• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Roket'ten Raket'e Şırnak notlarım

30 Mayıs 2022 - 11:09

 

Geçtiğimiz Salı günü Şırnak’taydık.

9 ülkeden 81 sporcunun katıldığı Uluslararası Tenis Turnuvası “Cudi Cup” Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla başladı.

Turnuva Cudi Dağı eteklerinde, Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde yapıldı. Bakan Kasapoğlu muhteşem bir açılış konuşması gerçekleştirerek; “Artık Gabar, Botan Vadisi, Cudi Dağı etkinliklerle anılıyor” dedi. Bakan Kasapoğlu; “Bu dağlarda artık mutluluğun, huzurun türküleri söyleniyor. Artık raket sesleriyle, gençlerin sevinç çığlıklarıyla, mutlu yüzleriyle yankılanıyor bu dağlar, bu coğrafya” diye konuştu.

Allah’a şükürler olsun…

Etkinliğe katılan bir kişi yanıma yaklaştı. “Seni tanıdım” diyerek devam etti: “Bak şimdi bu oyun oynadıkları alanı görüyorsun değil mi? Bir zamanlar burada akrabalarımızı katletmişlerdi. Şu köşeyi görüyor musun? Orada üç kişiyi infaz etmişler. O günleri kimseye unutturmayın. Her şeyi bugün gibi şen zannetmesinler.”

Gözleri doldu, helalleşip ayrıldık.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen cumartesi yaptığı paylaşımı görmüşsünüzdür. Görmeyenler muhakkak sosyal medya hesabına baksın. Bakan Soylu; “Önce ses değişir. Sonra renk gelir. Huzur gelir” diyerek Şırnak’taki etkinliği paylaştı. Önce Cudi Dağı’nda “roket ve silah sesleri” duyuluyor, kamera Cudi’nin eteklerine doğru gelirken “raket sesleri” duyuluyor.

Ben ağladım… Rabbim Şırnak ve tüm ülkemizde “huzurlu” etkinlikleri daim eylesin.

Türkiye’de ezan sesleri kıyamete dek yankılansın, Kur’an-ı Kerim’in nuru ülkemizi aydınlatsın; Türkiye’nin dünyada bir numaralı süper güç olduğunu da göreceğiz! Yeter ki uyumayalım, daima uyanık kalalım, gevşemeyelim!

“YURT SORUNU DİYE YIRTINANLAR ONLİNE MI?”

Pandemide üniversiteler 1 sene kapalı kaldı. Üniversiteler açılınca yurtlar “iki yıllık birikim” üzerine yoğun taleple karşılaştı. Hal böyle olunca ilk hafta yaşanan yoğunluk sebebiyle az sayıda öğrenci “kısa süreli” beklemek zorunda kaldı.

Ama birileri fırsatı kaçırır mı?

“Türkiye’de yurt yoook” diye işin önüne arkasına bakmadan bağırmaya başladılar. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu gerekli cevapları anında verdi, kamuoyunu aydınlattı, doğruyu tüm gerçekliğiyle söyledi. Birileri gerçekleri duymalarına rağmen; “Hayıııırr… Öğrenciler yurt bulamıyoooor… Parklarda yatıyorlaaaar…” diye yalan söylediler. Çünkü parkta yatanların çoğu öğrenci değildi. İçişleri Bakanlığı; “Eylem yapanların çoğu öğrenci değil; aralarında öğrenci olanların da neredeyse tamamı devlet yurdunda kalıyor” diye açıklama yapınca da; “Öğrencilere iftira atıyorlar” diye yine yalan üstüne yalan söylediler. Katmerli çukur bunlar..!

Bunu niye anlattım?

Şırnak’ta Bakan Kasapoğlu’na yapılan sunuma eşlik ettim. Değerli bilgiler verildi. En dikkatimi çeken bilgi ise; “Şu anda yurtlarda 80 bin yatak boş” bilgisiydi! Evet, şu anda yurtlarda 80 bin yatak boş; yani gelecek yıllarda öğrenci sayısı artsa bile büyük sorun yaşanmayacak!

Peki; “Parkta yatan öğrenciler var” diyenler bu haberi duyurur mu? Hayır; susacaklar! Onlar için önemli olan “gerçek bilgiyle kamuoyunun aydınlanması” değil! 

“2017 ŞIRNAK VE YIKILAN KONUTLAR”

5 sene evvel yine Şırnak’taydım. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yle gitmiş, ilk Cizre’ye varmıştık. HDP’nin çağrısı ve PKK’nın eylemiyle “çukur olayları” yaşanmıştı. Olaylarda yıkılan evlerin yerine yapılan pırıl pırıl konutları gezmiş ve konut sahipleriyle görüşmüştük.

Cizre’den helikopterle Silopi’ye geçmiştik. O gün Cudi Dağı’nın eteklerinde uçarken henüz ortam bu kadar rahatlamamıştı. 2016’dan beri ilçe ve şehir merkezlerine teröristler giremiyordu; ama yine de yolda konvoyla giderken koruma araçları eşlik etmek durumunda kalıyordu. Mehmet Özhaseki oralara çok gitti, insanların derdini dinledi, “devlet-millet” kaynaşmasına büyük katkı sağladı.

Son gidişimizde Kayseri’de, Konya’da, Ankara’da nasıl idiyse Şırnak’ta da konvoy aynı şekilde hareket ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yol arkadaşlarına “bu günleri ve bu ortamı” tüm engelleme çabalarına rağmen gerçekleştirdikleri için dua eden bir millet var!

SON SÖZ: Başkan Erdoğan, NATO çerçevesinde İsveç ve Finlandiya’nın “teröre desteklerini” çok net anlatıyor. İsveç bile “Olur mu öyle şey?” diyemiyor. Peki; Türkiye’de Başkan Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici’den başka siyasetçi yok mu? Neden Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Türkiye’nin “milli tavrına” tek cümleyle bile destek vermiyor. Yahu yine muhalefet yapın; ama artık milli mevzularda Cumhurbaşkanımızı destekleyin; bence oy falan kaybetmezsiniz. “Susmak” için başkalarına mı söz verdiniz, hiç anlamıyorum ki? 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum