Hacı YAKIŞIKLI

    Hacı YAKIŞIKLI

    Misafir Kalem

    Başkan Erdoğan'la Van mitingi notlarım

    09 Mayıs 2023 - 19:23

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde “2018 seçimlerine göre” daha yoğun bir alaka görülüyor.

    Biz de Cumhurbaşkanımızın Van mitingini takip ettik.

    Hem Cumhurbaşkanımızla hem de miting alanı ve sahadaki Vanlılar ile birebir görüştük.

    Beni en çok etkileyen olay ise alanda dağıtılan ayyıldızlı bayrakları “öpüp başına koyduktan sonra alan" vatandaşlarımızdı.

     

    Miting alanında gezerken bizi Tv100 ekranlarından takip eden epey takipçimiz olduğunu gördük.

    Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir ile yürürken yanımıza yaklaşan bir abimiz; “Hacı Bey biz Kürt olduğumuzun farkına Recep Tayyip Erdoğan ile vardık. Ötelenen umutlarımızı onunla bulduk. Artık korkmadan hakkımızı arıyor ve elde ediyorsak onun sayesindedir” dedi.

     

    Mitingde sahneye ilk önce Ak Parti Van İl Başkanı Emre Güray çıktı. Sahneden indikten sonra biraz sohbet ettik. Güray; “11 Haziran 2022’de 43 bin 500 kişi Cumhurbaşkanımızı dinlemeye gelmişti. CHP'nin geçen günkü mitingine 11 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanımızın bugünkü mitinginde ise 50 bin kişi alana giriş yaptı. Havaalanında, yollarda bekleyenler ve şehir içinde onu karşılayanlar bu sayıya dahil değil” bilgisini verdi.

     

    Daha önce CHP için toplanan kalabalık Ak Parti mitingi için 1 saat önceden toplanmıştı bile.. CHP’nin 4 katı kalabalık alandaydı.

    Bu arada birileri; “Çevre illerden otobüslerle adam taşınıyor” diyerek iftira atıyor. Mitinge Vanlılar bizzat ve gönüllü gelmişti.

    Şu anda Van'da Ak Parti'nin 3, HDP'nin 5 milletvekili var. Ancak Cumhurbaşkanımızın mitinglerine katılımın artması Cumhurbaşkanlığı seçiminde ivmenin Cumhur İttifakı lehine değişebileceğini gösteriyor.

     

     

    Van, bir vakitler “Refah Partili” bir belediye başkanına sahipti, bunu da ekleyelim.

    Özü İslam olan muhteşem topraklarımız.. Vatanımızın her köşesi ayrı güzel.. Ezanı ve bayrağı en büyük ortak noktası..

    Van/Edremit Belediye Başkanı İsmail Say halkın oylarıyla seçilmiş, bölgede sevilen bir yönetici; uzun uzun sohbet ettik. Başkan Say'dan önce HDP'li bir belediye başkanı vardı ve kayyım atanmıştı. Buna rağmen Ak Partili Bir belediye başkanının gönülden seçilmesinin sosyolojik analizini ayrıca yaparız.

    Cumhurbaşkanımız sahneye çıkmadan anonsları yapan Orhan Karakurt ağabeyden bahsetmezsem olmaz.

    Karakurt abinin dikkat çekici anonslarından biri; “Dün Edirne’de, Trabzon’da ne konuştuysa bugün Van’da da onu konuşan Recep Tayyip Erdoğan" şeklindeydi.

    Bu hakikat, Erdoğan'ın 21 yıldır halkın lideri olmasının en büyük sebeplerinden biridir.

     

    En büyük alkış, “Efsaneler mutfaktan değil balkondan konuşur. Eğer bu mutfak stüdyoda hazırlanıyorsa garabettir” anonsundan sonra geldi.

    Emine Erdoğan Hanımefendi müthiş asalet ve sadakate sahip; öyle ki hayat yoldaşı sahnede konuşurken kendisi de sahne kenarında ve ayakta bir yandan onu dinliyor, bir yandan vatandaşla hasbihal ediyordu.

    Biz de sahne yanında Emine Erdoğan Hanımefendi ile görüştük. En son New York'taki Türkevi'nde Macron'un eşini ağırladığında görüşmüştük; hemen hatırladı.

     

    Sahnenin önünde İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun hocamızla da hasbihal ettik. Bu aralar kendisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüyalarına giriyor. Ama Fahrettin Hoca hiç oralara takılmıyor, işine bakıyor, Türkiye için yeni stratejiler geliştirmenin derdinden başka şey de düşünmüyor. Sohbetimiz hep bu minval üzerine oldu.

    Bilal Erdoğan oradaydı. Kendisine yine 2018’deki bir fotoğraf üzerinden sanki “bugün çekilmiş gibi" algı operasyonu yapılıyor. “Yok" dedi, “Fotoğraf 2018 değil 2015 yılına ait” diye düzeltti. 150 kişinin davetli olduğu bir etkinlikte sanki bütün tertip bir kişi için yapılmış gibi hava estirenler var, açıkça iftira atıyorlar. Büyük vebale giriyorlar.

     

    Başkan Erdoğan’dan önce sahneye çıkan Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; "Bu seçim ikinci yüzyılın heba olmaması için çok önemlidir" dedi.

    Yapıcıoğlu: "Van'da anketlerde sanki seçimi %60-70 gibi gösterip algı yapıyorlar" deyince miting alanında algıcılara yuhalama sesleri yükseldi. Yapıcıoğlu esas tepkinin sandıkta gösterilmesini istedi.

    Yapıcıoğlu konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı.

    Muhalefet de çıksın “Ak Parti Kürt haklarını görmezden geliyor” diye çatır çatır iftira atsın!

    Türkiye'ye düşmanlık ederken Türkçe yahut Kürtçe konuşsan ne yazar; ülkeni seviyorsan her dilde anlaşırız!

    Özellikle HDP yöneticileri PKK'ya destek çıkıyor, buna itiraz edilince de konuyu çarpıtıp “Bakın bize itiraz edenler Kürt'e ve Kürtçe’ye karşılar” diyor! Ah ki ah! Yıllarca milleti kandırdılar!

    Miting sahnesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkınca konuşmasının sonuna dek pür dikkat dinlediler.

     

    Ben bu miting alanlarına gelenlere ayrıca hayranım... 2 saat boyunca güneşin altında onbinlerce kişi gönüllü olarak “sevdikleri lideri" dinlemek için geliyorlar.

    Cumhurbaşkanımızla miting sonunda otobüse binmeden evvel görüştük.

    Biz alandan ayrılırken epey yorulmuştuk. Akşam yemeği ve ardından Ankara’ya dönüş.

    Biz Ankara'ya dönmeye hazırlanırken Başkan Erdoğan Van'dan sonra gittiği Erzurum'da konuşmaya başlamıştı bile ve ardından akşam saatlerinde bir televizyon programına katılmıştı.

    SON SÖZ: Cumhurbaşkanımızın sağlığı gayet yerinde; hatta onun performansıyla şöyle 1 ay çalışan normal bir kişi artık kendisini birkaç ay dinlenmek zorunda hissedecek kadar yorulabilir. Ama Başkan Erdoğan durmadı, durmuyor.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum