• Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Baykal ve Kılıçdaroğlu görüşmesindeki tüm gerçekler!

20 Ocak 2023 - 17:47

 

 Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Baykal görüşmesinden “bir fotoğraf karesi” vesilesiyle tüm Türkiye’nin haberi oldu.

Peki, görüşmenin içeriği ve perde arkası nedir?

Deniz Baykal’ın adayı Kılıçdaroğlu mu?

Deniz Bey; “Bana görev verin” dedi mi?

 

Baykal’ın cumhurbaşkanı adayı kim?

Deniz Baykal hâlâ CHP’li mi?

Kızı Aslı Baykal’la arası nasıl? İstifasından haberi var mıydı?

Tüm bunların cevabını en doğru şekilde vereceğim.

 

“TAYYİP BEY…”

Söz konusu fotoğraf karesinden sonra Sayın Baykal’la görüşen birkaç isim oldu. O isimlerle yaptığım görüşmeler sonrası “ortak ifadeler” şu şekilde:

- Levent Gök, “Bir hatıra fotoğrafı alalım” diyor. Deniz Baykal fotoğraf vermek istemiyor. “Bu halde çekinmeyelim” diye açıkça ve kibarca durumunu söylüyor. Bu sözün ardından Kemal Bey; “Hatıra olsun, Ataç Bey bir hatıra fotoğrafı çekiver” deyince Deniz Bey’in oğlu Ataç Baykal cep telefonuyla fotoğrafı çekiyor.

- Deniz Baykal’ın kurduğu en net cümle şu: “Doğru ve düzgün aday bulmazsanız Tayyip Bey yeniden kazanır.”

 

- Deniz Bey, “Doğru ve düzgün aday bulun” diyerek Kılıçdaroğlu’na “destek vermediğini” ima ediyor. Ancak açıkça “aday şu olsun” demiyor.

- Deniz Bey’in adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil!

- Deniz Baykal’ın 6’lı masayla ilgili en net yorumu: “Bu masa hikâye.”

- Sayın Baykal bugüne dek sadece iki ismi, “Aday olabilirler” diye zikretmiş: “Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce.”

- Baykal’ın aklında kesin bir aday yok.

- Deniz Baykal; “Bana CHP’de görev verilirse ben de elimden geleni yaparım” demiş. Ancak bu söz 6’lı masa ve cumhurbaşkanı adayı ile ilgili değil; partinin “kendi değerleriyle” güçlenmesiyle alakalıymış.

- Aslı Baykal’ın Deniz Bey’le arasında hiçbir sorun yok.

- Aslı Baykal “istifa” edeceğini Deniz Bey’e veya bir başkasına söylememiş. “Mahalle baskısı olur, ayrılmayın dersiniz. Ancak sizin ayrılmayın diyeceğiniz CHP ile şimdiki CHP aynı değil, bu sebeple kimseye haber vermedim” demiş.

- Konuşma daha çok Rifkin’in de katıldığı CHP toplantısı üzerine oluyor. Deniz Bey; “Teknoloji ile siyaseti kullanmak güzel ama halka doğru anlatmak lazım” diyor.

“KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR ANNELERİ’NE YAPTIĞINI BAYKAL’A DA YAPMIŞ”

Tarih: 10 Mart 2022

Yer: Diyarbakır

Kılıçdaroğlu ekibi: Otelde görüşelim.

Diyarbakır Anneleri: Kemal Bey’le otelde değil üç yıldır eylem yerimiz olan HDP önünde görüşmek istiyoruz.

(O esnada habersiz foto çekilir.)

CHP Genel Merkezi: Genel Başkanımız annelerle buluşup dertlerini dinledi.

10 Mart 2022 günü Diyarbakır’dan bir “fotoğraf” servis edildi. Karede Kılıçdaroğlu’nun karşısında evladını PKK kaçırdığı için Diyarbakır HDP önünde eylem yapan Rauf Biçer, Ayşegül Biçer, Celil Bektaş vardı.

Ben o gün telefonda “Rauf ve Ayşegül Biçer” ile görüştüm, bana durumu olduğu gibi anlattılar.

“KUMPAS GİBİ”

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a gittiğinde bazı CHP’li yetkililer ilk günden beri HDP önünde bekleyen Ayşegül ve Rauf Biçer çiftini arıyor. “Otele gelin” diyorlar.

Ayşegül-Rauf Biçer çifti ise; “Olmaz, biz otelde nöbet tutmuyoruz. Üç yıldır HDP önündeyiz. Kemal Bey HDP önüne gelsin ki bizi ziyaret etmiş olsun” diyorlar.

CHP’li yetkililer, “Bu durumu otelde görüşelim” deyince Biçer çifti otele gidiyor.

O esnada korumalarıyla beraber Kılıçdaroğlu otele giriş yapıyor ve Biçer çiftiyle lobide masada oturuyorlar. Masada aynı sözleri Kemal Bey’e iletip, onu ailelerin bulunduğu yer olan HDP önündeki nöbet yerine davet ediyorlar.

İşte tam o esnada, CHP’li bir yetkilinin talimatıyla masada oturup bu durumu konuştukları ânın fotoğrafı çekilip; “Kılıçdaroğlu Diyarbakır Anneleri ile buluştu” diye servis ediliyor.

O gün Rauf Biçer’i arayıp gerçekte ne olduğunu sordum. Yukarıda yazdıklarımı aynen anlattı ve “Biz görüşme falan yapmadık, Kemal Bey’le otelde değil ailelerin bulunduğu yerde görüşmemiz gerektiğini anlattık. Ama sanki bir kumpas yapar gibi fotoğrafımızı çekip servis ettiler” dedi.

Deniz Baykal’ın evinde çekilen fotoğraf karesi ile Diyarbakır’daki otel lobisinde çekilen fotoğraf karesinin hikâyesi neredeyse aynı!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum