Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    BERNA GÖZBAŞI DÖNEMİ HARCAMALARI İLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI!

    20 Ocak 2023 - 10:19 - Güncelleme: 20 Ocak 2023 - 10:53

    Bağımsız denetçiler iş başında Kayseri'de spor kamuoyunun meraka beklediği konu açıklığa kavuşacak. Tabi Başkan Ali Çamlı bu konuda yeterince şeffaf olmalı ve bağımsız denetçilerin çalışmalarını yine şeffaf birşekilde Kayseri kamuoyu ile paylaşmalı.

    Kayserisopr Kulübünün borcu son 3 yılda  yüzde 450 gibi astronomik bir şekilde arttarak sezon sonu itibarıyla 1.2 milyar TL olması tahmin ediliyor. 

    Kayserisopr'u kulüp tarihinde 1.2 milyar TL'lik borç yükü ile en çok borçlandıran başkan olarak tarihe geçen Berna Gözbaşı dönemi mercek altına alınmaya başlandı. 

    Kayserispor Kulübü'nde görevlendirilen iki bağımsız denetçi Berna Gözbaşı'nın görev yaptığı son 3 yıllık dönemin bütün mali yapısını bütün harcamaları incelemeye altına aldı. 

    Kayserispor Kulübü'nde çok tartışılan Berna Gözbaşı döneminde yapılan bütün harcamalar mercek altına alındı. Bağımsız denetçiler kulübün geçmiş son 3 yıllık mali yapısını didik didik inceliyor..

    Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurulda,  900 milyon TL borçla kulübü devralan yeni başkan Ali Çamlı, Berna Gözbaşı dönemine ait yapılan harcamaları ve mali yapının denetlenmesi amacıyla bağımsız denetçilerin görevlendirileceği sözünü vermişti. 

    İşte Ali Çamlı verdiği o sözün arkasında durdu ve geçtiğimiz günlerde Kayserispor Kulübü'ne bağımsız iki denetçi görevlendirdi.  

    Kayserispor'da 2 bağımsız denetçinin Berna Gözbaşı dönemindeki mali yapıyı yapılan  denetlemeye başladığı belirtildi.

    Bağımsız denetçiler özellikle son 3 sezonda Kayserispor kulübünün yaptığı bütün transferleri, oyunculara ödenen paraları merajerlere ve menajerlik şirketlerine ödenen ücretleri, sağlık harcamalarını kulübün bütün alacaklarını, özellikle de  kulübe yapılan bağışları mercek altına alacak. 

    Öteyandan Kayseri kamouyu  Kayserispor Kulübü'nün yeni başkanı Ali Çamlı'dan şeffaf bir çalışma yürmesini bekliyor.  Aksi halde sezon sonu 1.2 milyar TL'yi bulması tahmin edilen borcun hesabını Ali Çamlı vermek zorunda kalacaktır.. 

    BU BORÇ YÜKÜ KAYSERİSPOR İÇİN KORKUNÇ BİR FACİADIR

    Kayserispor Kulübü'nün borç yükü ile ilgili bu korkunç facianın 10 dakikalık genel kurul raporu ile başkan Berna Gözbaşı'nın ağlamaklı duygusal konuşması neticesinde kalkan ellerle kesinlikle ve kesinlikle kapatılmaması gerektiğini genel kurul sonrasında söylemiştik.

    Bu sözlerimizin takipçisi olacağımızı da tekrarlıyoruz.

    Kayseri'de Kayserispor' gönül vermiş binlerce vatandaşımız binlerce taraftarımız   adına tekrar diyoruz ki;

    Kayserispordaki bu korkunç borç yükünün sebepleri,  Kayserisporumuz adına, Dürüstlük adına, Hak ve adalet adına, İnançlarımız adına, asla ve asla kapatılmamalı.!!

    Kayserispor'un sezon sonu ulaşması tahmin edilen .1.2  milyar TL'lik bu borcu,  normal futbol harcamaları ile asla açıklanamaz. Böyle olsa bile  bu kadarlık borç sadece transfer yanlışlarından kaynaklanamaz.!

    ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM,  BU KADAR BORCUN OLUŞMASINDAKİ ESAS FAKTÖRLER MUTLAKA ORTAYA ÇIKARTILMALI! 

    Şu anda Kayserispor Kulübü'nde çalışma yürüten bağımsız denetçiler; Kayserisopr'u tarihinin en büyük borç batağına sokan Berna Gözbaşı yönetiminin sorumluluğunda oluşan bu borçların oluşmasındaki esas faktörler mutlaka deşifre etmeli sebeplerini ortaya koymalı..

    Kayserispor mali yapısını inceleme altına alan bağımsız denetçiler, Berna Gözbaşı yönetimi Kayserispor Kulübünü böyle korkunç bir borç yüküne nasıl ulaştırdı mutlaka ortaya çıkartmalı.  

    BAĞIMSIZ DENETÇİLER, KAYSERİSPOR'UN TRİLYONLARI KİMLE AKTARILDI BUNU ORTAYA ÇIKARMALI!!!

    Bu durum sıradan bir durum değildir. Bunun üzerine kesinlikle gidilmelidir.

    Bu şehrin kaynaklarının Kayserisporumuz kullanılarak hangi menejer ve onların şehrimizdeki aracılarına gittiği,  hangi çöp futbolculara ne kadar harcama yapıldıığı  ama futbolcunun eline ne geçtiğİ yine bağımsız denetçilerin yapacağı bu denetimle mutlak suretle ortaya çıkacaktır..!

    Kayserispor'un trilyonları kimlere aktarıldı?

    Bu arada bağımsız denetçilerin yapacağı bu çalışma neticesinde   Kayserispordan nemalananlar da  mutlaka ortaya çıkacaktır. Kayserispor'un trilyonlarının kimlere aktarıldığı gün yüzüne illaki çıkacaktır.. 

    Umarım Kayserispor'un yeni başkanı Ali Çamlı bu konuda Kayseri kamuoyunu da şeffaf bir şekilde bilgilendirir, umarım bağımsız denetçilerin bu çalışmaları Kayseri kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılır aksi halde Ali Çamlı bu yükün altından kalkamaz. ! Son üç yılda Kayserispor'un yüzde 450 artan borç oranın izahı vakit geçirmeden kamuoyu ile paylaşılmalı..!
     

    ÖZELLİKLE 2020 VE 2021 YILLARINDAKİ TRANSFERLER TİTİZLİKLE ARAŞTIRILSIN!!

    Bu arada Kayserispor'da üzerinde ciddi bir şekilde durulması gereken bir hususunda   özelliklede 2020 ve 2021 yılarında yapılan transferler olduğunu önceki yazılarımızda da belirtmiştik.  Ali Çamlı Başkan'a ve yönetimine bu hususu bir kez daha hatırlatmak istiyorum..

    Özellikle 2020-2021 döneminde yapılan transferler, menejerler ve ilimizdeki irtibatlarına dikkat çekiyorum. Bu konu titizkille araştırılmalı. Bağımsız denetçilerin çalışmaları sonrasında eminim bu konu ile ilgili de zaten detaylar da ortaya çıkacaktır..!

    Ali Çamlı, Bağımsız denetçilerin yapacağı çalışmanın neticesini  de kamuoyuyla,genel kurulla ve/veya ilgili adli idari makamlara ileteceği yönünde verdiği sözü de bir kez daha hatırlatıyoruz. Umarız Ali Çamlı bu sözünün arkasında durur..!

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar