• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Savunma Bakanı Hulusi Akar röportajımızın perde arkası

05 Ekim 2022 - 14:46

 

Isparta’daydım. Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile burada 2 saatten fazla süren bir görüşme gerçekleştirdik. Detaylarını bugünkü gazetemizde okudunuz zaten; bu sebeple röportajda yazanlardan ziyade ortamı sizler için şöyle bir anlatayım.

Isparta, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda yeni mezun komandolarımızın mezuniyet törenini izledik.

Savunma Bakanı Hulusi Akar’la beraber Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile ayaküstü sohbet ettik. 

TSK komuta kademesi gerçekten alanının en iyisi generallerden oluşuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin niçin bu kadar başarılı olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz. Allah yollarını açık eylesin, kendilerine daima duacıyız. Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan olan ordunun Savunma Bakanı Hulusi Akar olur; nokta!

Komandolarımızın mezuniyet töreni büyük bir disiplin ve nizam içerisinde gerçekleştirildi. Her zamanki gibi “tek yürek” bir askeri tören vardı. Daha sonra tören alanına “Esat Kabaklı” çıktı ve sazıyla türküler söyledi. Kabaklı’ya “mehteran ekibi” eşlik etti. Devlet-i Aliyye’nin kadim marşları da çalındı.

Törenden sonra mescidde askerlerimiz ve komutanlarımızla beraber namazımızı edâ ettik, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin payidar olması ve en güçlü devlet olması için dualar ettik. Allah’ım sen erinden generaline kadar ordu mensuplarımızın ve güvenlik güçlerimizin attığını vurmasını nasip eyle, onlara gönül ferahlığı ver, devletimizi ve milletimizi diri eyle, aramıza türlü nifak sokmaya çalışanların şerrinden bizleri ve kalplerimizi koru!

Daha sonra kışladaki yemekhaneye geçtik, askerlerimizle birlikte karavanadan yemek yedik. Yemekler gayet iyiydi. Ben de askerliğimi 2004’te önce İzmir Gaziemir’de Ulaştırma Komutanlığı’nda, daha sonra Ankara Jandarma Genel Komutanlığı’nda asteğmen olarak yaptım. Önce Asteğmen Yakışıklı, sonra Teğmen Yakışıklı! Bizim zamanımızda da yemekler çok güzeldi. Askerlik zor zanaat; herkes yapamaz. Evet, hepimiz asker doğarız; ama bir “meslek” olarak askerlik çok farklı bir durum! Özellikle belirteyim ki askerlerimiz için en önemli unsur moral ve motivasyon! Onların yaptığı işi sadece “para ve ücretle” açıklayamazsınız. Bu sebeple askerlerimize daima moral vermek hepimizin boynunun borcudur.

Karavanadan sonra Savunma Bakanımız Hulusi Akar’la sohbetimizi gerçekleştirdik.

Bakan Akar’ın en sevdiğim sözü; “Etki alanımız üç kıta, ilgi alanımız tüm dünya” sözüdür. Bu söz bir doktrindir, bu sözü ancak ayakları Anadolu topraklarının tertemiz zeminine basanlar anlayabilir.

Bakan Akar komandolarımızın mezuniyet töreninde; “Yedi kıtada at koşturan atalarımızdan aldığımız ilhamla görev yapacaksınız… Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen tecrübe ile milletinin emrinde, görevinin başındadır” dedi.

Bu bilinç, bu ilham, bu aksiyon bizi dünyanın en güçlü devleti haline getirecektir!

Yazımızı Esat Kabaklı’nın söylediği meşhur “Bil Oğlum” türküsüyle bitirelim:

“Gün gidende ay gelende gel oğlum,

Cihan yanar sen gülende gül oğlum!

Bir yol vardır, Hakk yoludur bul oğlum;

Yeri bilmek göğü bilmek bil oğlum!

Çabuk büyü, çabuk yetiş tez oğlum,

Çakal gezen şu dağlarda gez oğlum.

Çabuk büyü, çabuk yetiş tez oğlum,

Hain gezen şu dağlarda gez oğlum!

Gez oğlum;

Vatanına göz dikeni ez oğlum!

Dostun kim, düşmanın kim, sez oğlum.

Tarihini şerefinle yaz oğlum,

Yaz oğlum!

Sen bunları bir kenara yaz oğlum!

Senden gider sonsuzluğa yol oğlum,

Dört bir yana salmalısın kol oğlum,

Ekmeğini aç olanla böl oğlum,

Haram yeme, Hakk uğruna öl oğlum!

Zulüm dolu saltanattan in oğlum,

Zalimlere duymalısın kin oğlum,

Nefis kibir mantık yutan dev oğlum,

Mağrur olma insanları sev oğlum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum