• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Doğalgaz yerine heykel, TOGG yerine Happy Christmas!

04 Ocak 2023 - 15:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Doğalgaz keşfimiz 1 trilyon dolarlık değere ulaştı” diyeceğine; “Bizans heykeli yaptık, İstanbul’un göbeğine dikeceğiz” deseydi bütün alaycılar “İşte bu ya” diye sevinç naraları atardı.

Âkamete uğratılan Devrim Arabaları’nı küllerinden diriltip TOGG için uğraşmak yerine saçma sapan Eurovision yarışmalarını milletin gözüne soksaydı “TOGG’la dalga geçenler” şakır şakır alkış tutardı.

Başkan Erdoğan, 1 trilyon dolarlık kaynağı kendi denizlerimizde doğalgazımızla buldu; Kemal Kılıçdaroğlu ise İngiltere’den ülkemize seslenip; “Devasa fonlarla buluşup parayı buldum” demişti!

Bugün “fon” verenler kim bilir yarın ülkemize ne “elbiseler” biçme planları yapıyor! Elin planına uymaktansa, kendi yerli ve milli gücümüzle yavaş da olsa sağlam ilerlemek daha evlâdır!

 

İMAMOĞLU ZATEN REDDİ HÂKİM TALEP ETMİŞ

Hiçbir vakit yaptığı hizmetlerle konuşamadığımız İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adeta “engellenen mağduriyet abidesi” gibi fevkaladenin fevkinde dolaşıyor.

İBB Başkanı’nın YSK üyelerine “ahmak” dediği için yargılandığı davanın hâkimi için “reddi hâkim” talebinde bulunduğu açık kaynaklarda vardı; ancak emin olabilmek için sağlam kaynaklardan teyit ettim.

Durum şöyle:

 

1) Mart 2022’de İmamoğlu’nun avukatları kendilerini yargılayan hâkim için “reddi hâkim” talebinde bulunmuş, kesin ve net!

2) Haziran 2022’de ise söz konusu hâkim yaz kararnamesiyle ve HSK üyelerinin “oy birliği” ile başka bir şehre tayin edilmiş!

Bunu İBB Başkanı bilmiyor mu? Reddi hâkim talep eden bizzat kendileri!

Ama birileri durmadan; “İmamoğlu’nu yargılayan hâkim neden görevden alındı, neden tayin edildi?” diyerek sanki “yargıya müdahale” havası verip duruyorlar.

 

Hem kendileri hâkimi istemiyorlar hem de hâkim normal prosedürle atanınca “Neden gitti?” diye bağırıyorlar!

Üstelik HSK’nın yedi üyesi TBMM’de CHP ve İYİ Parti’nin de “evet” oylarıyla seçildi. Dört üyeyi AK Parti ve MHP, üç üyeyi CHP ve İYİ Parti belirledi.

Ben hâkim, savcı değilim; HSK’nın ve yargının işini yorumlamak da benim işim değil! Ben olanı yazmakla mükellefim!

İBB BAŞKANI TAM HEZİMET

İşte Ekrem İmamoğlu’nun söz verip de tutmadığı vaatlerin sadece bir kısmı:

- 100 bin araçlık otopark

- 5 senede 100 bin konut

- 30 yeni yüzme havuzu ve 30 yeni kapalı spor salonu

- 15 yeni yaşam vadisi

- 40 doğumhane, 20 Kadın Sağlığı Merkezi, 10 Çocuk Sağlığı Merkezi

- İstanbul'a 15 yeni müze

- 5 sene içinde metro hatlarını iki katına çıkartma

- Yeni evlenecek çiftlere 2000 TL düğün hediyesi

- Şehir Tiyatroları sahne sayısını iki katına çıkartma

- Gaziosmanpaşa'ya Bilişim Vadisi, Esenler'e Teknokent, Kartal'a Bilişim Merkezi…!

Şimdi soruyorum!

Ekrem İmamoğlu neden bu hizmetlerden hiç bahsetmiyor?

Sanırım İBB Başkanı tüm bunların üzerini “örtmek” için belediye hizmetleri dışında farklı konularla anılmak istiyor! Olan İstanbul’a oluyor ve “Her şey çok yazık” oluyor!

KEMAL BEY JEREMY RİFKİN İLE HİÇ BULUŞMAMIŞ

Sayın Kılıçdaroğlu, CHP yöneticilerine İngilizce hitap ettirdiği ve “İşte danışmanım” dediği ABD’li Jeremy Rifkin ile hâlâ buluşmadı.

Daha ilginci, Kemal Bey, ABD’li Bay Jeremy ile hiç yüz yüze bir görüşme de yapmadı!

Telekonferans yöntemiyle görüştüler ve Kemal Bey tercüman vasıtasıyla “danışmanlık” teklif etti.

Aklımda sorular:

1) Hiç tanışmadığınız, görüşmediğiniz birini nasıl oluyor da danışman yapıyorsunuz?

2) Bay Jeremy’i siz değil de başkaları mı seçti?

3) Jeremy Rifkin’i size hangi dostlarınız teklif etti?

4) Bay Jeremy 25 bin dolar ücret mi alacak? Bunun için mi “evet” dedi?

HANİ BERABER YÖNETECEKTİNİZ?

6’lı masanın ilk toplantısı 28 Şubat 2022’de Çankaya Ahlatlıbel’de yapılmıştı. 10’uncu toplantı 5 Ocak 2023’te Gelecek Partisi’nde yapılacak.

Ancak Kemal Bey ve Meral Hanım iki gün önce, Salı günü Ahlatlıbel’de baş başa görüştü. Başladıkları yere döndüler, bu kez yanlarına “diğerlerini” almadılar!

Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Ali Babacan, Sayın Temel Karamollaoğlu sizler hani “Türkiye’yi beraber yöneteceğiz” diyordunuz! “Masa ne derse o olur” diyordunuz! Şimdi niye SUSTUNUZ?

“MASAYI ERDOĞAN KURDU” DİYECEKLER!

Derleeeer…! Yapmasan da yaptı derler!

Çok yakında, “Masayı zaten Recep Tayyip Erdoğan kurdu” derler!

Baktılar masa kaybediyor, AK Parti ve MHP’nin oyları yukarı yönlü ilerliyor, Başkan Erdoğan yine seçilecek! Bunun suçunu da Erdoğan’a atalım; “Masayı aslında Erdoğan kurdu, amacı bizi birbirimize düşürmekti” diyelim gitsin!

Aslında biraz haklılar!

Masayı bizzat Başkan Erdoğan kurmasa bile millet biliyor ki 6’lı masa “Erdoğan karşıtlığı” çerçevesinde kuruldu. Bunun için; “Masa, Başkan Erdoğan sebebiyle kuruldu” derlerse haklılık payları olabilir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum