• Reklam
Reklam
Reklam
Hacı YAKIŞIKLI

Hacı YAKIŞIKLI

Misafir Kalem

Bay Kemal olmanın pratik 10 yolu, loading..!

03 Ağustos 2022 - 15:13

 

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir mitinginde; “Bay Kemal olmak için ahlaklı olacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın, emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin” dedi. 

O kadar zahmete(!) gerek yok! Bay Kemal olmanın pratik 10 yolunu açıklıyorum:

1) Tezkereye “hayır” diyeceksin. TSK sınır ötesinde PKK’yı kovalarken; “Yurt içine dönüp mücadeleni yine Hakkari’de, Şırnak’ta yap” diyeceksin. 

2) Altılı masa kurup; “HDP’yi masada yok saymıyoruz” diyeceksin! Ortağın İyi Parti HDP’yi eleştirerek “tavşan kaç” diyecek, sen “tazı tut” diyeceksin!

3) Başörtü yasaklansın diye Önder Sav’la birlikte objektiflere gülerek AYM’ye gideceksin; sonra bunu yapmamış gibi bir de başörtülü öğrenci bulup “sorun çözücü olarak” kendine teşekkür ettireceksin. Steven Spielberg böyle bilim-kurgu yapmadı; ama olsun, Bay Kemal olmak kolay değil!

4) Yabancı Büyükelçilere mektup yazıp “Türkiye’ye yatırım yapmayın” mesajı vereceksin. Emperyal güçlere diz çökmemek böyle bir şey herhalde!

5) Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen pırıl pırıl çocuklara “Ortaçağ Zihniyeti” diyen şahsı partinin “grup başkanvekili” yapacaksın!

6) Cumhurbaşkanı’nın aziz ve rahmetli annesine “O.Ç” diye edilen küfrü paylaşan şahsı da partinin il başkanı yapacaksın! Komutana selam, damara devam!

7) Diyarbakır’a gideceksin ama evlatları için neredeyse 3 yıldır aralıksız nöbet tutan aileleri ziyaret etmeyeceksin. Ailelerden birini çağırıp onların rızası olmadan otel lobisinde fotoğraf çekineceksin, sonra da “İşte görüştük” diye servis edeceksin! Bay Kemal olmayı ne zannettiniz?

8) Milleti temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına “ahır” diyen kişiyi savunarak, “sadece deyim paylaştı” diye arka çıkacaksın! Sonra da o makama talip olacaksın! Ağam bizimle eğleniyi..!

9) Girdiğin bütün seçimleri kaybederek, partini iktidar ortağı bile yapamayıp “genel başkanına kurulan kaset kumpası sonrası oturduğun koltukta” etrafı seyretmeye devam edeceksin!

10) Analarının sütünden emdiği sütü memelerinden getireceksin! (Bu sözün orijinali Kemal Bey’e ait, patenti onda)

Listeyi uzatabiliriz; ama siz bu kadarını yapın, Bay Kemal’iniz servise hazır, afiyet olsun!

“YENİ KONSEPT KEMAL BEY”

CHP Genel Başkanı’nın yeni siyaset anlayışını 3 maddede anlatalım:

1) Hükümetin atacağı adımları sessizce takip et!

2) Çalışma yapılmaya başladığı an “vaat ediyorum” diyerek kendinin yapacağını söyle, akşam 22:00’de video falan yayınla, mümkünse mutfaktan olsun; geceliği 100 bin TL’lik otel pek tutmuyor, seyirci istemiyor azizim, yoksa gizli kapaklı yine kal!

3) Hükümet yetkilileri çalışmayı tamamlayıp açıkladığında; “Ben dedim oldu” diyerek her şeyi tek cümleyle sahiplen!

Yiyenler var mı? Var! O vakit yine afiyet olsun!

“EKREM İMAMOĞLU’NDAN ŞİFRELİ MESAJ”

İBB Başkanı öyle bir söz söyledi ki tam şifreli mesaj var. “Genel Başkanımdan tekrar istiyorum, açılışlarımızı sizinle yapmak istiyoruz. Vaktinizin belki yarısını İstanbul’a ayırmanızı istiyorum” diyen Ekrem İmamoğlu aslında şunu söylüyor: CHP’nin yarısını ben temsil ediyorum, o yüzden vaktinizin yarısını buraya verin; kalan yarısı zaten bende!

“MANSUR YAVAŞ, ANKARA’NIN 

İMAJINI BOZUYOR”

İlk icraatı Ulus’taki Atatürk “heykelini” itfaiye hortumuyla yıkatmak olmuştu. Venüs heykeli açtı sonra, kurdele kesti. 1 tane Venüs heykeli açanlar 450 milyon dolarlık muhteşem bir yatırım olan Ankapark’ı karalıyorlar. Şehir kendisine “emanet” edilen Sayın Mansur Yavaş buraya sahip çıkmak yerine durmadan kötülüyor.

Ankapark nedir biliyor musunuz? Durun kısa kısa anlatayım: 1 milyon 300 bin metrekare, yani 1,300 dönümlük bir millet parkı ve oyun/eğlence alanı! Avrupa’nın en büyük tematik parkı! Projede 250 bin ağaç var, dile kolay! İstense içine 30 bin konutluk lüks rezidans yapılabilirdi, ama yapılmadı ve park olarak kullanıldı. Ankara’nın ortasında, her yere eşit mesafede! Kızılay’a 8, Ulus’a 6 km! 20 Mart 2019’da açıldı ama Şubat 2020’de yani Yavaş döneminde kapandı!

İçerisinde 6 bin 800 araçlık açık/kapalı otopark ve dünyanın en büyük otopark tipi güneş enerji santrali, 100 dönümlük gölet, 110 dönümlük kapalı eğlence alanı, 20 dönüm çocuk oyun alanı, 5 dönüm tren hattı, 4 dönümlük 7D sinema alanı, 15 dönüm yetişkin oyun alanı, 10 dönüm dijital oyun alanı, 3 dönüm otorobot binası, 3 dönüm korku tüneli, açık ve kapalı konser alanları, toplamda 13 büyük bina, 26 büyük oyuncak, 180 orta büyüklükte oyuncak, 1217 eğlence ünitesi! Tüm bunlar hazır, çalışıyor ve açılışı yapılmıştı.

Hani durmadan “DİNOZOR” gösteriyorlar ya! 1,300 dönümlük alanın sadece 20 dönümü dinozor ormanından oluşuyor, yani parkın sadece %1,5’luk kısmı dinozor ormanı, geri kalan % 98,5’i saydığım unsurlardan oluşuyor. Böyle devâsa yatırımı imâr etmek yerine “çürük, harabe” göstermek..! Yazık oluyor Başkent’e, çok yazık!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum