• Reklam
M. Orhan Cebeci

M. Orhan Cebeci

Konuk Kalem

Aslımı ve Geçmişimi Unutmadım İdris Demirel

27 Mayıs 2023 - 08:58

Aslımı ve Geçmişimi Unutmadım
İdris Demirel

Kayseri iş Dünyası’nın tanınan ve sevilen iş insanlarından Kayseri Sanayi Odası eski Başkanı İdris Demirel Ağabey anılarını  “Aslımı ve Geçmişimi Unutmadım” adlı kitabıyla okuyucuyla buluşturdu.Hayatı boyunca yaşadıkları olayları, iş tecrübelerini, anılarını, karşılaştıkları ilginç olayları, Kayseri’nin mahallelerini,sokaklarını dolaşarak o yılları adeta yaşıyorsunuz. Biyografik kitaplar adeta o devrin panaması olduğu için kültürümüze büyük katkı sağlamaktadır.



Kayseri’de sigorta sektörünün ve iş dünyasının duayenlerinden, değerli ağabeyim İdris Demirel kitabını imzalayıp armağan ettiği için çok teşekkür ediyor, sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.

İdris Demirel: Tomarza İlçemizin Küçükcanlı (Aliağalar) köyünde doğdu.Annesinin adı Meryem,babasının adı Bekir’dir.Beş kardeştiler: İdris,Ermiş,Yusuf,Gülistan ve Ahmet. Babasının vefatından sonra 1957 yılında Kayseri’ye gelerek iş hayatına atıldı. Merhum OsmanKavuncu’nun yanında muhasebeciliğe başladı.1965 yılında Nihal Aksu Hanımla evlendi ve Osman Fevzi, Bekir ve Meltem adında üç çocuğu oldu.

Samtaş Sigorta, Demirel Sigorta, Demirel Otomotiv A.Ş.Demirel Ayakkabıcılık A.Ş.yi kurdu. Birçok kamu kuruluşu dernek, vakıf ve sanayi kuruluşlarında, kurucu ortak,  yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Yönetim Kurulu İkinci Başkanlığı ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı.


Nihal Aksu:Develi’nin tanınmış ailelerinden merhum Kayseri milletvekili ve Develi Belediye Başkanı Ebubekir Develioğlu’nun yeğeni,Develi Belediyesi’nde başkâtip merhumÖmer Aksu’nunkızı olan Nihalablama da sağlıklı uzun bir ömür diliyor ve saygılarımı sunuyorum. Nihal abla, merhum ablam Beyhan Celebcioğlu’nunDeveli Ortaokulu’mdan sınıf arkadaşıydı.

Önsöz’den:

Bu eseri neden yazdığını şöyle ifade ediyor:

Bu kitabın yazılmasındaki temel maksadım nereden geldiğimi, şu an nerede olduğumu ve nereye gideceğimi geçmiş ile içinde bulunduğum zamanı ve geleceğimi birbirine bağlamaktadır. Ben bunu hayat kitabımın adı olan “Aslımı ve Geçmişimi Unutmadım” cümlesiyle ifade ediyorum.

Aslımı unutmamak, bugünümüzü anlatmak ve yorumlamak düşüncesiyle geçmişte kalsa da izlerini bu günüme taşıyan olaylardan seçtiklerimi sizlere anlatmak ve yaşadığım tecrübeleri, örnek alınabilecek anılarımı içinden dersler çıkartılması amacıyla sizlerle paylaşmak istedim. Ailemiz yakın çevremiz, dost ve arkadaşlarımızla geçmişte kalan olaylar, bir iş adamı olarak mesleki hayatım, sanayi ve ticarette karşılaştığım başarılar, yenilgiler, sorunlar ve bulduğum çözüm yolları, evet hepsini sizlere anlatacağım.

Bu kitapta aslımı ve geçmişimi unutmamak düşüncesiyle izlerini geçmişten bugüne taşıyan olaylardan seçtiklerimi deneyim ve anılarımı sizlerle paylaşıyorum. Evet, bir ömürde birtakım yanlışların yanında değerli ve kalıcı şeyler de yapabiliyormuş…

Bir iş adamı olarak sanayi ve ticarette karşılaştığım başarılar, yenilgiler, sorunlar ve bulduğum özüm yollarını sizlere anlatıyorum.



Bildiklerim, hissettiklerim, şehrimiz ve ülkemiz için yaptıklarımı, abartısız ve gerçeklere sadık kalarak, belgeleriyle sizlere sunuyor, Kayserimize ve ülkeme yaptığım kırkbir yıllık hizmetimi özetliyorum. Başta canım kanım ailem örnek vebir rehber olmanın yanı sıra, çalışma arkadaşlarımı o günlere götürerek aynı heyecanı yeniden yaşatmak istiyorum. Akranlarıma da deneyim ve birikimlerimi aktaran kitapları, yaşarken yazmalarını öneriyorum.

Çünkü satırlara dökülmeyen bilgiler, sizinle birlikte unutulup gidiyor.

Kayserimizin tarihinden getirdiği kültür,medeniyet,bilim ticaret ve sanayi şehri olma niteliğini sürdüreceğine, müteşebbis, hayırsever,vatan ve millet sevdalısı hemşehrilerimizin,bu bayrağı başarıyla daha ileriye taşıyacağına inanıyorum.Geleceğimizi gönül rahatlığıyla teslim edebileceğimiz, çağımızın bilgi, görgü, teknoloji alanındaki kazanımlarıyla yetişen gençlerimizin, bizlerden daha iyi hizmet edeceğini de biliyorum. Bizler yaşadığımız döneminin kısıtlıimkânlarıyla elimizden gelen büyük bir özveriyle yaptık. Yüce Rabbim bana ve arkadaşlarımıza sanayi,ticaret,eğitim,kültür vb. şehrimizi ve ülkemizi kalkındıran her konuda hizmet etmeyi nasip etti.

Kayserimizin tarihinden gelen kültür, bilim, ticaret ve sanayi şehri olma niteliğini önümüzdeki yıllarda da koruyacağını ümit ediyorum.  Bu güzel şehrimiz ve müteşebbis, hayırsever, vatan ve millet sevdalısı Kayserililer, her şeyin en iyisine layıktır.

Geleceğimiz gönül rahatlığıyla teslim edeceğimiz, çağımızın bilgi,görgü,teknoloji ve her alandaki kazanımlarıyla yetişen neslimiz,gençlerimiz çağdaş donanımlarıyla Kayseri’mize ve Türkiye’mize bizlerden daha iyi hizmet edeceklerdir.


Bizler yaşadığımız kısıtlı imkânlarıyla elimizden gelen büyük bir özveriyle yaptık. Allah bana sanayi, eğitim, kültür vb. şehrimizi ve ülkemizi kalkındıran her konuda hizmet etmeyi nasip etti, bunları da sizlere örnek olsun diye kitabımızda anlattık.

  Bu eser vesilesiyle saygıdeğer okuyucularıma sonsuz sevgi ve saygılarımı iletiyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. 

Ey gençler, şimdi sıra sizde! Bu vesileyle saygıdeğer Kayseri Halkı’na sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyor, sizleri Yüce Yaradan’a emanet ediyorum.

İdris Demirel-2023

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum