Mehmet Karakaya

    Mehmet Karakaya


    ÇOK MU ZOR ?

    23 Ağustos 2020 - 00:19 - Güncelleme: 23 Ağustos 2020 - 09:33

    ÇOK MU ZOR ?

    Teknoloji bugün var, yarın olmayabilir. Birgün tüm ortak sistemler durabilir, elektrikler gidebilir, arabalar çalışmayabilir, hatta geri çağlara da dönebiliriz, korona sürecinde olduğu gibi bazı değerlerimizden iyice yoksun da kalabiliriz.

    Ancak insanın büyüklenmesine bir çare bulamazsak esas felaket bu.

    A kişisine rastlıyorum B'yi küçümsüyor ve sövüyor, B de C'yi. Karşısındakinin güzel bir tarafını görmek müslümana o kadar zor geliyor ki, sadeliği ve sıradan olma zenginliğini kaybettiğimiz gibi, birbirimize hüsnü zannı da kaybetmiş fakirlerden olmuşuz, haberimiz yok.

    Sosyal medyada paylaşılan din, iyilik ve ahlak paylaşımınız, ancak etrafına ve kardeşine kibirle bakan bir yapımız. Elimize sağlık (!).

    Benim sevmediğim kişiyi sen de sevme diyenler de var birbirine, neden? Hadi o kişi gerçekten çok güzel biriyse?

    Bu dünya, bazılarının arzu ve isteklerinize göre yaratıldı da, bizler belli insanları sevmek veya belli insanlara düşmanlık mı taslamak zorundayız?

    Nedir bu paylaşamadığınız şeyler? Yoksa dünya mı? Yoksa ne? Yoksa..

    Ahiret var hesap günü var, ama çocuklarımıza örnek göstereceğimiz güzel insan sayısı bu memlekette neden yok oluyor gitgide?

    Çok mu zor helal rızık peşinde örnek bir hayatı yaşamak? Çok mu zor boğazından haram geçmeden yaşayıp gençlere örnek olmak. Çok mu zor sevgisi kibrini geçen biri olmak.

    Varsın olmasın lüks içinde arabalarımız, bağlarımız. Helalinden haysiyetli bir hayatımız olsun, çok mu zor? Çok mu zor sade ve sıradan olmak, bu zenginliği yaşamak?

    Sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz der Yunus.. Boşuna demez, demedi bunu Yunus.. Uyandırır her dizesinde bizi böyle Yunus..

    Unutmayalım ki Hakk'ın huzuruna ya adi ya da adil biri olarak varacağız, ortası yok..

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum