• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Gündemden notlar.. Şuşa'dan selamlar..

20 Haziran 2022 - 12:36

 Bu yazıyı güneşin en berrak haliyle açtığı bir günde, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinden, Şuşa şehri dönüşü yazıyorum. Helal olsun Azerbaycan Ordusu’na, selam olsun Müslümanların yüz akı o güzel askerlere..!

Şuşa şehrine Başkent Bakü’den otobüsle 6 saat gittik, 6 saat dönüyoruz; toplam 12 saatlik yol.. Gazeteci dostlarımızla sohbet ederek yolu tamamlıyoruz. Organizasyonu Kültür Bakanlığı, İletişim Başkanlığı, Azerbaycan Türkevi, Anadolu Yayıncılar Derneği ortak şekilde gerçekleştirdi.

Geçen sene 15 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in imzaladığı tarihî Şuşa Beyannamesi’ne yerinde şahitlik etmiştik. O gün şehir çok eski ve kırık dökük iken bugün artık imar edilmeye başlanmış. Şehirde 17 cami, 17 büyük çeşme ve 17 mahalle var. Hepsi hasarlı ve henüz oturum başlamamış ama tamiratlar başlamış. Cıdır Düzü’ne yine çıktık. Hani şu Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan’ın “raks” edip “şarap” içtiği yer. Biz oraya gidip Türk Dünyası ve tüm İslâm âlemi için dua ettik.

Yeniden fethedilen bir toprağı yine görmek ancak yaşanarak anlaşılacak bir duygu... Buraları yalnız bırakmayacağız.. Nice fetihlere inşaallah..

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR KAÇIN”

Azerbaycan Türkü bir gazeteci kardeşim anlatıyor. Havada İHA ve SİHA’ları gören bir grup Ermenistan askeri şöyle bağırıyor: “Erdoğan geliyor kaçın”.

“SİHA DÜŞMANI CHP’Lİ VEKİL”

Düşmanlarımız SİHA’lar karşısında titrerken CHP’li bir vekil de titreme nöbetine girmiş sanırım. “SİHA’ları üreten Selçuk Bayraktar’ı ülkeden kovacağız” mesajlarını alıntılayarak “Korkmayın adil olacağız” diyen CHP milletvekili efendi; SİHA’ya niye düşmansın? PKK’lıları etkisiz hale getirdiği için mi? Bu durumda CHP’nin içindeki biri Türkiye’nin düşmanlarıyla mı saf tutuyor?

Adını anmaktan imtina etmeye başladığınız Mustafa Kemal’in yolu bu olamaz; bu ancak Kemalistlerin yolu olabilir ve biz asla onlardan değiliz! Bir de yıllarca vatanını seven insanları “Atatürk düşmanı” diye yaftaladınız! Atatürk sizin umurunuzda bile değil! 

“SEÇİMLER”

Seçim öncesi bazı firmalar “uyduruk anketler” yayınlamaya başladı. Ciddi anketçilerle görüştüğümde bunların siyasi partileri parlatmak için çalışan şirketçik’ler olduğunu söylüyorlar. Her ankete kanmayın!

“ERKEN SEÇİM YOK”

Bu saatten sonra erken seçim olmaz. Hükümet görev süresinin % 80’ini bitirdi zaten!

Başkan Erdoğan’ın; “Seçimler 2023 Haziran’da yapılacak” açıklamasını Millet İttifakı’na yakın kaynaklar “Erdoğan’dan son dakika erken seçim açıklaması” diye veriyor!

Seçmenlerine sunacak başka vaatleri kalmadı!

“3. KEZ ADAY OLUNAMAZ”

Hiç kimse arka arkaya 3 defa Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Başkan Erdoğan 2014’te seçildiğinde parlamenter sistem vardı. Dolayısıyla hükümeti Cumhurbaşkanı değil Başbakan kurmuştu, yani Davutoğlu ve sonrasında Binali Yıldırım..! 2018’de ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonucu hükümeti Cumhurbaşkanı kurdu. 2023’te bu sistemde Başkan Erdoğan ikinci defa aday olacak. Ancak Başkan Erdoğan 3. defa aday olamaz; yani Haziran 2028’de aday olamaz. 2028’de aday olabilmesi için o dönem erken seçim yapmak gerekiyor.

“HDP DEMİRTAŞ DEMİYOR, 

KILIÇDAROĞLU DİYOR”

Selahattin Demirtaş’ı HDP bile CHP kadar savunamıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun adaylığını sadece HDP onayladı. Başka onaylayan bir tane bile genel başkan yok; bu sebeple adaylığını açıklayamıyor!

“EYT, ASGARİ ÜCRET, İYİLEŞTİRMELER”

Asgari ücrete direkt zam gelirse acaba gıda fiyatlarına da periyodik zamlar gelir mi? Eğer market fiyatları, benzin fiyatları, döviz kurları artacaksa asgari ücrete zammın önemi kalmaz. Formül çok iyi düşünülmeli!

Emeklilikte Yaşa Takılanları geçen hafta yazmıştım. Bu meselenin halledilmesi ve sorunun “az veya çok çözülmesi” gerektiğini belirtmiştim. Bazıları yazıyı çarpıtıp; “EYT’lilere FETÖCÜ dedi” diye saptırmış. İşte dediğim bu! Sorunu olanı da sorun çözülsün diyeni de manipüle eden terör yandaşları var. Onlar dağda değil; şimdi çoğu sosyal medyada!

“İŞTE BU OLMADI BÜLENT ARINÇ”

Siyâset arenasının arka kapılarında “Bülent Arınç kimdir?” diye sorarsan siyasetle ilgilenmiş neredeyse herkes, “Arınç’ın sözünün ağırlığı vardır” derdi. Ama artık demiyorlar. Sayın Arınç; demediklerinden emin olabilirsiniz.

Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp; “Erdoğan kaçacak” diye iftira atacak!

Siz ise bu söze rağmen karşınızda Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Murat Karayalçın ve CHP’lilerin oturduğu bir adetâ 6’lı masa toplaşmasındaki güya demokrasi vakfında; “Kral çıplak demenin vakti geldi” diyeceksiniz! Ak Parti’yi eleştirip duracaksınız!

Konuşmanız bitince Kılıçdaroğlu ve CHP’liler sizi şakır şakır alkışlayacak! Madem Ak Partilisiniz neden düşüncelerinizi kendi partinizin içinde açıklamıyorsunuz?

Bu bir hezeyandır! Allah kimseyi bu hallere düşürmesin! 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum