• Reklam
Reklam
Reklam
Metin KÖSEDAĞ

Metin KÖSEDAĞ


Onarım mevsimidir bahar..

09 Mayıs 2022 - 13:26

BAHARLA birlikte badem ağaçları çiçeklerini açtı, her yer papatya tarlasına döndü dönecek ve doğa farklı kokmaya başladı .

Yaşam olağanüstü güzelliklerini bu mevsimde görebilir belirgince tıpkı insan ruhunun da bu mevsimde cemreleri görmesi gibi….

Hisler anlamlıdır, yoğundur ve kalbi duygular daha da kabarır; aynı toprak gibi, aynı ısınan sular gibi, aynı hava gibi açık ve net bir hareket gözlenir biz insanoğlunda…

Bakışlarımız bir başka güzelleşir baharda…

Bütün duyu organlarımız olağanüstü bir bekleyiş içindedir çünkü beslenme kaynakları dolup taşmaktadır. Aşk mevsimi baharla özdeşleştirilir bu yüzden, ayrılıklar ise sonbahar nedense…

Bu ikilem sonu baharla biten günleri de yaşar. İnsanların yaşamında bahar coşkusu, yeşerme mevsimi iken son bahar durağandır, hazandır göç mevsimidir. Bahar için için ısıtır tüm duyguları, karları eritir ve buz gibidir sular, yeni filizler çıkar toprağın bağrından.

Uyanıştadır her şey gibi, umuttur gönüllerde, bir sesleniştir uzaklara ve görülmeyenleri göre[1]bilmektir veya özgürlüğe koşabilmektir.

Bahar onarım mevsimidir. Kırdığımız kalpleri düzeltmek için bir sebep, göremediklerimizi görmek, özlediklerimizi ziyaret etmek, kaybettiklerimiz hatırlamak için bir başka bakıştır bahar.

Ömrün ilkbaharı gençlik, ruhun ilkbaharı çılgınlık, kalbin ilkbaharı sevgi, toplumların ilkbaharı ise barış, kardeşlik, kucaklaşma ve sevinçtir.

Bahar insanın hayata bakışının da yenilenmesi olmalıdır. Zamanın bilgisi ile değişime uğramaktır bahar, öyle ki filizlenmektir, aşılanmaktır yeni ümitlere ve yeni düşüncelere toka etmektir.

Bahar yeni işler de demektir; yeni uğraşlar, yepyeni istekler ve “hayatın zevkini alabilmektir.”

 Bir dönüm noktası gibidir bazen olmayacak dediklerimizin bile kolayca gerçekleşebileceği zamandır bahar.

İyi değerlendirilmesi gereken senede bir defa yaşadığımız bir zaman dilimidir aslında…

“İçimizde, düşüncelerimizde[1]ki ayrımı kaldıralım ve yaşamın tüm güzelliklerinin tadına varalım...”

Dillerin, tenlerin, ırkların veya sınırların nötrleştiği yerini tamamen özgür yaşanabilen baharın en güzel coğrafyasına barış ve kardeşliği getirmesini ve her daim bu nötr Dünya vatandaşlığının devamını dileyip isteyelim.

Baharın tüm renkleri, kokuları, duyguları sizinle olsun… Azami ölçüde yüreğiniz, ruhunuz bedeniniz baharı yeşererek yaşasın…

Bugünden tezi yok, etrafınıza bakın, kırdığınız, üzdüğünüz her kim varsa, bu baharla birlikte gönüllerini alın ve onlarla birlikte mutlu bir hayatı benimseyin. Çünkü; ömür hiç kimseyi üzmeye ve kırmaya yetecek kadar uzun değildir. (TEKRAR)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum