Metin KÖSEDAĞ

    Metin KÖSEDAĞ


    BİR KAP AŞURE..

    05 Eylül 2021 - 14:01

    EN değerli varlık kuşkusuz insanoğludur...
    Yüce yaradanımız bizleri insan olarak yarattı ve “bu doğrultuda hareket etmemizi emretti.”
    Doğru, dürüst, ilkeli, nefsine hakim, özünden şaşmayan, gündelik menfaatler için kişiliğini kaybetmeyen v.s. bireyler olarak toplumda yer edinmemizi emretmiştir.
    Özellikle toplumda “ön planda olan insanların” daha dikkatli olması ve bulunduğu topluma “yol gösterici harita” teşkil etmesi gerekiyor.
    Vali, Belediye Başkanı, Kaymakam, Öğretmen, Spor kulübü Başkanı v.s. bu gibi isimler belirli toplumlardan ve topluluklardan sorumlu kişilerdir.
    Ülkemizde işsizlik ve aş sorununun yadsınamaz bir rakama ulaştığı günümüzde toplumu yönetenlerin “Allah rızası için” hareket etmesi gerekiyor.
    İnsanların gündelik yaşamlarını daha rahat, daha iyi şartlarda sürdürebilmesi açısından yukarıda saydığım etkili ve yetkili insanların biraz daha özverili davranması gerekiyor.
    Çünkü; şartlar giderek ağırlaşıyor. Yiyecek ekmeği dahi olmayan insanlarımızın olduğu günümüzde etrafımıza biraz daha duyarlı olmalıyız.
    Çünkü; “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” hadisi şeriften yola çıkarak, bizler böyle “sıcak yuvalarımızda sırtı pek karnı tok rahat huzur içerisinde yaşıyorken”, bir yanda bir lokma ekmeğe muhtaç insanların var olduğunu düşünecek kadar “asil duygulara sahip bir milletin evlatlarıyız.”
    Onun için lütfen biraz daha duyarlı olalım.
    Özellikle siyasilerimizden ricamdır; yaptığınız programlarda, etkinliklerde ve bilhasa kırsal kesimlere yaptığınız çıkarmalarınızda bu gibi konularda biraz daha hassas olun.
    “Bir kap aşure yedireceğiniz insanları saatlerce sıcağın altında bekletmeyin.”
    Hayır yapayım derken, farkına varmadan günah işlediğinizin farkına varın lütfen!...

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum