• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Vefatının 6. yılında Hasan Karakaya

06 Ocak 2022 - 20:49

Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

 

Biliyorum siz onu hiç unutmadınız.

28 Şubat’ın o en sert günlerinde gazeteyi elinize alıp onun yazılarını okurken yüreğiniz çarpıyor ve “Oh be, alçak darbecilere ve kendini mütedeyyin insanları ezmek için hak sahibi gören kuklalara ne biçim direniyor” diyordunuz.

Geçtiğimiz Cuma günü merhum Hasan Karakaya ağabeyin yol ve dava arkadaşları hep birlikte onu andık. Ona; “Yol arkadaşım” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan manifesto niteliğinde bir konuşma yaparak herkesi hem diri tuttu hem duygulandırdı.

İstanbul’da, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen “Hasan Karakaya Anma Programı” Fatih Camii İmam Hatibi Metin Çakar hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ali İmran Sûresi ve Yunus Sûresi’nin ayetleri okundu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş tarafından bugüne kadar kalemini Hakk ve hakikat yolunda kullanan başta Hasan Karakaya ağabey olmak üzere tüm gazetecilerimiz için dua ettiler, hep beraber “amin” dedik, Fatihalar okuduk.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karasahasanoğlu ağabey yaptığı konuşmada, “vefa”nın bir semt adı olmadığını, Hasan Karakaya’nın “göğsünde çıkan çınar ağacının adı” olduğunu söyledi. Karakaya’nın günlerce gözaltında tutulduğunu vurgulayan Karahasanoğlu ağabey; “Elhamdülillah hiçbirinden yılmadan, inançla, dosdoğru bildiğimiz yolda devam ettik” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun da 30 Aralık 2015 günü Medine’de Hasan ağabey ile birlikteydi. Programda muhteşem bir konuşma yaptı.

Hasan Karakaya’nın “büyük ve güçlü Türkiye” ideali doğrultusunda çalıştığını anlatan Altun, “Bu ideal çerçevesinde yaptığı hizmetlere referansla gerçekten katettiğimiz mesafeyi görüyorum ve katettiğimiz mesafe dolayısıyla Rabb’ime hamdediyorum. Hasan Karakaya nihayetinde bu dava için ömür vermiş bir insandı. Milletin değerleri, inancı için kavga veren herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı oldu. Hem yaşarken hem de ölümünün ardından Sayın Cumhurbaşkanımız da gerçekten kendisine vefanın en güzel örneklerini sundu. Hasan ağabeyi iyi bilirdik, iyilerden bilirdik. Allah rahmet etsin, mekânını cennet eylesin” dedi.

“MEDİNE-İ MÜNEVVERE”

Basın dünyasının mümtaz bir ismini, bir yiğit gazeteciyi anmak üzere programda yer aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Medine-i Münevvere’de 6 sene önce vefat eden Hasan Karakaya’yı hayırla yâd ettiklerini, gazetesi ve meslektaşlarının Karakaya’nın hatırasına ve geride bıraktığı mirasa sahip çıkmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bir programda sunucu Hasan ağabeye; “Zaman makinesi icat edilseydi ve bir kez kullanma hakkınız olsa hangi zamana gidersiniz, ne yapmak için?” diye soruyor. Hasan Karakaya ise; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV’)in zamanına gitmek ve O’nun dizinin dibinde söylediklerini dinlemek isterdim” diye cevap veriyor.

Başkan Erdoğan da; “Rabb’im, Hasan kardeşimizin o samimi duasını, o samimi niyazını, emanetini Peygamber Efendimizin şehrinde alarak adeta kabul buyurdu” dedi.

Başkan Erdoğan’ın konuşması baştan aşağı bir şaheser niteliğindeydi. Bu konuşmayı lütfen tekrar tekrar açarak okuyun.

Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın “ahde vefanın” vücut bulmuş hali olduğuna bir kez daha şahitlik ettim. Ondaki vefanın sadece yüzde biri şayet onun sayesinde makamlara gelmiş bir kısım kişilerde olsaydı şimdi bambaşka bir iklimde olurlardı.

“TEŞEKKÜRLER”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman da bu güzel programda Hasan ağabeyin aziz hatırasını paylaşmak için oradaydılar.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakçı Hanımefendiler oradaydılar. Birçok kıymetli milletvekilimiz oradaydılar.

Neredeyse bütün medya kuruluşlarından yöneticiler, gazeteciler, yazarlar oradaydı.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ağabey ve TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu kardeşimiz ve yönetim kurulu üyeleri oradaydılar.

İsmini sayamadığım çok kıymetli isimlerin affına sığınırım.

Hasan Karakaya hepimizin ağabeyi idi.

Mustafa Karahasanoğlu yine hepimizin ağabeyidir.

Kalemini Allah’ın rızası için kullanan tüm merhum gazeteci ve yazarlarımızın mekânı cennet olsun inşallah.

SON SÖZ: Sosyal medyada Hasan Karakaya için alçak iftiralar atılıyor. Kudurmuş gibi saldırıyorlar. Çünkü Hasan ağabey FETÖ terör örgütüyle ilk mücadele eden yazarlardandı. Fetullah Gülen’e “Kardinal” diyen ilk kişiydi. Onları öyle acıtmış ki şimdi her fırsatta iftira atıyorlar. Hasan Karakaya ağabey; Cumhurbaşkanımız ve heyetiyle beraber kaldığı otele, arkadaşlarıyla girdikleri sırada, otelin lobisinde, gazeteci arkadaşlarının yanı başında ruhunu teslim etti. İftira atanlar öyle bir vebale giriyorlar ki, onlara beddua bile etmiyorum! 

Mekanın cennet olsun Hasan ağabey!.. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum