• Reklam
Reklam
Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



BERNA GÖZBAŞI'NA AÇIK MEKTUP! "KULÜBÜ NE KADAR BORÇLANDIRDI AÇIKLAMAYA YÜREĞİ DAYANACAK MI?"

17 Ocak 2021 - 16:48 - Güncelleme: 19 Ocak 2021 - 10:12


BERNA GÖZBAŞI'NA AÇIK MEKTUP!

"KULÜBÜ NE KADAR BORÇLANDIRDI
AÇIKLAMAYA YÜREĞİ DAYANACAK MI?"


Kayserispor'da tam işler yoluna girecek derken yine yeniden başa dönmenin sancısı mı yaşanıyor. Kötü günler geride mi kaldı diye beklerken son Gaziantep yenilgisi ile yine ortalık toz duman oldu.

Kayserispor, yeni hocası Petrescu'nun evraklarının yetişmemesi nedeniyle  alt yapı hocaları ile çıktığı  son iki maçta Denizlispor ve Malatyaspor karşısında aldığı galibiyetle "Tamam her şey yoluna girecek" derken, taraftar "Yine başa mı dönülüyor?" endişesi yaşamaya başladı.

Kayserispor'da maaşları 5 bin TL bile olmayan Alper ve Uğur Hoca'nın hazırlayıp çıkarttığı iki maçta Denizli ve Malatya karşısında alınan galibiyetlerle kulübe 6 milyon TL para kazandırıldı.

TARAFTAR YENİDEN ENDİŞELENMEYE BAŞLADI

Bunu bir  bir kenara koyalım, maliyeti bonusları ile birlikte yaklaşık 1 milyon avro olan Dan Petrescu'nun yönetiminde; üstelik hocası yeni takımdan ayrılmış iç karışıklığın yaşandığı Gaziantep karşısında Kayserispor'un galip gelememesi taraftarı hayli üzmüştür ve  yine sıkıntıya sokmuştur . 

Her ne hikmettir Süper Lig'de göreve yeni başlayan teknik adamlar arasında ilk maçlarda galip gelemeyen tek takım unvanını da eline geçirmiş olan Kayserispor'da taraftar yine kabus dolu günlerin gelmesinden korkuyor. 

UMARIZ YENİDEN KABUS DOLU GÜNLERE DÖNÜLMEZ.

Umarız Aybaba dönemindeki o kabus dolu seri tekrarlanmaz umarım Gaziantep yenilgisi ile yeni bir mağlubiyet serileri başlamaz! Bu hafta Başakşehir sonrasında Fenerbahçe maçları ile devre kapanacak yine umarız bu takım devreyi en az kayıpla kapatır!!

Geride kalan 18 haftada 4 galibiyet 4 beraberlik ve 10 yenilgi alan ve Kayserispor topladığı 16 puanla hala puan cetvelinde ateş hattının tamda içinde yer alıyor. 

Yazıya "Berna Gözbaşı'na açık mektup" başlığını koyduk.. Şöyleki; 

Berna Gözbaşı, Kayserispora Başkan olduktan sonra gerek bu satırlarda gerekse Kent Türk Tv'deki FUTBOL ARTI Programı'nda çeşitli sorular sormuş ancak hiç birine gerçek ve Kayserispor sevdalılarını tatmin edecek şeffaf cevaplar alamamıştık.

Sayın Başkan ya cevap vermedi, ya alakasız twitlerle (Kendisi sosyal medyayı çok sever ve o platform onun için vazgeçilemez bir sevdadır) cevapladı.

BERNA GÖZBAŞI'NIN HER FIRSATTA ESKİ BORCU GÜNDEME GETİRMESİ HERKESİ BAYDI!

Bu twet ve cevaplarında ise hep çok yorulduğunu, kimsenin kendisine yardımcı olmadığını (Sanki etrafında kimseyi bırakmış gibi) savunmuş ve "SAAT KAÇ?" diye sorsan bile alakasız bir şekilde "Eski borçlardan" bahsetmiştir!!.

Berna Gözbaşı borçlarla alakalı olarak Basın Sözcüsü aracılığı ile  sürekli olarak ajitasyon yaptırmış Türkiye'deki hemen hemen bütün kulüplerde olan yaklaşık 10 yıldan bu yana da Kayserispor'un da içinde bulunduğu borç sıkıntısını hep kendi iş bilmezlik, futboldan anlamazlık ve ciddi sportif başarısızlıklarına "KILIF"olarak kullanmıştır.

TUTARSIZ AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ KULÜBÜ 225 MİLYON TL BORÇLA DEVRALMIŞKEN "330 MİLYON TL İLE BORÇLA DEVRALDIK" SÖZLERİ ŞOK ETKİSİ YARATTI

Kendisinin de içinde bulunduğu önceki yönetimi yerden yere vurup kendi görevlendirdikleri "Bağımsız denetçiler"in tesbitine göre yönetimi 260 milyon borç ve yakın gelecekte 35 milyon alacak yani özetle net 225 milyon TL borç ile teslim almışken kendisi ve Basın Sözcüsünün açıklaması "330 milyon TL borç devraldık" şeklinde olmuştur.

Her ne kadar Berna Gözbaşı son zamanlarda bir televizyon programında devraldığı borcun 230 milyon TL civarında olduğunu itiraf etse de Basın Sözcüsünün  açıkladığı 330 milyon TL ve devamında daha üst rakam borç dedikodularına sebep olduğu için ne önceki yönetimden nede kamuoyundan ÖZÜR DİLEMEMİŞTİR!!.

SONRADAN BORCU 230 MİLYON TL OLARAK TELAFUZ ETMEYE BAŞLADI ANCAK ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI İÇİN BİR 'ÖZÜR' BİLE DİLEMEDİ

Kendisinden önceki yönetim 2017-18 sezonu devre arasında devraldığı borcu (Faiz,kur farkı ,vergi ,mahkeme masrafları, tazminatlar, kayıtsız borçlar vs) yaklaşık 140-150 milyon TL. ile kapatmıştır. Bu borcu kapatmak için kullanılan kredinin 2,5 yıllık faizi en az 50 milyon TL civarında olup, bunun anlamı önceki yönetimin daha öncekinden aldığı borç (herşey dahil) 200 miyon  TL kadardır.

Berna Gözbaşı'nın devraldığı kendi beyanıyla 230 milyon TL  borç düşünülürse önceki yönetimin yani önceki yönetimin. 2,5 yılda yaptığı toplam borç sadece 30 milyon TL olup, her yıla yaklaşık 10 milyon TL  düşmektedir. Bu kadar borç artırarak hem en kötü şartlarda ligde kalınmış hemde alınan oyuncular KAYSERİSPORA layık futbolcular olmuştur.

Önceki yönetim döneminde, belki hatalarda yapılmış olabilir ama futbol dünyasında kabul edilebilir seviyede olmuştur.

Buraya kadar Berna Gözbaşı'nın  ekip ruhuna aykırı, hem doğru olmayan hem de etik kabul edilemeyecek açıklamalarından ve önceki dönem gerçeklerinden bahsettik.

Berna Başkanın bu açıklama ve imza yetkilisi olarak içinde bulunduğu yönetimi "REDD-İ MİRAS" etmesi tamamen kendi iradesi olup, eski yönetici arkadaşlarını ve kendisini yönetimine alan önceki başkanını üzebilir ama bu konular bizim ilgi alanımız değil. .

Burada geçmişi anlatarak bu günün analizini yapmaya çalışıyoruz ve bu maksatla yazı başlığına dönerek BERNA BAŞKANA  bazı sorular sormak istiyorum.

Özellikle de şunu çok merak ediyorum"BERNA BAŞKAN'IN;  HARCADIĞI PARAYI VE YAPTIĞI BORCU KAMUOYUNA AÇIKLAMAYA YÜREĞİ DAYANACAK MI?"

Şimdi soruları sılamaya başlayalım; 

SAYIN BAŞKAN;

1-Görevi devraldığınızda bütün hesaplara vakıftınız. Genel kurula siz götürdünüz. Herşeyi bilerek aday oldunuz.Sonrasında yaptığınız açıklama ve davranışlardan bir pişmanlığınız var mı?

2-Geçtiğimiz yıl,11.haftada göreve geldiniz. 23 hafta sizin başkanlığınızdaki yönetim görevdeydi ve KÜME DÜŞTÜNÜZ! (Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile ligde kaldık)
Geçtiğimiz sezon, devre arasında 10 futbolcu alıp, 2 hoca değiştirerek ligden düşmemizi BAŞARI olarak  mı değerlendiriyorsunuz? 

3-Bu sezon başında,17-18 oyuncu aldınız. Geçtiğimiz devre arasıyla birlikte yaklaşık 30 oyuncudan şu anda Kayserispor formasına layık kaç oyuncu aldığınızı hiç düşündünüz mü?

Bütün hıncınıza rağmen halen bel bağladığınız tecrübeli-genç oyuncular önceki dönemden kalma değilmi? (Lung, Sapunaru, Doğan, Pedro, Emre, Nurettin vs)

4-Harcadığınız veya borçlandığınız rakamları açıklamaya yüreğiniz dayanır mı?

5-Fernandes, Kanga, Alibec, Acha, Stum, Manzala, Lennon, İlhan Parlak, İlhan Depe, Muğdat, Krviziç, ve Türkiye'de kulüp bulamayacak bu oyuncuları size kim önerdi?

Menejerleri kimler? Sizin sorumluluğunuz nedir? Yoksa önceki yönetimdeki "HABERSİZ" liğiniz BAŞKAN! olmanıza rağmen devam mı ediyor ?

6-Geçtiğimiz günlerde ulusal kanalların birinde, çok sevdiğiniz ve taraftarı olduğunuz Fenerbahçenin sözcüsü Emre Bol, sizinle çok uzun sohbet ettiğini ve Dan Petresku yu kim aldırdı? diye sorduğunu sizinde "İlk defa kendi istediğim hocayı aldım"dediğinizi açıkladı.

Peki o zaman görev sürenizce 30 futbolcu ve önceki 4 hocayı kim aldı?
Mesuliyet kime aittir? 


7-Görevde bulunduğunuz 1,5 sezonda aldığınız, ,muhtemelen alacağınız ve futbol otoriteleryle birlikte, taraftarlarımızında başarısız ve çok kötü olarak kabul ettiği 10'larca transferin önceki dönemlerle kıyaslamasının dahi yapılamayacağının farkındamısınız?

 8-Bu kısa zaman diliminde önceki yönetimlerin 6-7 senede borçlanamadığı kadar borçlanıp, geçtiğimiz yıl küme düşmemizi ve bu yıl ise can çekişmemizi eski borçlara mı bağlıyorsunuz? 

9-Elimizde "Kabul edilemez" harcama ve borç rakamları olmssına rağmen harcama limitleri ve kulübümüzün menfaatleri açısından bu konuya girmiyorum. Şeffaf olduğunuzu iddia ettiğinize göre siz bir açıklama yapabilir misiniz?

10-Geçtiğimiz günlerde Basın Sözcünüz, "Sadece ikinizin transfer tahtasını açmaya çalıştığınızı, yanlız olduğunuzu" yazmış, böylece artık geçer akçe olmayan - Eski borçlara- gönderme yapmak istemiş ve bu arada da 2 yanlız kahraman!  İmajı vermek istemiştir.

Ancak, akşam saat 20 lerde Kapalıkaleden Ahmet Dirgenali konuyu sorup, ikide bir eski borç konusunun sevimsizliğini dile getirince, saat 22.00 sıralarında transfer tahtasının açık olduğunu belirten açıklamanız geldi. Gece yarısı kime ödeme yaptınızda tahta açıldı? Yoksa problem çözülmüşmüydü? 

11-Son olarak, Bu kadar transfer, (Hepsinin bonserviside Kayserisporda ve kurtulmak  kolay değil) ve bu kadar harcama sonunda, ligde kalırsak kulübe verilen zarar;  aklı başında ve futboldan anlayan bir yönetimle belki 3-4 senede tamir edilebilir.

ALLAH göstermesin ama ya geçen seneki (BAŞARI!) nızı tekrarlar ve takımı küme düşürürseniz, KAYSERİSPOR'UMUZUN geleceği hakkında bir düşünceniz var mı?

Yoksa bana ne? der, o çok sevdiğiniz sosyal medyanıza geri mi dönersiniz?

Benim sorduklarım ve  kamuoyunun merak ettiği daha birçok soru başkanın cevaplarını beklemektedir.

Bu arada, Berna Gözbaşı bu sorulara içtenlikle  cevap verir ve birlik- beraberlik ruhuyla çözüm önerilerini anlatır işte o zaman bizlerde yapıcı eleştirilerimizle birlikte kendisine destek oluruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar