Metin KÖSEDAĞ

    Metin KÖSEDAĞ


    Oda seçimleri...

    05 Ekim 2022 - 16:04

     KAYSERİ belki de tarihinde ilk kez “aynı günde” oda seçimlerini gerçekleştirdi.

    Siyasetin ilk günlerde “el attığı” ve sonrasında da altan altan ayar vermeye çalıştığı oda seçimlerinde beklenenin aksi bir durum yaşanmadı. Ticaret Odası’nda Ömer Gülsoy, seçim sürecindeki rahatlığını sandıklar açıldıktan sonra da gösterdi ve rakibi Ali Özcan’a şans tanımadı.

    Her ne kadar oy kullanma esnasında ufak tefek nahoş hadiseler yaşansa da sakin geçen bir seçim oldu. Komitelerdeki seçim öncesi çekişmeler sandığa yansımadı ve Ömer Gülsoy’un tamamını kazanması da bunun bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.

    ***

    Ticaret Borsası’nda durum çok farklıydı. Seçim öncesinde Recep Bağlamış’ın karşısına aday çıkarmak için bir çok kulis yapıldı. Hatta isim de belirlendi. Ama; Recep Bağlamış çok güçlüydü ve kaybetmesi belki de imkansızdı. Bunu gören “muhalif kanat” aday çıkarmadan pes bayrağını çekerek Bağlamış’ın tek başına sandığa gitmesini sağladı. Ha aday çıkarsalardı ne olurdu, farklı bir sonuç çıkmazdı.

    ***

    Gelelim Sanayi Odası’na.. Son iki güne kadar tek adaylı olarak bilinen ve bir anda aradaki anlaşmazlıkların günyüzüne çıkmasının ardından Ali Baktır’ın ikinci aday olduğu Sanayi Odası’nda Mehmet Büyüksimitci hiç zorlanmadı. Ali Baktır bana göre strateji hatası yaptı. Ya en az bir ay önceden çıkacaktı ya da son günde “Birilerinin gazına gelip adayım” demeyecekti. Bu tür seçim işleri bir günde kazanılacak işler değil.

    Sonuç; “Erken kalkan yol alır...” misali Mehmet Büyüksimitçi, işi önceden bitirdiği için çok rahattı ve bu rahatlığı da sandıkta fazlasıyla karşılık buldu.

    ***

    Ve sonuç olarak seçim bitti geçim başladı. Üç başkanı da tebrik ediyor, yeni görev sürelerinde başarılar diliyorum...

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum