Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    BİLAL'I PARLATAYIM DERKEN KAYSERİSPOR'U DÜŞÜRECEKSİNİZ!

    19 Mart 2022 - 08:09 - Güncelleme: 19 Mart 2022 - 11:42

    Kayserispor'u Karagümrük maçını da 3-0 kaybetti. Kayserispor 4 haftadır kaybediyor. Kayserispor'un  Lung gibi Süper Lig'in belki de en iyi 3 kaleciden birisi var lakin Doğan Alemdar'ı parlattığı gibi Bilal'i de parlatma düşüncesindeki Kayserispor Lung yerine Bilal Bayazıt'ı tercih ediyor.

    Son örneğini bu maçta yaşadık. Fatih Karagümrük karşılaşmasında Bilal Bayazıt kalede yer alırken Lung yedek kulübesinde oturdu

    Kusuru bakmayın ancak bu kafayda bu takımı küme düşürürsünüz. Bu fikir Berna Gözbaşı'nın mı yoksa Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın mı bilinmez ancak böyle bir haftada kalede Bilal tercihi kesinlikle büyük hata.

    Gerçi Hikmet Karaman'ın Bilal'i parlatmak için oynattığını düşünmüyorum. Bu tercih biraz da yönetimin baskısı ile alınmış bir tercih gibi görünüyor. Ancak bu durum Kayserispor'daki gidişatı tamamen iyice tehlikeye sokuyor.

    Bilal'i parlatmak için Kayserispor'u riske atmamak gerek. Üstelik Bilal'in kesinlikle Doğan Alemdar tarzı bir yeteneği olduğunu da düşünmüyorum.

    Bu kaleci de bu kadar fazla ısrara da hiç gerek yok. 22 yaşındaki genç kaleci bir kere boydan kaybediyor. 1.85 boya sahip Bilal ideal kaleci boyu standartlarının da zaten altında bulunuyor. 

    Taraftar Hikmet  Karaman'a tepkili!

    4 haftadır üst üste gelen yenilgilerin ardından tribünün tepkisi de haklı olarak artmaya başladı. Taraftar alınan yenilgilerden kötü sonuçlardan özellikle Hikmet Karaman'ı sorumlu tutuyor. ve sosyal medyada özellikle Hikmet Karaman'ın istifa etmesi yönünde ciddi tepkiler var. 

    Bence asıl sorumlu Hikmet Hoca değil yönetim!

    Ancak ben tek sorumlunun Hikmet Hoca olduğunu düşünmüyorum. Kayserispor'un son 4 haftada alınan kötü sonuçlarda tek sorumlu kesinlikle Hikmet Hoca değil. Asıl sorumlu kesim yönetim. Hikmet Hoca'dan önce yönetimin istifa etmesi gerekiyor.

    Son 3 sezonda hoyratça yapılan transferler ortadı. Kulübü trilyonlarca borca sokulduğu gün gibi ortada. 

    Hikmet Hoca'nın değil Yönetimin istifa etmesi şart!

    Kulüp kesinlikle şeffaf yönetilmiyor. Kulübün borcu adeta şehir efsanesine dönmüş durumda. Kimine göre 450 milyon kimine göre 900 milyon TL borç var. 

    Her sezon fiyasko transferlerle borç yumağı çığ gibi büyüyor. Yine sezon başında yapılan onca kötü ve yanlış transferlere rağmen bana göre en isabetli karar Hikmet Karaman'ın takımın başına gelişi oldu. 

    Hikmit Karaman onca yanlış transferlere rağmen takımı toparladı takım yaptı iy sonuçlarda aldı. Ama maya kötü temel bozuk.  İstikrarlı bir gidiş olmuyor inişli çıkışlı grafik var. Bu da Hikmet Hoca'dan değil sezon başındaki yanlış transfer politikasından yanlış oyuncu seçiminden kaynaklanıyor. 

    Bu nedenle Hikmet Hoca'dan ziyade yönetimin ivedilikle görevi devretmesi şart!!

    Gelelim 3-0'lık Yenilgiye..


    Süper Lig ekiplerinden Kayserispor bu hafta da mağlup oldu. Yoğun kar altında İstanbul'da Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelen Sarı-Kırmızılı ekip sahadan farklı bir skorla yenik ayrıldı.

    Kayserispor Süper Lig'de 30 hafta maçında deplasmanda Fatih Karagümrük'e 3-0 mağlup oldu. Emre Mor'un 3 gol attığı karşılaşmada Kayserispor mağlup olurken taraftarını da iyice endişelendirmeye başladı. Kayserispor ligde 4 haftadır mağlup oluyor

    Trabzonspor, Alanyaspor, Konyaspor ve dün akşamda Fatih Karagümrük'e mağlup olan Kayserispor 4 haftada 0 puan çekti.

    38 puanla 30 haftaya 10. sırada giren Sarı-Kırmızılı ekip Fatih Karagümrük yenilgisinin ardından -5 averaja ulaşınca maç eksiği bulunan ve aynı puanla 11. sırada yer alan Galatasaray ile yer değiştirdi ve Kayserispr 11. sıraya geriledi.  Üst üstte dördüncü yenilgisini alan Yukatel Kayserispor ise kötü gidişe bir türlü 'DUR' diyememiş oldu.

    Karagümrük'ün 3-0 aldığı karşılaşma sonrası Kayserispor 38 puanda kalırken Süleyman Hurma'nın takımı Fatih Karagümrük ise puanını 43'e çıkardı. 
     
     Fatih Karagümrük'ün gollerini ise 10 -35 ve 74'nci dakikalarda Emre Mor kaydetti. Emre Mor ortaya koyduğu futbolla da dikkat çekti. 

    Zaman zaman etkili olan kar yağışı zor anlar yaşattı. Hakem Kadir Sağlam 3 kez oyunu durdurarak saha çizgilerinin yeniden çizilmesini istedi. 

    Bu skorla Kayserispor puan cetvelinde 1 basamak geride kalırken gözler Antalyaspor, Sivasspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor gibi Kayserispor'un yakın takipçilerinin oynayacakları maçlara çevrildi. 

    Öteyandan Puan cetvelinde düşme potasında yer alan Çaykur Rizespor'un lider Trabzonspor'u 3-2 mağlup etmesi ise aşağıdaki dengeleri tamamen değiştirdi. 
    Çaykur Rizespor'un ümitleri Trabzonspor galibiyeti ile yeniden yeşerirken ligde kalan 8 haftada nasıl bir performans ortaya koyacakları ise merak konusu.  

    30. Haftanın ardından liglerede de milli maç nedeniyle 1 hafta ara verilecek. Kayserispor'un Fenerbahçe ile Kadir Has'ta oynayacağı müsabaka ise milli maç sonrası 3 Nisan'da oynanacak. 

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar