M. Orhan Cebeci

    M. Orhan Cebeci

    Konuk Kalem

    Ben Başardım Siz de Başarabilirsiniz

    17 Aralık 2022 - 12:58

    Ben Başardım Siz de Başarabilirsiniz
    Ömür Kahraman 

    TORBAYLA YAŞAMAK

    Stomalı yaşama dair her şeyin anlatıldığı ilk ve tek kitabı yaşayarak okudum. Ömür Kahraman Hanım kardeşimizi bu eserinden dolayı tebrik ediyorum. Kitabın tamamını yayınlamak mümkün değil, kitabı neden yazdığını, yaşadıklarını ve topluma vermek istediği mesajı o kadar güzel ifade etmiş ki bana da bir hemşehrisi olarak sadece takdir ve teşekkür etmek düşüyor.



    Bu kitabı neden yazdım?
    Benim yaşadığımzorluklarıbir başkasının yaşamaması için yazdım.İsterseniz sizinde benim gibi başarabileceğinizi göstermek için yazdım.Yaşadıklarımın hastalara umut ve örnek olup güç vermesi için yazdım.

    Stoma hakkında bilgi vermek ve gerekli ürünleri bizzat kullanan biri olarak anlatmak için yazdım.Birkaç hemşirenin bakım ile yazdıkları ve stoma satan firmaların internet sitelerinde birkaç hastanın kısa anısı dışında hala detaylı bilgi alınabilecek bir kitap olmadığı için yazdım.Ameliyata girerken torba ile uyanacağını bilmeyen ya da bilse de nasıl bir şey olduğunu hayal edemeyenler için hissettiklerimi yazdım.



    Stoma bakımı,malzemeleri,beslenmesi,ibadet ve ruh halimi olabildiğince samimiyetle sizlerle paylaşmak için yazdım.Hastalara, yakınlarına, hekimlere ve hastanelere tavsiyeler vermek için yazdım.
    Tıp etiğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için yazdım. Peş peşe olunan on dört ameliyattan nasıl güçlü çıkılacağını göstermek için yazdım.
    Hayatlara dokunabilmek için yazdım. Hastalık sürecinde eşimle tanışıp evlendiğimi sizlerle paylaşarak torbayla da sevip sevilebileceğinizi yazdım.Torbayla yaşarken onca ameliyat olmama rağmen doktora bile neyapılabileceğinigöstermek içinyazdım.
    Kendinizi engelli gibi görmemeniz için yazdım. Sosyal hayattan kopmamanız için yazdım.Organik tarımın ne denli önemli olduğunu göstermek için yazdım.
    Yara Ostomiİnkontinans Hemşireler Derneği ile irtibat kurun ve torbalı kişilerle temasa geçin diye yazdım. Her yıl Avrupa’da beşyüz bin, ülkemizde yirmi bin yeni hasta olduğunu bilin ve kendinizi yalnız hissetmeyin diye yazdım.



    Sabredersek ve dayanırsak zorlukların da gelip geçtiğini göstermek için yazdım. Damdan düşeni yine damdan düşenin daha iyi anlayacağını göstermek için yazdım.
    Umut olmak için yazdım. Tünelin sonunda ışık, ateş böceği ya da deniz feneri olmak için yazdım. Daha iyilerinin yazılmasına vesile olmak için yazdım.
    İlkler zordur.İlk olan bu kitabın da mutlaka eksikleri ve hataları vardır.Tedavimin parçası olmuş on üç hekim,dört hemşire ve bir dernekten yazı istedim.Ne mutlu bana ki iki hekim dışında hepsi çok güzel övgülerleyazı yazdılar.Sektörde büyük bir eksikliği karşılayabilecek bir kitap olduğundan bahsettiler.
    Stoma malzemeleri satan firmalar,Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği ve Yara Ostomiİnkontinans Hemşireleri Derneği,hastaları her zaman deneyimlerimden yararlanabilirler. Stomalı hastalar bana aşağıdaki e-mail ve İnstagram hesabımdan ulaşabilirler.



    (İnstagram. omurkahramannVeb Sitesi:omurkahraman.com
    İthaf:
    Seni bu hayatta annen kadar sevecek ve baban kadar merak edecek hiç kimse yoktur. Bu kitabı doğduğum andan itibaren beni “Prensesim” diye seven, sürekli yanımda olan, düştüğümde hemen elimden tutan, başarımda ilk kutlayan, hastalık sürecinde bana bebekler gibi bakan, dualarını hiç esirgemeyen annem ve babama ithaf ediyorum.
    Ömür Kahraman Özgeçmiş:
    1972 Yılında Tekirdağ’da doğdu.Babası Develi’den bulgur değirmencisi Hacı Mehmet Kahraman’ın oğlu Emekli Topçu Kd.Albay Vahdettin Kahraman, annesi Selamlardan MerhumManifaturacı Muammer Özkul’un kızı Nafize Hanımdır.  (1973) Ömer adında bir kardeşi vardır.
    Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1994 yılında tamamladı.YüksekLisansının ilkini 2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde,ikincisini 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İngilizce İşletme Programında,doktora derslerini ise Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Programındatamburslu öğrenci statüsünde 4 üzerinden 3,68 ortalamayla tamamladı.
    1989 Yılında tercümanlıkla başladığı iş hayatına turizm ve havacılık alanlarında devam etti. İngilizce ve Arapça dillerinden kokartlı turist rehberidir. Türkiye’nin araba kiralama şirketi sahibi ilk kadınıdır. Siyasetle ilgilendi. Avrupa Konseyi’nin en genç üyesi oldu.Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanlığı,İstanbul Belediyesi’ne bağlı BİT’lerde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.Halen Türk Hava Yolları İtalya Bari Genel Müdürü olup iyi derece İngilizce ve Arapça,orta seviyede Almanca ve İtalyanca bilmektedir.
    Farklı kültürleri tanımayı, gezmeyi, bildiklerini,öğrendiklerini yazarak yada konuşarak paylaşmayı ailesini, arkadaşlarını, vefalı olmayı,gençleri seven Kahraman,ülkesine ve bayrağına sevdalıdır. Ülkesinin tamamını ve yüzon üç ülkede yaklaşık yediyüz elli şehri gördü. Name Haber ve Turizm Haberleri başta olmak üzere çeşitli sitelere makaleler ve Fashionand Travel Magazine dergisinde gezi yazıları yazmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.

     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum