Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    1 PUANA SEVİNSEK Mİ ÜZÜLSEK Mİ BİLEMEDİM!

    24 Kasım 2020 - 19:27

    1 PUANA SEVİNSEK Mİ ÜZÜLSEK Mİ BİLEMEDİM!

    Kayserispor Ligde 9. Hafta maçında deplasmanda Galatasaray ile deplasmanda berabere kalarak 1 puanı aldı. 1 Pan aldık ancak, Lung sakatlandı, Muğdat kırmızı kart gördü kanatlar, Yasir ve Kwrziç sakatlandı..! Önümüzdeki maçlara bakıyorum Galatasaray karşısında alınan 1 puana sevinsek mi üzülsek mi bilemedim...!

    Kayserispor rakip takım karşısında sadece 1 pozisyona girdi o da gol oldu.  Tıpkı, Kasımpaşa ve Ankaragücü galibiyetlerinde olduğu gibi Kayserispor Galatasaray karşısında da şanslı günündeydi.

    Galatasaray sayısız gol pozisyonlarına girdi ancak değerlendiremedi. Galatasaray dün akşam sahadan   En faz 5-0. 6-0  galip ayrılabilirdi ancak son vuruşlarda etkili olamadı.

     Her ne kadar en az 10 eksikle çıkmış olsa da rakibin ismi, gücü ortada, bu açıdan bakıldığında 1 puan sevindirici gibi..

    Lakin dediğimiz gibi en az 10 eksikle saha çıkmış bir rakip ve çok kötü bir futbol ortaya koyan bir rakip karşısında alınan 1 puan var. Galatasaray karşısında alınan 1 puanı kimse küçümyemez, buna kimsenin itirazı yok.

    Ancak, Lung’un sakatlanması, Yasir ve Kwrzic’in sakatlanması, Muğdat’ın kırmızı kart görmesi işte olayın bu tarafı da hayli sinir bozucu. Çünkü Kayserispor’un Galatasaray maçı sonrasında oynayacağı 2 önemli kader maçı var ki, Karagümrük, ve Göztepe maçları öncesi bu sakatlık ve cezalar hayli düşündürücü.

    KAYSERİSPOR 7 PUAN ALDI ANCAK ŞANSIYLA ALDI

    Kayserispor şu an puanını 7 yaptı ve hala son 4 takımın da içerisinde. Peki puanı biz nasıl aldık şöyle bir hafızaları yoklayalım.

    Kayserispor Kasımpaşaşı’yı içerde mağlup etti. Yeni transferleri yoktu zor bir takım kuruldu şans faktörleri de Kayserispor’dan ya olunca galip geldi.

     Aynı şekilde Kayserispor Ankaragücü’nü mağlup etti. Ankaragücü karşısında da ortaya konan futbol kesinlikle galibiyeti taçlandıracak bir futbol değildi, o maçta ta Kayserispospor’un şansı vardı. Son olarak Galatasaray maçında alınan 1 puanda ortaya konan futbol ve rakibin kaçırdıkları ortada!

    GALATASARAY 10 EKSİKLE OYNADI

    Kayserispor Galatasaray karşısında avantajlı başladı. Koronavirüs nedeniyle Galatasaray’ın 10 eksiği vardı.  (Babel, Arda Turan, Falcao, Omar, Belhanda ve Okan) Galatasaray’ın bu kadar eksik ve kötü olmasına rağmen iyi oynamadı.
    Fatih Terim orada fantezi yaptı 1-0 öndeyiz ve rakip 10 kişi kaldı diye 3-4 oyuncu değiştirdi ve hata yaptı.

    LUNG’U UNUTMAMAK LAZIM

    Lung şu anda ligin en çok gol kurtaran kaleci. Lungun sakatlığı inşallah kötü edğildi. İnşallah önümüzdeki haftalara sarkmaz.  İnşallah sakatlığı cidid değildir ve uzun sürmez ve inşallah “Keşke biz yenilseydik te Lung sakatlanmasaydı” demeyiz.
    1 PUAN ALDIK ANCAK BÜYÜK KAYIPLAR VERDİK
    1 Lung’u kaybettik, 2- sağ ve sol beki kaybettik,(Yasin ve Krzic sakatlandı) Muğdat kırmızı kart gördü.

    Muğdat hiçbir şey vermediği gibi takımını 10 kişi bıraktı. Anlamsız bir şekilde oynuyordu.

    KAYSERİSPOR 5 YENİLGİ ALDI ANCAK “ŞU MAÇI NASIL KAYBETTİK. ÇOK İYİ OYNADIK ANCAK KAZANAMADIK” DİYEBİLECEĞİMZ MAÇ YOK

    Kayserispor’un kaybettiği maçlarda “ÇOK İYİ OYNADIK ANCAK BİZ ŞU MAÇI NASIL KAYBETTİK” diyeceğimiz hayıflanacağımız maç yok. Kayserispor’un 2 galibiyet 1 beraberlik ve 5  yenilgisi var.

    ALANYA-KAYSERİ: 2-0, KAYSERİSPOR-ERZURUM: 1-3,
    KAYSERİSPOR-SİVAS 1-3, Ç.RİZE-KAYSERİ: 1-0,
    KAYSERİSPOR-HATAY: 0-1

    BUNDAN SONRASINA DİKKATLİ OLMAK LAZIM

    Sahaya bir takım çıkıyor. Geçen sezon devre arasında yaklaşık 10 futbolcu şu anda yine sezon başında itibaren yaklaşık 20 futbolcu toplam 30 transfer yapılmış durumda.
    Sahaya çıkıp yük kaldıran oyuncular arasında Campanharo dışında, 1 tane iyi bir transfer yok. “Şu oyuncuyu satarız para kazanırız”  diyebileceğimiz oyuncu yok.
    Mesela Lung’dan bahsediyoruz ne zaman geldiği belli, Henrique’den, Sapunaru’dan Yasir Subaşı’dan, Lopes’den Hasan Hüseyin Acar’dan bahsediyoruz ne zaman transfer oldukları belli Erol Bedir döneminin transferleri ve takımın sırtlayan isimlerde maalesef bu isimler.

    MEVCUT YÖNETİM 30’A YAKIN TRANSFER YAPTI ELLE TUTULUR ŞU DA SATILIRSA PARA EDER DİYECEĞİMİZ ADAM YOK

    Şu anki yönetim mevcut yönetimin 30’a yakın oyuncu transfer etti.  
    Bu yönetime birileri çıkıp sorması gerekmez mi. Bu 30 transfer kime ve neye göre transfer edildi.

    3 TANE SON DAKİKA TRANFSERİ VAR Kİ EVLERE ŞENLİK
    Kayserispor’un yaptığı 30 transferin içinde çok dikkat çeken 3 transfer var ki dikkat çekici. Alibec, Aziz Behic ve Ferdandes, bu üç oyuncunun bir yıllık maliyeti yaklaşık  30 milyon TL,

    Üstelik Alibec’in yeri tam forvet değil 10 numara gibi. Alibec çıktı İlhan girdi İlhan Alibec’den çok daha iyi idi.

    ALİBEC KAYSERİSPOR GİBİ ANADOLU TAKIMLARINDA OYNAYACAK BİR FUTBOLCU DEĞİL..

    Kayserispor bir anadolu kulübü. Anadolu Kulübüne ekolüne uygun transfer yapman gerekirdi. Alibec’in alan adam sürekli baskılı oynayan bir takım olman gerek. O zaman iş yapar ancak şu anda Alibec bir şey yapamaz. Üstelik Alibec hazırda değil
    Ferrandes daha 60 dakika oynamadı. Bu adam ne zaman oynayacak.? 1 milyon avro verdin, Madem 60 dakikayı çıkartamıyor belli ki sıkıntısı var. Aklı ile bacakları arasındaki bağlantı kopmuş,

    Aziz Behiç geliyor Samet Aybaba geliyor, Yasir’i daha iyi görüyor ve Yasir Subaşı’nı kadroya koyuyor aziz Behiç yedek oluyor.

    Son Dakika transferleri olan bu 3 oyuncunun transferinde büyük yanlışlar var.  Fernandes’in yerine yerli oyuncu alınabilirdi, koşan mücadele eden bir oyuncu alınabilirdi.

    ANADOLU KULÜPLERİ İÇİNDE KAYSERİSPOR’ TEKDEN!
    14 .YABANCI KONTENJANI GEÇİP 16 YABANCI TRANSFER ETTİ

    Anadolu Kulüpleri içerisinde Kayserispor’dan başka,  yabancı oyuncu konusunda 4 kişilik kontenjanı geçip, sözleşme fesheden veya sözleşme donduran başka bir kulüp yok!!!
    Kayserispor 16 yabancı transferi yaptı. Stum’un sözleşmesi fesholdu. Daniel Awromovski’nin de sözleşmesi donduruldu.

    2-3 OYUNCU ORTALARDA YOK

    Sezon başında transfer edilen 2i-3 oyuncu  ortada yok  10 hafta geldi ortalarda yok Manzala sakat. Sakatlığının ne olduğu bilinmiyor.

    ARALIK SONUNA KADAR 30 MİLYON ÖDEYECEĞİZ DİYE BİR AÇIKLAMA!

    30 futbolcu içinde chamhanharo hariç iyi oyuncu diyebileceğimiz oyuncu yok. Bunların hepsi para. Bunlara para ödenecek.  Sonra çıkıp diyoruz ki önümüzdeki ayın sonuna kadar “30 milyon TL para ödeyeceğiz.”

     Kayserispor’un yaklaşık 2 aylık maaşı yaklaşık 20-25 milyon TL zaten tutar. Bu ödeme zaten rutin bir ödemedir. Böyle söylemle komik duruma düşülüyor.

    DEVRE ARASINDA 3-4 TANE TRANSFER YAPILACAK ÇÜNKÜ AYBABA İSTİYOR

    Samet aybaba devre arasında 4 oyuncu istiyor. Devre arasında 4 takviye nasıl yapılacak.
    Yine sezon başındaki yanlış uygulama mı yapılacak, elinde satabileceğin gönderebileceğin bir oyuncu yok. Kimin ya da kimlerin sözleşmesini feshedeceksin ya da donduracaksın.

    Asıl olması gereken sezon başında 3-4 yabancı kontenjanı boş bırakılır ve devre arasında ihtiyaç doğabilir diye düşünülür. Geçmiş yönetim bunu hep böyle yaptı. Şayet böyle yapılmazsa, göndereceğin oyuncunun sözleşmesini feshetmek için para bulacaksın, sonra tahtayı açtırmak için para bulacaksın sonra Samet Aybaba’nın istediği 3-4 takviyeyi yapacaksın. Nerde bu yoğurdun bolluğu..

    OCAK ŞUBAT GİBİ PANDEMİ PİK YAPABİLİR ŞAYET ÖYLE OLURSA LİGLER OLDUĞU GİBİ TESCİLLENEBİLİR DENİYOR..!

    Bu sezon koronavirüsten dolayı, sezon sonunda bu işi hallederiz deniyordu. Şu anda hükmen malubiyetler konuşulmaya başlandı. Koronavirüsten dolayı takımlarda vaka sayısı çok olur ve maça çıkamaz ise hükmet yenik sayılacak.
    Çok büyük tehlike, ligler durursa eğer federasyon, ligi bu haliyle tescil etme ihtimali çok yüksek. Koronavirüs’ün Ocak- Şubat’ta pik yapacağı düşünülüyor. Şayet böyle bir durum söz konusu olursa Kayserispor’da son 4 takımın içinde yer almaya devam ederse liglerin tescil edilmesi durumunda biz küme düşeriz. Kayserispor’un son 4 takım arasında yer almaması gerek.

    BU İHTİMAL ÇOK YÜKSEK

    Vaka sayısı aşırı artış gösterirse ligleri o tarihte tescil edilecek. Şampiyon da düşen takımda tescillenecek. Geçen sezon bunu yapamadılar. Başta ilan etmemişlerdi.  Kayserispor’un hiçbir dönem son 4 takım içinde yer almaması gerekiyor.

    BURDA BİRLİK BERABERLİK OLUNMASI ŞART..

    Kayserispor zor bir döneme giriyor. Bu dönemde yönetime, medyaya herkese görev düşüyor. Normal ödenmesi gereken maaşları şu kadara ödeyeceğiz diye  olayı başka yere saptırmak yerine Tamamen futbola odaklanmalı birlik beraberlik olunmalı. Bu işin peşinde olunmalı.

    Aksi halde şu ana kadar oyanan futbol ve yönetimin ortaya koyduğu tarz hiç iç açıcı değil.

     


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar