını kaybetti?

3. yılına girdiğimiz koronavirüs salgınında resmi rakamlara göre dünya genelinde ölenlerin sayısı 6.2 milyonu geçmiş durumda. Tabi bu DSÖ'nün (Dünya Sağlık  Örgütü) nün resmi rakamları.

Oysa Bir çok avrupa ülkesinde koronadan ölenlerin sayısının öyle açıklandığı gibi 6.2 milyon olmadığı ifade ediliyor..

Uzmanlar, Berlin ve Brüksel nüfusunun toplamından fazla olan 6 milyon ölüm rakamının gerçeği yansıtmadığı görüşünde. 

Yapılan araştırmalara göre korona salgınında yetersiz kayıt nedeniyle bir çok ölümlerin korona ile ilişkilendirilmediği bu nedenle rakamın düşük gösterildiği iddiası çok güçlü..

Yine  The Economist'teki bir araştırmaya göre, dünyada Covid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısının 14 ila 23 milyon arasında olduğunun tahmin edildiği ifade ediliyor.

Yapılan araştırmada 3. yılına giren Covid-19 salgınında vaka sayısının da 450 milyona ulaştığı ifade ediliyor. 

Türkiye'de durum;

Türkiye'de koronavirüsten dolayı bugüne kadar ölenlerin toplam sayısı ise resmi rakamlara göre, 98 bin 808 olarak  ifade ediliyor. gayri resmi rakamlara göre de ölenlerin sayısının en az 400- 500 binlere ulaştığı konuşuluyor.

 Hali hazırda Covid-19 pandemisinin faturası bu şekilde iken;

 'Daha en kötüsünü görmedik, Çok daha bulaşıcı ve ölümcül olacak " diye uyaran Bill Gates'in bu sözleri hakikaten dikkate alınması gerekiyor.   

Çünkü Bill Gates, bundan 7 yıl önce 2015'te yaptığı bir konuşmada dünya üzerinde bir salgın hastalık olabileceğinin sinyalini  vermişti!

İngiliz medyası Financial Times’a önemli açıklamalarda bulunan Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Covid-19 nedeniyle şimdiye kadar dünya genelinde  6.2 milyonun üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ancak bu salgının  çok daha öldürücü bir hale gelebileceği  uyarısında bulundu! 

Bill Gates, 2021 Aralık ayında da yine Covid-19 salgını ile ilgili  Omicron varyantını tahmin etmiş ve "Çok daha bulaşıcı ve ölümcül bir varyant oluşabilir. Bu da dünya daha pandeminin en kötü haliyle karşılaşmamış demek oluyor” demişti.

Bill Gates'in özellikle Covid-19 pandemisi ile ilgili son bir kaç gün önce yaptığı bu açıklamalar malesef ülkemizde pek fazla gündem olmadı. Malesef işin uzmanları televizyon programlarında tartışma konusu olarak ele almadı. 

Ancak 7 yıl önce böyle büyük bir salgının olacağını tahmin eden, yine 2021'de Omicron öngörüsü ile tehlikenin boyutunu ortaya koyan Bill Gates'in bu uyarıları dikkate alınması gerekiyor. 

Bu uyarılar hiçte hafifa alınacak gibi görümmüyor!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar