M. Orhan Cebeci

    M. Orhan Cebeci

    Konuk Kalem

    Seksen Beş Milyon Kazandı

    01 Haziran 2023 - 17:39

    Seksen Beş Milyon Kazandı

    Millet, Türkiye Yüzyılı vizyonuna onay verdi.2023 yılı seçimlerinden sonra değerli hocam Prof. Dr. Paşa Göktaş’ın bu güzel anlamlı ve kucaklayıcı yazısını virgülüne dokunmadan “Ayaklı Gaste” okurlarıyla paylaşmak istiyorum.

    Kırmızıçizgimiz: Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlettir. Türkiye Devleti ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Türk Milleti tarih yazmıştır. Seçimler yüksek katılımlı Dünya’ya örnek olacak demokratik olgunlukta yapılmıştır. Millet iradesine karşı düzenler kuran siyaset mühendisliği kaybetmiştir. Kazanan seksen beş milyon Türk Milletidir.


    Sevgili Okurlar,

    Bir seçim sona erdi. Doğal olarak her seçim dönemi gibi,bu seçim döneminde de toplum çok gerildi. Artık sakinleşme zamanıdır. Kazananı kutlamak gerekir. Partilerin temel amacı iktidar olmaktır.

    Eğer bir lider ya da parti bu kadar yıl iktidar olabiliyorsa, demek ki toplumu iyi analiz edebiliyor ve başarılı oluyordur. İktidara gelemeyenler de başarısız kabul edilir ve Dünya’daki örneklerinde rakibi kutlayarak istifa ederler. Seçim sürecinde iktidarı destekleyenler daha çok vatansever olmadıkları gibi, desteklemeyenler de vatan haini değildirler.


    Artık karşılıklı saflaşmaları ve suçlamaları bırakıp, ülkemizin geleceği için birlikte olma ve dayanışma zamanıdır.

    Yaşanan tüm felaketlere rağmen, ben ülkemizin son derece güçlü potansiyeli ve sağlam temeli olduğuna inanmaktayım. İleriye dönük olarak da oldukça güçlü avantajlara sahip olduğunu düşünüyorum.

    Birliğimizi pekiştirdikçe gücümüz daha fazla ortaya çıkacaktır. Asla kendimizi küçümsemeyelim. Hiçbir ülkeden geri değiliz. Aradaki farklar geçicidir ve kapatılacak durumdadır.

    Ben ülkem adına eziklik kompleksinden nefret eden birisiyim. Kimseden aşağı değiliz. Çok çalışarak hepsi ile aynı seviyelere gelebiliriz. Bunu başaran örneklerimiz de bulunmaktadır. Lütfen pozitif ve umutlu hedeflere odaklanalım. Umutsuzluk içine düşmeyelim.


    Türkiye’nin bundan sonra da asla geriye gitmeyeceğini düşünüyorum. Seçim geçicidir. Oy verdiği taraf kazanamayanlar asla kaybetmiştik duygusuna kapılmamalıdır. Bu ülke hepimizindir. 

    Kimsenin tapulu malı değildir.


    Ülkeye de küsülmez, devlete de küsülmez. Ülke de bizimdir, devlet de bizimdir.
    Yeter ki birlikte bu sahiplenme duygusuna sahip olalım.  Seçim sonuçlarının tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerimle.

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum