Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    ALİ NAİBİ 'HEDEF AVRUPA' DİYOR LAKİN KAYSERİSPOR'UN 2013-2014 SEZONUNDA DA HEDEFİ AVRUPA İDİ!!!

    12 Haziran 2021 - 13:04 - Güncelleme: 12 Haziran 2021 - 13:47

    Kayserispor'un çiçeği burnunda Futbol Direktörü Ali Naibi'den bugün dikkat çeken ve tarafftarı da heyecanlandıran bir açıklamada geldi.

    Kayserispor'un yeni sezondaki hedefini açıklayan Naibi diyor ki; "Kayserispor, Avrupa Kupası'na katılan takımlardan birisi olacak"  

    Hakikaten de kulağa hoş geliyor değilmi?

    Malesef davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Kayserispor bu söylemleri 2013-2014 sezonunda da ortaya koymuştu. O sezon Kayserispor neler yaşadı ligi kaçıncı sırada bitirdi merak edenler şöyle arşivleri bir yoklasın!!

    Düşünün bir kere; Kayserispor gelecek sezon UEFA Kupası'nda katılmış hatta daha büyük düşünün Kayserispor şampiyonlar ligine katılmış..

    Bence de harika bir şey olur süper olur hatta...

    Kayserispor'a gönül veren Büyük Kayserispor taraftarı, bu kulübü karşılık beklemeden bağırlarına basan Kayserispor taraftarı şimdi bu açıklamayı bu mesajı okuyunca ne sevinmişlerdir. 

    Hakikaten çok ayıp..!!

    Ya kardeşim, Kayserispor'u karşılıksız seven Kayserispor için yüreklerini ortaya koyan bu taraftarı boş beleş vaadlerle beklentiye sokmayın..!!

    Kayserispor'dan bahsediyoruz. Son iki sezonda bir kez küme düşmüş, bu sezon da kıl payı hatta büyük mucizelerle  ligde kalmış 41 puanla potanın 1 puan üzerinde ligi tamamlamış  mevcut tadrosunda 2'şer 3'er yıllık imza atmış bir çok yabancı çöp oyuncusu olan  bir takımdan bahsediyoruz..

    Önümüzdeki günlerde genel kurula gidecek olan ve şu anki Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın: "215 milyon TL borç ile devraldım" dediği borcun şimdilerde  450 hatta kimine göre 475 milyon TL olduğu konuşuluyor..

    Böylesine borç batağı içinde bulunan bir takım için yeni sezonda "HEDEFİMİZ AVRUPA" diye söylemlerle yola çıkarsanız bu kulübe en büyük ihaneti de yapmış olursunuz.

    Ali Naibi; "Kayserispor, Avrupa Kupası'na katılan takımlardan birisi olacak"  diye açıklama yaparken, belli ki yapacağı ya da kafasında yapmayı planladığı pahalı transferlere zemin oluşturuyor.

    Öyle ya Avrupa! hedefi olan bir takıma öyle sıradan transferler yakışmaz. 

    Kardeşim gidin güldürmeyin bizleri. 

    Burada Ali Naibi'nin bu şovmen çıkışlarına yönetimin azami dikkat etmesi gerekiyor.

    Ali Naibi'nin gazına gelmek demek Naibi'nin 'Avrupa hedefi' saçmasıyla transfer politikası ortaya koyması demek, şimdilerde 470 milyon TL olan Kayserispor'un borcunun sezon sonunda 1 milyar TL (Eski para ile 1 katrilyona) çıkması anlamına gelir.

    Kayserispor Başkanının bu konuda çok ama çok uyanık olması gerekiyor..
    Anadolu Kulübü'nün gücü ve bütçesi bellidir. Söz konusu Kayserispor ise Kayserispor'un son yıllarda yaşadığı ekonomik durumu da ortadadır.

    Mali açıdan böiylesine sıkıntılı bir kulüp için siz çıkar da "Hedefimiz Avrupa" der sonra yöneticileri de bu deli saçması hedefinize inandırıp bu mihvalde transfere yönlendirirseniz ki (Avrupa hedefi olan bir kulü transfere ciddi bütçe ayırmalı) Kayserispor'u özellikle mali açıdan içinden çıkılması güç bir duruma sokarsınız..

    KAYSERİSPOR BAŞKANI UYANIK OLMALI!!

    Tekrar tekrar söylemekte yarar var diye düşünüyorum;  Kayserispor'un başkanı her kim olacaksa böyle deli saçması boş beleş hayallere kapılıp gereksiz transferlere olur vermesinler. 

    Berna Başkan bunun en bariz örneğini Bülent Bölükbaşı ile yaşamadı mı? sezon başında yaptığı çöp transferlerin sıkıntısı hala çekiliyor. Sezon başında yapılan gereksiz ve yanlış yabancı transferleri hala kulübün başına bela. Üstelik 2'şer şıllık 3'er yıllık akıl almaz sözleşmelere imza attırılmış.

    Gelelim yazının başlığına:

    Evet Kayserispor 2013-214 sezonun da da hedefini AVRUPA olarak belirlemişti. 

    Kayserispor'un o sezon başkanı Recep mamur, idi ve genel menajer de Süleyman Hurma idi.. teknik direktörü de Robert Prosinecki idi. Kayserispor devreyi çok kötü bir yerde tamamladı. Daha sonra ligin ikinci devresinde ise Prosinecki gönderildi takımın başına Domingos Paciencia getirildi.

    Sonrasında  Domingos Paciencia'nin de görevine son verildi alt yapı hocası Ertuğrul Seçme takımın başına getirildi.

    Sezonu Avrupa hedefi ile açan ve ona göre yıldız transferler yapan pahalı oyuncuları takıma kazandıran Kayserispor 34 maçta  7 galibiyet ve 8 beraberlik ve 19 yenilgi aldı 29 upan topladı.

    Kayserisopr 2013-2014 sezonunda 29 puanla ligi son sırada tamamlarken küme düştü. 
    Avrupa hedefi olan Kayserispor'un kadrosunda ise Bobo, Nobre, Biseswar, kaleci Sinan Bolat, Ömer Bayram, Cleyton, Okay Yokuşlu gibi bir çok yıldız isim vardı. 

    Kayserispor öncelikle önümüzeki genel kurulunu bir yapsın yönetim şekillensin. Kimler gelecek kimler kalacak belli olsun.

    Transfere de işte genel kurul sonrası yön verilsin. Şimdiden böylesine boş vaadler peşinde koşulması bu kulübe en büyük ihanet olur.

    Kaldı ki Ali Naibi her fırsatta transfer zemini oluşturmaya çalışıyor. Futbol Federasyonu'nun açıklamış oluduğu yabancı sınırlalamasını sürekli eleştiriyor.

    Yabancı sayısının kısıtlanmamasını sayının artırılmasını istiyor. Kaldı ki Kayserispor'un kadrosunda 2'şer 3'er yıllık sözleşmeleri bulunan yabancı oyuncular var. Bunları nasıl halledeceksiniz bunları nasıl göndereceksiniz bence ilk olarak bu durum üzerinde yoğunlaşılmalı..


     


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar