• Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

"Türk" markası bunlara yakışmıyor!

24 Ekim 2022 - 10:52

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı isimli şahıs Türk Silahlı Kuvvetleri’ne “PKK’ya karşı kimyasal silah kullanıyor” iftirası attı.

“Türk Tabipleri nedir?” diye kısaca hatırlatalım:

1)Ülkemizdeki tabipler için “tek yetkili” birliktir!

2)Özel hastanede çalışmak isteyen bir doktor bu birliğe “zorunlu olarak” üye olur.

3)Özel hastane doktoru şayet TTB’ye aidat yatırıp, üyelik evrakı göstermezse doktorluk yapamaz.

Şimdi soralım!

 

Yıllarca eğitim gören doktorlarımız TTB’den neyin evrakını alıyor? Bu evrak onların mesleğine ne katıyor? Hiç!

Açık çağrımdır!

TTB’ye üye olma zorunluluğu ve aidat ödeme zorunluluğu kaldırılmalıdır!

TTB’nin “tek yetkili” birlik olma statüsü son bulmalı, alternatif birlikler kurulabilmeli, doktorlarımızın “seçim hakkı” olmalıdır!

 

Bu konuyu yıllar önce de dile getirmiştim. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye bizzat sormuştum. Onlar da TTB’ye olan tepkilerini dile getiriyorlar.

Artık harekete geçme vakti; doktorlarımız bu “tek yetkili” birliğe mahkum edilmemeli!

Türkiye Barolar Birliği’nde biliyorsunuz Ankara ve İstanbul’da “2. Baro” kurma hakkı verildi. İsteyen avukatımız kendi dilediği baroya üye oluyor. Çatışma ve bölünme yok; bilakis seçme hürriyeti var. Benzerinin “doktorlarımız” için de uygulanması gerekir.

Bu vesileyle  4 Mayıs 2020’de yazdığım “Türk ismi ellerinden alınmalı” başlıklı yazımı tekrar aşağıya alıntılıyorum:

Böyle Türkiye tabibi mi olur? Böyle Türk avukatı, mimarı, mühendisi mi olur?

Ülkemin güzel doktoru memleketini, Mehmet’lerini sevecek; ama birçok kirli savaşta susup sıra Mehmet’lerin operasyona gideceği vakit, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyerek moral bozmaya dönük açıklamalar yapan Türk Tabipleri Birliği’ne çatır çatır aidat ödeyecek! Ödemezse hakkında icra başlatılacak!

 

Reva mıdır bu?

Türkiye ve İslam sevdalısı avukatımız affedersiniz erkek erkeğe ilişkiyi, gayları, lezbiyenleri yani LGBT’yi savunacak olan Türkiye Barolar Birliği’nin bazı şubelerine aidat ödeyecek! Ödemezse meslek hayatı riske girecek!

Reva mıdır bu?

Ülkesini seven Müslüman doktor, avukat ve mimarlara Türk(!) Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türk(!) Mühendis ve Mimar Odaları Birliği gibi oluşumlara aidat ödettirmek, onlardan yazılı izin alarak mesleğini icra etmesine izin vermek gerçekten büyük bir vicdani eziyettir!

LGBT’yi savunanlardan izin alamazsanız avukat olamazsınız, Mehmetçiklere karşı açıklama yapanlardan izin alamazsanız doktor olamazsınız! Sonra da bunlara TÜRK diyeceğiz ve sanki bütün ülkeyi bunlar temsil ediyormuş gibi Avrupa Birliği ülkelerine gidip ülkemizi şikâyet edecekler!

Reva mı bu?

Bunlardan öncelikle “Türk” ismi alınmalıdır! Dünya çapında Türkiye’yi sanki bunlar temsil ediyor imajı ortadan kaldırılmalıdır! Millet aleyhtarı oda ve birlikler ya kapatılmalı ya üyelik zorunluluğu kaldırılmalı yahut alternatif kuruluşlara izin verilmelidir!

SON SÖZ: Yer sofrasında oturan akıldan bilim beklemeyin mantığında olanlar her daim olacaktır! Onlar milleti ve değerlerini küçük gören zavallı cücelerdir! Ecnebi kucağında oturmaktansa yer sofrasında oturmak iyidir!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum